Home Personlig utveckling Sommarutmaningen 2013 dag 2

Sommarutmaningen 2013 dag 2

by Charlotta

Morgondagens uppgift är att under hela dagen lägga märke till allt du gör som är bra och positivt. Det behöver inte vara stora fantastiska saker utan bara att du diskar, tankar bilen, blir klar med en uppgift på jobbet, undviker att skälla på någon du blir arg på eller skickar ett sms för att göra någon glad så ska du lägga märke till det och ge dig själv en mental klapp på axeln.

Målet med den här övningen är att bli medveten om alla de bra sakerna du gör. Ofta är vi väldigt duktiga på att lägga märke till och komma ihåg det som vi tycker är dåligt medan det som är bra passerar omärkt förbi. Att uppmärksamma dina prestationer hjälper till att bygga självkänsla och skapa egenvärde.

Lycka till! 🙂

/Coachen

DSC00043

4 comments

Juni Juli 24 juni, 2013 - 18:45

Sakerna man gör bra är så lätt att ta för givet… Inte bara hos sig själv utan hos andra också.

Jag har väl gjort ett antal ”bra saker” idag, en del högst vardagliga men jag fann ändå en viss belåtenhet att ”stanna upp” och reflektera över det ”braiga” :).
Dessutom gjorde jag en bra sak som jag så här på kvällen känner en väldig tillfredsställelse att jag faktiskt lät bli att göra. Jo faktiskt så var det en bra sak att låta bli att göra… Ytterst var det för någon som är en del av mitt hjärta… Yes, i did good…

Coachen 24 juni, 2013 - 19:10

Hej Juni Juli!
Vad roligt att få läsa om din dag. 🙂 Visst är det så att de bra sakerna bara brukar glida obemärkt förbi medan de mindre bra fastnar som tuggummi i hjärnan. Det är just därför det är så bra att träna sig själv på att uppmärksamma det bra. Fint att du känner dig tillfredsställd med dagen, bra jobbat!

Ann-Christin 24 juni, 2013 - 18:58

Det har varit bra och positiva dagar med sommarutmaningen. Har varit nöjd med mig själv och vad jag gjort idag. Fick även med mannen när jag berättade om vad jag skulle tänka på under dagen.

Coachen 24 juni, 2013 - 19:12

Hej Ann-Christin!
Men vad kul att du lockade med dig mannen, det blir ju ännu roligare och mer givande om man gör sådana här saker tillsammans. Härligt att du känner dig nöjd med dagen, klapp på axeln till dig! 🙂

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI