Vilodag

by Charlotta

Ibland behöver man ta en vilodag. En riktig vilodag när man inte gör något annat än det som faller en in, när det faller en in och om det faller en in. Hur mycket tvätt, disk, dammråttor eller jobb det än ligger på hög så får det vänta, för ibland behöver man en dag som bara ens egen.

Att få stanna i sägen hela dagen. Eller ta en lång promenad på flera timmar och avsluta den med en ännu fler timmar lång fika på lämpligt fik. Eller att plantera rumpan i TV-soffan och se varenda såpa och TV-serierepris de visar under en hel dag. Eller att sträckläsa en av favoritböckerna i bästa fåtöljen. Eller att köra iväg med bilen utan att ha ett mål och bara se var man hamnar. Att bara följa sitt hjärta och sin magkänsla och inte låta tankarna ställa en massa krav och komma med alla sin ”vad händer om” och ”du måste faktiskt” och ”vem ska då”. Ibland behöver man helt enkelt få lov att bara existera utan krav och förväntningar bara för att få känna efter vem man egentligen är, hur man mår, vad man vill, vart man är på väg och för att ladda om batterierna och hitta hem igen.

Svårare än så är det inte. Det behövs inte förklaras eller analyseras mer, det behöver inte åtgärdas eller avhjälpas för det är inget som är fel eller konstigt. Det är bara dags för en livspaus för att hinna känna att man lever, hinna hämta andan och låta skyddsänglarna komma ifatt, och är det någon som inte förstår det så säg att så är det för det har Överlevnadscoachen sagt. Eller ännu hellre; skicka dem till mig!

/Coachen

DSC01198

Powered by Calculate Your BMI