The Big Six

by Charlotta

Är du redo för en förändring? Önskar du att livet såg annorlunda ut? Är dina drömmar fortfarande oförverkligade?

När det kommer till livsmål och drömmar så lider de flesta människor av en vanföreställning som säger att det du önskar är omöjligt att uppnå, bara precis för att det är det du önskar. Någon har någonstans lyckats tuta i oss att det är så orimligt att få det vi vill ha att det inte ens är lönt att försöka.

Att däremot grannen av en slump skulle få vad vi vill ha och att vi med lätthet kan åstadkomma vad grannen vill ha skulle inte vara konstigt, bara ingen får vad de själva vill ha, för det är inte möjligt. Som tur är har ingen på motsvarande sätt lyckats slå i oss att det är omöjligt att hitta mat för dagen, för då vore risken stor att vi hade svultit ihjäl trots att närbutiken bara ligger 300 meter bort.

Okej, jag kanske drar det till sin spets, men bara en aning. Att få det du vill ha är inte svårare än att få det du inte vill ha, det som gör det så ouppnåeligt är den mentala inställningen och den inlärda sanningen att det inte är normalt att drömmar besannas. Tar du bort de blockeringarna så är det bara ett jobb som ska göras, precis som vilket annat jobb som helst. Och här nedan följer cheklistan på hur jobbet blir gjort.

1. Hur önskar du att ditt liv såg ut?/ Vad drömmer du om?
2. Vad är första steget för att nå dit?
3. Vad är det som hindrar dig från att ta det första steget?
4. Vad behöver du för att komma förbi det hindret?
5. Vem kan hjälpa dig med det?
6. När börjar du?

Skriv ditt mål, skriv ner svaren på punkterna ovan, stäng ute alla eventuella röster (inre eller yttre) som säger att du inte kan eller att det är omöjligt och sedan är det bara att sätta igång, lycka till! 🙂

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI