Home Personlig utveckling Varför lägger man all sin energi på någon man inte gillar?

Varför lägger man all sin energi på någon man inte gillar?

by Charlotta

Det förekommer tydligen en del just nu att kvinnliga bloggare, möjligen manliga också men det har jag inte hört talas om, upplever näthat i kommentarsfälten på sina bloggar. Mer konkret handlar det om att samma person under en mängd olika alias piskar upp stämningen genom att ha långa samtal med sig själv i egenskap av sina olika identiteter i bloggens kommentarsfält om hur korkad och hemsk bloggaren är. Att det sannolikt är samma person kan enkelt utläsas genom att det är samma IP-nummer som återkommer i samtliga fallen.

Förutom att näthat i alla dess former är ett fegt och uselt uppträdande så upplever jag det som otroligt sorgligt och patetiskt att någon människa ska vara så missledd eller må så dåligt att det känns värt besväret att hålla på och lägga upp nya identiteter, byta mellan dem och lägga ner timmar av tid och energi bara för att trycka ner och tala illa om någon som de inte känner annat än genom en blogg. Kanske handlar det om avund, kanske om att själv känna sig liten och obetydligt och att känna sig större genom att trycka ner någon annan, kanske handlar det om att visa sig på styva linan inför någon annan, kanske handlar det om psykisk sjukdom eller smärtsamma erfarenheter som satt djupa sår, men oavsett vad det handlar om så är detta inte ett acceptabelt uttryck. Att behandla andra illa får aldrig vara ett acceptabelt sätt för att själv försöka må bättre.

Det är också sorgligt att människor som uppträder på det här sättet inte uppmärksammas av dem som finns runtomkring dem. Nog bör det märkas på någon om man mår så dåligt, eller har så skev världsbild eller uppfattning om mänskligt värde? Jag vill i alla fall tro det. Så idag har jag en uppmuntran till alla läsare om att vara lite mer uppmärksam på dem du har i din närhet. Kan det finnas någon där som mår så dåligt att tankarna på dem själv eller på andra människor inte längre riktigt fungerar, eller någon som blir utsatt för någon sådan människas påhopp, genom näthat eller på annat sätt? I båda fallen kan personen behöva ditt stöd för att ändra sin situation och för att känna att det finns hjälp att få.

/Coachen

DSC01157

Powered by Calculate Your BMI