Home Personlig utveckling Vad innebär det att vara tråkig?

Vad innebär det att vara tråkig?

by Charlotta

Visst kan man känna sig tråkig emellanåt, ingen variation, inga idéer allt bara lunkar på och känns gråare och mer enahanda för varje dag som går. Känslan är att om man själv hade varit roligare så hade livet tett sig roligare.

Men vad är det att vara rolig? Och vad är det att vara tråkig? Ofta används begreppet tråkig som ett tillhygg mot någon som inte vill göra det man själv vill göra, ”Du är så tråkig som aldrig vill göra något.”, men i sanningens namn handlar det nog oftare om att man inte vill göra samma saker.

Är man rolig bara för att man är aktiv? Blir man roligare om man gör av med pengar snabbt och ofta? Båda delar är populära sätt att känna sig roligare och upplevas som roligare, men vad innefattas egentligen i begreppet rolig? Vad är det som är roligt med att bränna pengar? Det man köper förlorar ofta snabbt sin tjusning och sedan är man snabbt tillbaka till att vara tråkig igen, fast med mindre pengar kvar.

Jag tror det kan vara på sin plats att ställa sig själv frågan vad man egentligen menar med rolig och tråkig, och om man verkligen är så tråkig som man inbillar sig. Onkel Tom har gjort just detta och jag tycker att hans resonemang, som vanligt, är väldigt intressant och tankeväckande.

Och nog hamnar detta lite på samma spår som gårdagens inlägg om det ständiga jagandet, bort från det tråkiga och mot det roliga. Problemet är bara att man inte riktigt vet varken vad tråkigt eller roligt egentligen innebär, så man bara jagar vidare efter något ogreppbart som man tror är bättre.

Vad är det att vara tråkig? Vad handlar tråkigheten om, var kommer den ifrån, hur undviker man den? Och vad är det att vara rolig, vad är det som gör någon till en rolig människa, hur är du själv när du är rolig, tycker andra att du är rolig när du själv tycker det?

/Charlotta

5 comments

Onkel Tom 31 mars, 2017 - 19:03

Hej Charlotta,

Jag ser tråkig och rolig lite som motsatser och att vi pratar om känslor snarare än om fakta här. Jag önskar att jag kunde säga något mer fyndigt än så men det går inte för jag är så tråkig! 🙂

Charlotta 31 mars, 2017 - 19:32

Och trots tråkigheten så inspirerade du mig, tänk om det är ett tecken på att du i själva verket inte är så tråkig som du tror? 😉
/C

A 1 april, 2017 - 10:43

Att vara både tråkig, glad och upprymd tillhör livet, själv så försöker jag plocka fram de bästa sidorna hos mig själv.

Även om de inte uppskattas av alla så är det jag som avgör om det ska bli tråkigt eller roligt – jag går på känsla. Vet att jag ser yngre och roligare ut än vad jag är. Utseende har faktiskt ingen betydelse – det är vad du är som människa som räknas 🙂

Charlotta 1 april, 2017 - 11:17

Tack för dina tankar A.
/C

A 1 april, 2017 - 10:50

Man kan aldrig köpa sig rolig – man är där man är i livet som Onkel Tom säger 🙂

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI