Home Personlig utveckling Vikten av att själv skapa förändring

Vikten av att själv skapa förändring

by Charlotta

Det som sker i vår värld just nu är både fasansfullt och fantastiskt. Maktbegäret, våldet, girigheten och det mänskliga lidandet är fasansfullt, men den stora massans svar på det som händer, i form av medmänsklighet, generositet och engagemang är fantastiskt.

Med alla de hemskheter vi matas med via media så hade det varit enkelt att resignera och tänka att det där är inte mitt fel och inte mitt ansvar, det är för svårt och för stort och jag orkar inte tänka på det.

Istället är reaktionen den motsatta, engagemanget svämmar över sina breddar och hjälpen flödar in, inte bara via etablerade kanaler, utan också via enskilda människor och grupper som på eget initiativ vill hjälpa, vill engagera sig, göra skillnad, förändra verkligheten till något bättre än vad den har varit.

Problem skapas på regeringsnivå och global nivå men lösningarna uppstår på individnivå. Man behöver inte styra ett land för att kunna göra skillnad, man behöver bara ha viljan att se en förändring. Genom att själv vara den förändring man vill se i sin omvärld så påverkas andra till att göra samma sak och så förändras omvärlden en människa i taget.

Man kan välja att se eländet, att skrämmas av det och förfasas över det. Eller så kan man välja att se engagemanget, hoppet och förändringen som vi befinner oss mitt i. Möjligheterna som ligger framför oss och viljan hos människor att skapa något bättre, något som bygger på kärlek och gemenskap istället för hat och rädsla.

/Charlotta

 

Powered by Calculate Your BMI