Home Personlig utveckling Treminutersmeditationer

Treminutersmeditationer

by Charlotta

Igår gjorde vi tre treminutersmeditationer och för min del tyckte jag det gick riktigt bra. Jag brukar ha lite svårt att hålla tankarna i styr men jag måste säga att det går mycket bättre sedan jag kom på verktyget ”fiskebåten”. Det är härligt att känna att bara så kort tid som tre minuter gör skillnad, jag känner mig uppiggad, klarare i huvudet och mer samlad efteråt.

Lite roligt är att jag just igår blev tipsad om en intressant artikel om vilken effekt meditation har på hjärnan, den kan ni läsa här.

Idag bryter vi dåliga vanor, häng med! 🙂

/Coachen

DSC01104

2 comments

Juni Juli 29 juni, 2013 - 19:28

Jag tyckte om mikropauserna förra gången fast de blev ganska många…

Jag såg ändå fram emot dem då jag gärna mediterar. Jag valde att göra en variant på meditationen, jag valde att Eldandas under tre minuter med mantrat ”Sat Nam” och fokus på det tredje ögat. Under de här tre minuterna förser man hela blodomloppet med helt nytt syre och jag kan inget annat än att stanna i fokus när jag eldandas, inga tankar kan tränga sig på.

Även jag kände mig samlad, uppiggad, mer fokuserad och lugnare. Jag tänker framåt, att två kortare meditationer borde vara rimligt att få att fungera i tillvaron, eller…?
🙂

Coachen 29 juni, 2013 - 19:38

Precis så tänker jag också, en treminuters på förmiddagen och en på eftermiddagen är mitt mål för närvarande.

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI