Home Personlig utveckling Vilken livsstil väljer du, tävla eller samarbeta?

Vilken livsstil väljer du, tävla eller samarbeta?

by Charlotta

Hur vill du att ditt liv ska forma sig och vilken sorts värld vill du leva i?

Vill du vara den personen som alltid tävlar med människor omkring dig, den som alltid vill stå högst upp på pallen och som kan se ner på de andra, den som springer först och gör sitt yttersta för att hålla undan för alla andra, den som skyddar sina hemliga vapen för att kunna maximera sin egen utdelning och på det viset vinna andras beundran?

Eller vill du vara den som letar efter vinster i samarbete, den som övertygar om att synergieffekterna är mer kraftfulla än vad var och en kan åstadkomma på egen hand, den som utgår från att andras framgång även är din framgång, den som bjuder på sig själv för att styrkan i goda handlingar aldrig kan överskattas?

Vilken sorts liv vill du leva? Vari ligger din övertygelse? Är du svag för att andra är starka? Blir du starkare när andra är svaga? Är andras styrka även din styrka? Ökar andras framgång  chanserna för din egen framgång?

Hur ser din bild av världen ut? Är det en värld av tävling eller en värld av samarbete? Den ena världsbilden utesluter den andra och båda påverkar ditt liv i varje liten detalj, förmodligen mycket mer än du tror.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI