Home Personlig utveckling Snabbaste vägen till lycka

Snabbaste vägen till lycka

by Charlotta

Lycka är en känsla och känslor kommer inifrån, detta är inte ett kontroversiellt påstående så jag tror att det är något som alla kan hålla med om.

Men trots den vetskapen så söker ändå de flesta människor lyckan utanför sig själv, som om lycka vore något man kan skaffa sig. Om jag bara får tillräckligt mycket pengar så blir jag lycklig. Om jag bara kan träffa den stora kärleken så blir jag lycklig. Om jag bara kan få det där jobbet så blir jag lycklig. Om jag bara kan bli känd och berömd så blir jag lycklig.

Om lycka hade varit knutet till pengar, personer, jobb, berömmelse eller något annat utanför en själv så skulle hela kategorier människor vara lyckliga, alla superkändisar, alla framgångsrika företagare, alla som befinner sig i en kärleksrelation osv. Men så vet vi att det inte är, det finns mängde med olyckliga människor även i de kategorierna, precis som överallt annars.

Sanningen är att det spelar ingen roll var du befinner dig, vilka framgångar du har haft eller hur nära eller långt du är från målet du vill uppnå, för om du inte känner att du utvecklas så tappar du snart livsglöden och blir olycklig.

På samma sätt spelar det inte heller någon roll var du börjar, vad du har gjort tidigare eller hur långt du har kvar till målet du vill uppnå, för om du känner att du utvecklas åt rätt håll så gör det dig lycklig.

Lycka kommer inifrån. Du kan uppleva tillfälliga lyckorus på grund av yttre händelser, känslor som bubblar upp och sköljer över dig för att sedan klinga av och försvinna igen.

Men den typen av lycka som ligger som ett solglittrande skimmer över livet, som du vaknar med varje morgon och går och lägger dig med varje kväll, den upplever du bara om du ger dig själv tillfredsställelsen av att utvecklas.

/Charlotta

7 comments

H 7 juli, 2016 - 17:35

Hej, C aviker lite från inlägget nu men jag har börjat tänka såhär i mitt liv: Jag tror gott om andra människor och att händelser /saker att det skall gå bra för mig. Det är ingen idé att fokusera på framtida saker om vad som skall kunna gå fel… Blir det fel då får jag ta tag i det då och försöka lösa det då 🙂 Hade ett samtal idag med en vän som endast fokuserade på det värsta i livet som kan hända. Jag sa att det är ingen idé att tänka på allt det värsta nu som kan hända senare. Det blir alldeles för tråkigt och jobbigt då…

Charlotta 7 juli, 2016 - 19:23

Hej H, du är välkommen att avvika från inlägget så mycket du vill. 🙂 Det låter som ett mycket bra val tycker jag. Saker som man ändå inte kan påverka finns det ingen anledning att oroa sig för, man mår bara dåligt i onödan. Bättre att riskera att glädja sig ”i onödan” än att gå och må dåligt i onödan.
/C

Lena 11 juli, 2016 - 11:18

Hej! En tanke har slagit mig ganska impulsivt. Jag var besök i en stad jag bodde i en kort stund för flera år sedan då jag studerade. Var dit igen och upptäckte hur trevligt folk det finns där! Minns också hur roligt det var då jag bodde där även om jag då hade stor hemlängtan som gjorde jag flyttade tillbaks hem. Det är dock över 20 år sedan nu. Kollade på lediga jobb och såg att det finns ett jobb som är enkom för mig. I mitt nuvarande jobb så känns det segt och trist, mina arbetsuppgifter har minskat men jag har begärt om nya och fler. Detta jobb är i ett annat land men nära att ta sig hem så det går på några timmar. Tänker då att jag skulle ha nära hem till mina gamla föräldrar. Har inget annat som binder mig här än jobbet och huset.

Funderar om jag tror jag flyr till lyckan genom att lämna detta jag har här? Jobbet här är annars bra med trevliga kolleger och jag trivs i mitt hus och även i trakten här. Känner bara att jag vill ha något nytt och omväxling!

Charlotta 11 juli, 2016 - 12:07

Jag tror att livet gör sitt bästa för att peka dig i den riktning du bör gå. Hur känns det i kroppen när du tänker på att flytta till den här orten och söka jobbet? Känns det som om du agerar av rädsla eller känns det som om det spritter av lycka och förväntan i kroppen?
/C

Lena 11 juli, 2016 - 14:08

Det känns spännande och roligt och som om massor med möjligheter väntar på mig. Men sen kommer rädslan – hur ska jag göra med mitt hus här hemma? Hur får jag med möblerna. Jag får inte med alla i så fall – ska jag sälja dem? Och om jag sen kommer hem igen – vad gör jag då? Har ingen möjlighet att betala för boende både här och på det nya stället. Rädd att få hemlängtan igen. Att jag inte ska trivas. Att jag ska känna mig ensam där. Osv osv…. Att jag ska ångra mig.

Charlotta 11 juli, 2016 - 14:23

Om du låter rädsla styra dina val så begränsar du ditt liv väldigt mycket i onödan. Det kan alltid hända något som är negativ, oavsett vilka val du gör, är det inte bättre då att våga satsa på det som kan vara bra, roligt, utvecklande och inspirerande och i alla fall ha en chans till något roligt, istället för att stanna i det invanda som du vet är garanterad tråkigt och nedslående? Det värsta som kan hända är att du får flytta tillbaka igen, och även det kan bli ett lyft eftersom du då förmodligen väljer ett annat område. Får du inte plats med möblerna så magasinera det, det finns flyttfirmor som kan sköta hela flytten åt dig. Tänk inte att det ska gå åt skogen och att du ska ångra dig, då tar du ut eländet i förskott och i värsta fall skapar du problem som inte finns. Bestäm dig för att det är detta som alltihop har handlar om, det var hit alla pilar pekade, detta var anledningen till att inte trivdes där du är och att du känner dig vilsen, du har helt enkelt varit på fel ställe. Nu vet du vart du ska och det kommer att bli kanon, det kommer att bli kanon för att du förväntar dig det och då blir det så. Jobba med attraktionslagen här så hjälper den dig.
/C

Lena 11 juli, 2016 - 14:36

Jag trivs bra även här där jag bor nu men det känns som om jag jobbmässigt vill något annat eller mer, att jag där känner mig uttråkad. Fritid och vänner har jag här så det gör att jag känner att jag ju inte har där på ett nytt ställe och får jag nya vänner där osv… Och jag vill ju ifall jag inte trivs där komma tillbaks hit och bo kvar i mitt hus och jobba kvar på mitt gamla ställe. Men skulle vara kul att testa något nytt och se hur det skulle bli. Men ja, jag styrs av rädslor. Det finns så många praktiska saker som skrämmer. Men det skulle vara ett garanterat lyft att bara våga göra en sådan sak i vuxen ålder.

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI