Home Mental träning Tre steg för att nå dina drömmar

Tre steg för att nå dina drömmar

by Charlotta

Alla människor har drömmar, drömmar om ett bättre liv, en bättre framtid eller helt enkelt drömmar om något som de inte har och som de skulle vilja ha, och för de flesta stannar det vid drömmar. Inte för att drömmen egentligen är omöjlig att uppnå utan för att vi intalar oss att den är omöjlig att uppnå, just för att det är vår dröm.

Drömmar tenderar att bli något av ett stigma, bara för att man vill något så gärna så blir det per definition svårt, eller till och med omöjligt att uppnå. Samtidigt händer kanske din dröm någon annan av en slump, någon som har en helt annan dröm.

I själva verket är de flesta drömmar fullt möjliga att realisera, kanske inte över en natt, men över tid, så länge du är beredd att satsa det som krävs. Idag vill jag presentera några nycklar som hjälp på vägen för att du ska kunna nå just dina drömmar.

  • Avdramatisera drömmen och sluta se den som osannolik eller omöjlig. Se den istället som en fullt möjlig händelse som kommer att inträffa när du har gjort vad som krävs.
  • Ställ in dig på att det kommer att ta tid och krävas arbete och engagemang från din sida. Drömmar som slår in gör det ytterst sällan av sig själv som en blixt från en klar himmel, utan som regel efter målmedvetet arbete under en längre tid. Se dig gärna omkring för inspiration, människor som du tycker har lyckats, vad har de gjort för att komma dit? Ofta ligger det mycket engagemang och arbete bakom det som ser ut som slumpen eller ren tur.
  • Gör kontinuerligt små förändringar i din vardag som alla leder mot dina drömmar. Tänk dig gärna vägen mot dina drömmar som en jordenruntresa i olika etapper. Att tänka på hela sträckan på en gång är avskräckande, men att tänka på en liten etapp i taget gör att det känns möjligt. För varje ny etapp du lägger bakom dig vinner du nya kunskaper och insikter som gör att du kan genomföra fler förändringar i din vardag som leder dig längre fram mot drömmen.

När du väl står där en dag och bara har ett litet steg mellan dig och din dröm kommer du att tänka att ”det här var ju inte så svårt”, det är ju bara ett litet steg kvar sedan är jag där. Och det som en gång såg ut som en omöjlig dröm ligger nu alldeles inom räckhåll.

/Charlotta

2 comments

Peter 19 mars, 2015 - 19:47

Klokt skrivet
Försöker själv förvekliga min stora dröm.
Läser ”Munken som sålde sin Ferrari” och är fascineras av att det i grund och botten inte är några svåra saker man skriver om. Samtidigt som de är för bra för att inte själv ta till mig.
Fokusera på och visualisera sina drömmar. Om och om igen.

Lite svårt så här i början att hålla fokus. Men jag känner att någonting händer inom mig.
Problemet är bara att jag blir så avslappnad att jag i princip somnar.
Nästan som att befinna sig i ett hypnotiskt tillstånd.

Coachen 19 mars, 2015 - 20:33

Precis det du skriver Peter tror jag är en av de största och viktigaste insikterna i livet, det som krävs för att förändra sitt liv till något riktigt bra från för något halvbra eller kanske till och med halvdåligt är inga stora, avancerade saker, tvärtom är det enkla och ganska självklara förändringar. De är ofta inte ens speciellt svåra att genomföra, det svåra är att förstå och acceptera att något så enkelt kan ha så stort genomslag.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI