Home Personlig utveckling Stafettrelationer

Stafettrelationer

by Charlotta

Något som aldrig upphör att förvåna mig är hur många människor det är som verkar vara livrädda för att vara utan en respektive. Det kan vara de som har det ena korta förhållandet efter det andra i en så strid ström att det är svårt att hålla reda på när bytena sker och vad de olika personerna heter. Men det kan lika gärna vara de som kommer ut ur ett riktigt långt förhållande och innan omgivningen insett att det tagit slut och hunnit uttrycka sina sympatier så är den gamla partnern ersatt med en ny förmåga. I mina ögon verkar detta handla mer om en stor rädsla för att vara ensam än om kärlek eller förälskelse.

Om man verkligen har älskat någon är det då möjligt att så snabbt komma över sorgen och förlusten av den personen? Behöver man inte tid för sig själv, för att läka och reflektera och dra lärdom av vad som hänt för att sedan utvecklas genom det? Eller handlade det aldrig om kärlek i de avslutade relationerna utan var det redan från början bara en fråga om att ha sällskap och slippa vara ensam, vilket sällskap som helst? Eller det kanske bara handlar om ett behov av sex? Eller är det en rädsla för vad omvärlden ska tänka, att man är mindre värd som singel? Eftersom man inte har någon vid sin sida så måste det vara ett tecken på att man är ointressant, oattraktiv och oönskad och det ryktet vill man absolut inte riskera att få?

Anledningen till de snabba bytena är säkert olika från individ till individ, men jag skulle gärna vilja passa på att uppmuntra alla som bryter upp att inte ha för bråttom in i nästa relation. Det är okej att vara ensam, faktum är att det kan vara riktigt skönt ibland, och det är definitivt inte ett teckan på att man är en sämre människa, utan snarare att man värderar sig själv högt och anser sig vara värd mer och också att man visar respekt för det förhållande man just avslutat. Att ge sig själv tid och utrymme att tänka och känna efter ett förhållande är också en möjlighet att växa som människa. Om man hela tiden är på väg någonstans och aldrig landar så blir livet bara en lång rad upplevelser som man inte inte hinner lära sig något av eller utvecklas från.

/Coachen

DSC01172

Powered by Calculate Your BMI