Home Personlig utveckling Sådant du inte vill göra

Sådant du inte vill göra

by Charlotta

Det är bara att erkänna att allt är inte roligt. Det finns en hel del saker i livet som du gör för att du bör eller måste och inte för att det är roligt. Sen finns det sådana saker som du skulle göra nästan vad som helst för att slippa göra och som du kanske skjuter upp så länge det går eller till och med lite längre. Tänk vad skönt livet skulle vara om alla de sakerna inte fanns utan det bara fanns roliga saker. Eller skulle det det?

Nästan alltid är det så att även saker som känns mer eller mindre plågsamma för stunden så småningom leder till något positivt, något du vill ha, och därför är värda besväret det innebär att genomföra dem. Tandläkarbesöket ger dig friska tänder, samtalet med chefen kan ge högre lön, skolan ger en utbildning, städningen ger ett rent hem osv.

En hel del av de sakerna du helst vill slippa kommer också att utveckla dig genom att ge dig kunskap och förmågor som du inte hade tidigare. Om inte annat förmågan att möta något tufft och ta dig igenom det.

Det sämsta du kan göra är att skjuta upp och gå och dra på det för då mår du dåligt onödigt länge över något som förr eller senare ändå måste göras. Bättre då att få det snabbt överstökat så är det gjort och du kan andas ut igen.

Så nästa gång du står inför något obehagligt som du helst skulle vilja slippa men som du vet att du måste göra så är tricket att bli din egen superhjälte. Håll ögonen på målet, se till nyttan och få det gjort så snabbt som möjligt. Gör du så, så kommer varje gång att bli lättare och lättare om du skulle behöver göra samma sak flera gånger. Drar du ut på det och undviker det i det längsta så är risken stor att det blir värre och värre för varje gång.

/Coachen

DSCN1603

Powered by Calculate Your BMI