Home Personlig utveckling Vad gör du med livets transportsträckor?

Vad gör du med livets transportsträckor?

by Charlotta

Betydelsen av vilka tankar man umgås med dagligen kan inte överskattas, det går inte att skapa ett upplyftande liv med nedbrytande tankar. Men det går inte heller att förneka att i de allra flesta fall behövs det mer än tankar.

En hel del av de problem man ställs inför i livet är inte saker som kan lösas med en gång, oavsett hur bra tankar man umgås med. Vissa saker tar helt enkelt tid att genomföra, inte minst när det handlar om större livsförändringar, hälsoförändringar eller karriärsförändringar.

Även om man önskar av hela sitt hjärta att situationen skulle bli annorlunda direkt, att allting skulle förändras meddetsamma, så ser verkligheten sällan ut så. Det finns en transportsträcka.

Ibland vet man inte ens vad som behöver hända under transportsträckan, man vet bara var man önskar att man befann sig, och att man inte vill vara där man är just nu. I vissa fall vet man inte ens var man skulle vilja vara, man vet bara att det definitivt inte är på det ställe där man är.

I det här läget är det lätt att gå in i ett vänteläge, där både man själv och hela livet sätts på paus. Man inser att den förändring man önskar inte kan komma direkt, men man vet inte vilka beslut som behöver fattas eller hur man ska gå vidare, så man pausar livet och väntar på att svaren ska dyka upp.

Och det som händer under pausen är att det obehagliga nuläget blir ännu tydligare och ännu mer påfrestande eftersom det nu får ännu större utrymme i livet.

Istället för att trycka på den där pausknappen och tänka att det ändå inte finns något du kan göra förrän det och det och det har hänt, så skapa ett mål att börja jobba mot. Det behöver inte vara slutmålet, du behöver inte veta precis hur det ska se ut, men börja att göra något som leder dig i hysat rätt riktning.

Om du vill byta karriär så gå en kvällskurs eller börja med egenstudier. Om vill få bättre ekonomi så undersök möjligheterna att starta eget vid sidan om, eller börja läsa på om aktier. Om du vill träffa drömprinsen så börja vara mer social och placera dig själv i massvis med olika sociala sammanhang där du träffar mycket människor.

Inte bara gör det att det blir mycket lättare att stå ut med nuet när du har något produktivt att fokusera på, utan dessutom gör du något aktivt som på sikt har möjlighet att innebära en verklig förändring för dig. Och den dagen som du faktiskt kommer till den punkten där det är möjligt att göra förändringen så är det redan en bra bit på vägen istället för att behöva börja från noll.

Har du en transportsträcka i ditt liv? Utrnyttjar du den till att bädda för din framtid?

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI