Home Personlig utveckling Sommarutmaningen 2013 dag 5

Sommarutmaningen 2013 dag 5

by Charlotta

Nu är det dags för en meditationsövning igen fast den här gången gör vi en något längre meditation. Utmaningen för imorgon är att tre gånger under dagen under tre minuter åt gången sitta eller ligga avslappnat, föreställa dig att du är en fiskebåt och håva in alla tankar (se här för instruktioner) och sedan andas lugnt och djupt i tre minuter. Om tankarna drar iväg med dig så gå bara tillbaks till fiskebåten och veva in dem igen. Ju mer du tränar på det desto lättare blir det att stänga av tankarna.

Att meditera regelbundet ger en ökad känsla av tillfredsställelse, lugn, avslappning, kontroll, harmoni och självkänsla samt löser stress och spänningar. Meditation kan därför bidra till inte bara en förbättrad psykisk hälsa utan även bättre fysisk hälsa.

Lycka till! 🙂

/Coachen

DSC00262

2 comments

Ann-Christin 27 juni, 2013 - 18:38

Måste fråga… ska man tänka på ”de där tankarna” när man vevar in? Alltså en speciell tanke för varje spö? Eller bara allmänt hämta hem tankarna? Jag försökte på båda sätt men det var ju inte så lätt att komma på vilka olika tankar som stör när man står där vid spöna 😉 En tanke för varje spö… Det var lättare att gå runt båten och bara veva in.

Coachen 27 juni, 2013 - 19:46

Det spelar ingen roll, gör det som känns bäst för dig. Jag brukar själv bara gå runt och veva in och förutsätta att hjärnan själv fattar vad det är den ska hämta in och packa ihop utan att jag specificerar vilken tanke varje spö representerar. Däremot om jag under meditationen måste gå tillbaks och veva in en tanke som har ”slitit sig” så tänker jag då på just den tanken.

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI