Home Charlotta Sugen på att vidga vyerna eller fördjupa kunskapen?

Sugen på att vidga vyerna eller fördjupa kunskapen?

by Charlotta

Under alla år jag gick i skolan så längtade jag alltid till att det skulle ta slut. Först till skolavslutningen i nian, sedan till studenten, och sedan till examen och därefter en examen till och ännu en. Ja ni hör ju att det var något konstigt med det där längtandet efter att studierna skulle ta slut, för uppenbarligen så gick jag ändå bara vidare till att läsa mer.

Och så är det, jag hyser någon sorts hatkärlek till studier, jag hatar att tentaplugga och den press det innebär men jag älskar att lära mig nya saker och känna hur tankarna expanderar och sinnet blir mer finstämt. I slutänden har alltid kärleken till kunskapen vunnit, känslan av att lära mig nya saker och förstå sammanhang som jag tidigare inte ens har varit medveten om är helt enkelt oemotståndlig.

Från början var studierna ett medel för att nå ett mål, ett sätt att få jobb, att skapa mig en karriär, men efter ett tag blev studierna i sig själva målet. Nöjet i att lära mig och att utvecklas blev målet med resan och den eventuella nytta jag kunde ha av kunskapen blev en ren bonus.

Att sitta och bläddra i universitetens kurskataloger kändes som att ha världen för mina fötter och allt jag behövde göra var att välja. Nåja, inte riktigt allt man ska komma in också, men många av de mindre, lite udda kurserna blir sällan fulla och väljer man distanskurser så är chanserna ännu bättre.

Glädjen och spänningen i att påbörja en ny kurs var något som jag blev påmind om när jag läste Onkel Toms inlägg igår. Till min förtjusning hade han dessutom luskat reda på en länk till Harvards gratis distanskurser, något som jag inte ens visste existerade.

Ops, nu blev jag så där sugen på att vidga vyerna igen, undras just vad Harvard har att erbjuda i kursväg. Plus att det vore lite kul att kunna säga att man pluggat vid Harvard, även om det bara skulle vara en gratis distanskurs på kvartsfart.

Charlotta

Powered by Calculate Your BMI