Home Personlig utveckling Tur existerar bara i lotterier

Tur existerar bara i lotterier

by Charlotta

Det finns ingenting i livet som heter tur, med undantag för om du tar en lott eller spelar bingo, för då handlar det om tur. Men allting annat, det som många vill se som tur, handlar egentligen om att vara tillräckligt förberedd och motiverad för att kunna gripa tillfället när det kommer.

En del av att vara förberedd innebär att göra det bästa av varje situation, att ta varje litet steg som leder i rätt riktning, och inte tänka att det inte är lönt för att det bara är ett enda litet steg på en väg som är till synes väldigt lång.

En annan del av att vara förberedd är att acceptera att allting som händer i livet formar dig och förbereder dig för det som ska hända härnäst. Att livet i sig självt hjälper dig att bli förberedd, alla erfarenheter är en form av förberedelse för framtiden, och att framtiden händer stegvis i den takt du är redo att ta emot den.

Livet är fullt av möjligheter, varje dag kommer med nya möjligheter att gå den livsväg du vill gå, men om du inte är förberedd så har du inte det som behövs för att kunna gripa tillfällena när de kommer. Om du inte är förberedd så kanske du inte ens har förmåga att upptäcka tillfällena, utan de går dig istället omärkt förbi medan du undrar varför det aldrig händer något positivt i ditt liv.

Tur är inget som bara händer, tur är när förberedelser och tillfällen av möjligheter sammanfaller. Möjligheterna kommer kontinuerligt som ett pärlband genom livet, men förberedelserna är det du själv som står för.

Vad kan du göra idag för att vara bättre förberedd imorgon? Vad kan du göra denna veckan för att vara bättre förberedd nästa vecka? Vad kan du göra den här månaden för att vara bättre förberedd närsta månad, och vad kan du göra det här året för att vara bättre förberedd att upptäcka och gripa de möjligheter som tar dig dit du vill nästa år?

/Charlotta

3 comments

M 12 mars, 2016 - 19:55

Hej,ett inlägg som får mig att tänka, jag har ju typ alltid gått och väntat på turen:)

Charlotta 12 mars, 2016 - 20:30

Och hur har det gått för dig så här långt?
Du skapar din egen tur M.
/C

M 12 mars, 2016 - 22:28

Hej,ja jag har inte kommit långt på min väntan att turen skall slå in. Nu vet jag att det fungerar inte på att vänta. Men det tar tid för mig att förändra mig…

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI