Home Personlig utveckling Vem är du i förhållande till andra?

Vem är du i förhållande till andra?

by Charlotta

Tillsammans med vem är du den bästa versionen av dig själv? Och i vilket sällskap blir du den där personen som du egentligen inte ens vill kännas vid?

Alla människor har en förmåga att locka fram olika sidor hos dig. En del lockar fram attraktiva, vackra, intressanta, spännande, trevliga och ödmjuka sidor som får dig att känna dig gladare, mer spännande och som en bättre människa än vad du upplever att du är i vanliga fall. Andra lockar fram det sämsta i dig själva, den snarstuckna, bråkiga, argsinta, nonchalanta, arroganta och allmänt odrägliga sidan, egenskaper som du helst inte ens vill låtsas om att du är förmögen till men som finns där och som ploppar upp som gubben i lådan i vissa personers sällskap.

Att det är så här är svårt att ändra på men det kan vara väldigt upplysande och användbart att vara medveten om det och att försöka analysera vad det är hos olika personer som får dig att reagera på så olika sätt och anta så olika roller. Kanske handlar det om en gammal öm tå som någon kommer åt eller som du associerar till i vissa personers sällskap, eller kanske har du gömda referensramar som styr ditt agerande. När du kommit underfund med vad det är som styr ditt agerande så har du också större möjlighet att styra det, för visst skulle det vara skönt att själv kunna välja när du vill vara den där karismatiska charmknutten med intelligenta åsikter och när eller om du vill förvandlas till den rabiata bitchen med mord i blicken.

Som en avlustande twist kan det vara roligt att fundera på vilka sidor du själv lockar fram hos andra. Är du en sån som lockar fram det bästa eller sämsta, eller beror det kanske på vem det handlar om?

/Coachen

DSC01201

Powered by Calculate Your BMI