Home Personlig utveckling Sommarutmaningen 2013 dag 1

Sommarutmaningen 2013 dag 1

by Charlotta

Vi får väl börja lite försiktigt så vi blir varma i kläderna först tycker jag, så därför är morgondagens övning en lång rad mikromeditationer. Jag vet inte om ni är som jag på den punkten, men meditation är en öm tå för mig. Jag vet väldigt väl vilket fantastiskt vertyg meditation är och hur mycket gott det gör både för kroppen och själen men jag är urdålig på att ta mig tid till det.

Så morgondagens utmaning är att vid varje jämn, hel timme (beroende på hur dags du går upp och går och lägger sig så kl.8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22) under dagen göra en mikromeditation som är så enkel att den går att göra nästan var som helst och vad du än håller på med. Föreställ dig att du är en fiskebåt med en massa fiskelinor utslängda hela vägen längs relingen, där var och en av linorna representerar olika tankar och känslor. Desto mer du har på gång i huvudet och desto mer splittrade du känner dig ju fler fiskelinor har du ute. Det första du gör är att gå runt hela båten och veva in alla linorna, packa ihop fiskespöna och stuva undan dem i låsta lådor på båten. När du samlat in och packat undan alla linor och spön så har du också hämtat hem alla dina tankar och funderingar och du låter dem vila i stillhet i ditt inre och allt är lugnt och tyst. Ta nu tre lugna djupa andetag ända ner i magen. Om situationen tillåter kan du sluta ögonen annars går det bra ändå. Medan du andas känner du hur tyst och stilla det är i huvudet och hur lugnet sprider sig i kroppen. Efter att du har andats ur det tredje andetaget är övningen slut och du är färdig.

Målet med den här övningen är att lära sig att stänga av tankarna och få det lugnt och tyst i huvudet, vilket är det som brukar vara det svåraste när man börjar meditera. Varje meditationstillfälle behöver inte ta mer än en minut lite beroende på hur många och hur svårhanterliga fiskelinor du har att jobba med. Anledningen till att det är så många tillfällen under dagen är helt enkelt att det ska vara många tillfällen att öva och träna upp förmågan att koppla av hjärnan.

Lycka till! 🙂

/Coachen

DSC01091

Powered by Calculate Your BMI