Home Personlig utveckling Så här presterar du märkbart bättre på bara 7 minuter

Så här presterar du märkbart bättre på bara 7 minuter

by Charlotta

Sju minuter i superhjälteposition är allt som behövs för att prestera bättre enligt en studie gjord på Harvard University. Men det räcker inte att stå som en superhjälte när det gäller utan det är när man gör det som förberedelse som det ger verklig effekt.

På samma sätt som sinnesstämningen påverkar kroppshållning så fungerar det lika bra på andra hållet, genom kroppshållningen kan man påverka sin sinnesstämning. Så att kroppshållning som en superhjälpte (rakryggad, bredbent, med händerna på höfterna och blicken snett uppåt) kan förbättra självkänslan och självförtroendet och därmed lyfta den egna prestationen är inte alls konstigt.

Man kan ganska enkelt göra ett experiment för sig själv genom att under en dag ha medvetet dålig hållning, kuta med ryggen, hänga med huvud och axlar och allmänt sjunka ihop och göra sig så liten och obetydligt som möjligt. Lägg gärna märke till att det med den hållningen är praktiskt taget omöjligt att se andra människor i ögonen utan att känna sig i underläge.

En annan dag gör man det motsatta, lever dagen med hållning som en superhjälte, rak i ryggen, axlarna neråt och bakåt, högburet huvudet och svikt i steget. Lyckas du inte med en hel dag så satsa på några timmar, skillnaden är så märkbar att man blir förvånad.

Nästa gång du ska göra något du tycker är obehagligt, som skrämmer eller får dig att känna dig osäker. Ta några minuter strax innan och ställ dig i superhjälteposition och känn hur andningen går ner i frekvens, lugnet kommer över dig och ett självförtroende du inte visste du hade blommar ut.

/Charlotta

1 comment

Boosta självförtroendet!  20 februari, 2017 - 22:39

[…] ser ni lite mer fakta om Wonder woman pose/superhjälteposition: Superhjälteposition.  Kram […]

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI