Home Relationer/Kommunikation Anledningen till att du inte träffat ditt livs kärlek än

Anledningen till att du inte träffat ditt livs kärlek än

by Charlotta

Alla människor drömmer om att träffa en kärlek som är så rätt och självklar att livet når en ny nivå av glädje och tillfredsställelse. Den rätta personen som man längtar efter finns också för alla och den finns dessutom på en plats i världen där det är möjligt mötas, undantaget är de själar som avsiktligt planerat att leva detta livet ensamma som ett led i sin utveckling.

Trots denna gemensamma önskan är det allt fler relationer som tar slut och allt fler människor som lever som singlar. Hur hänger detta ihop, varför är det så svårt att hitta någon som man älskar och vill leva med? Det finns flera förklaringar men en av dem är att våra själskontrakt övertrumfar våra världsliga önskemål.

Innan vi inkarnerar till jorden har vi gjort upp en plan för det här livet som går ut på att vi vill få ut så mycket som möjligt ur livstiden vad gäller balansering av karma, utveckling och att generera positiv kraft framåt. Första steget i att uppnå det är att ta reda på vem man själv är, alltså vem man verkligen är på djupet, för först när man vet det kan man på allvar ta sig an sin livsuppgift.

Ur det perspektivet är kärlek att betrakta som en distraktion, kärlek gör att man lättare står ut med situationer och förhållanden som man annars inte skulle accepterat utan ansträngt sig för att förändra. Kärlek gör också att man tenderar att slå sig till ro och anpassa sig till omständigheterna istället för att driva på för förändring och utveckling.

Att träffa den stora kärleken skulle helt enkelt sätta käppar i hjulet för själva avsikten med det här livet och därför dröjer kärleken tills jobbet är gjort, eller i alla fall tills man tagit reda på vem man är, förstått vad livsuppgiften handlar om och påbörjat arbetet. Den person man ska träffa och dela den stora kärleken med är redan utvald, specifikt för att passa en själv på bästa möjliga sätt, men vederbörande kan inte komma in i ens liv förrän rätt förutsättningar är uppfyllda.

I den allmänna förvirring som det innebär att födas till jorden är detta dock inte något som de flesta är medvetna om och eftersom många helt har tappat kontakten med sitt högre jag är de inte heller medvetna om eller uppmärksamma på den vägledning de får under livets gång. När den sanna kärleken lyser med sin frånvaro kanske man istället bestämmer sig för att ta vad man kan få och hoppas att tiden ska jämna till kanterna på partnern som man godtog.

I vissa fall kanske tiden gör just det och man nöjer sig med det som livet gav även om det inte blev allt det man hade önskat, men i många fall blir det så småningom olidligt att stanna kvar i relationen. Man tänker kanske att man har vuxit isär, att bristerna framträder tydligare när förälskelsen falnat, att först när barnen var utflugna insåg man hur lite man hade gemensamt, att otroheten var ett symptom på kärleksbrist i relationen, eller något liknande.

Och kanske var det så, men sannolikheten är stor att det i själva verket var vägledningen från det högre jaget som till slut bröt igenom bruset och gjorde det omöjligt att fortsätta i en relation som kanske inte ens var ämnad åt en från första början. Eller kanske ingick den i planen för att säkra avkomman men att det sedan var dags att ta tag i den verkliga livsuppgiften, något som inte var möjligt så länge fokus låg på kärlek, hem och familj.

Att man inte har mött den stora kärleken än är inte ett straff utan en uppmaning att börja följa kartan igen så man kan bocka av kontrollerna en efter en och börja uppfylla sitt själskontrakt. Kontrollerna hittar man genom att lyssna till och följa den vägledning som alltid finns tillgänglig för oss. Det är inte ett tvång, vi är alltid fria att göra precis som vi vill, men vägledningen utgår från vad vi själva planerade för oss innan vi inkarnerade så det råder inga tvivel om att den är för vårt eget högsta bästa.

Det är inte bara romantisk kärlek som kan låta vänta på sig på det här sättet, även djup vänskap kan ha en liknande effekt på oss genom att få oss att anpassa oss efter det som är och nöja oss med det. Därför kan även vänskap lysa med sin frånvaro för att inte distrahera oss från det jobb vi har att göra.

Det kan vara bra att bli påmind om att det är man själv som har skrivit manus till den föreställning man spelar huvudrollen i. Eftersom ingen känner en bättre än vad man själv gör så vet man också precis alla sina egna tricks och ursäkter för att slippa ta tag i sådant som känns obekvämt och jobbigt. Därmed vet man också exakt hur man ska använda ”belöningar” som kärlek och vänskap för att trigga igång förändringsviljan hos sig själv.

Brukar du tänka att du har otur i kärlek eller att du aldrig kommer att träffa någon, eller har du frågat dig varför inte du har någon nära vänskapsrelation? I så fall kanske du behöver ta tag i jobbet med att uppfylla ditt själskontrakt.

/Charlotta

Medförfattare: Andliga guider

23 comments

Hanna 16 november, 2019 - 18:23

😊 precis så.
Funderar och funderar, fortsätta eller inte? Är vi, han och jag, bara vänner eller är det mer? I bland ja, ibland nej på frågan. Kommer det ett avgörande eller inte?
Lite samma ” mönster” igen, som vanligt med männen som funnits. Vill egentligen bryta mönstret, något nytt nu, på ett högre plan. Ja. Tror det
😊
Tack för inlägget. Just detta funderas på nu.
Ett medium sa att det kommer att fortsätta. Jag är ibland säker på det, ibland vet jag det inte fortsätter och att det är jag som tar beslutet. ❄😊
Vad tror du? 😊
Jag har mycket att fyndera på
😊❄❤

Charlotta 16 november, 2019 - 18:28

Om det var ett skickligt medium du gick till så bör den personen ha läst av den tidslinje som är mest troligt att du kommer att följa vilket då pekar på att du stannar i relationen. Samtidigt är ingenting skrivet i sten utan det är alltid du som beslutar hur du vill att din framtid ska se ut, vill du ha mer av samma sak fortsätter du som tidigare, vill du ha något annat behöver du genomföra förändringar hos dig själv.
/C

Hanna 16 november, 2019 - 19:18

Ja, det är mycket känd medium.
Förändringsarbete fortsätter. Tack för ditt svar. 😊
/Hanna

Charlotta 16 november, 2019 - 19:21

Känd är inte alltid samma sak som skicklig.😉
/C

Hanna 16 november, 2019 - 19:28

Absolut, så sant.
Har varit hos personen/ mediumet tidigare, bor på ganska bra avstånd. Skicklig o säker. Otroliga saker flera av dem. Jag är van, på ett bra sätt, med detta. 😊

Charlotta 16 november, 2019 - 19:37

Så bra att du har koll på vem du tar råd från. Det är väldigt viktigt att vara noga med att stämma av med sin egen intuition om de budskap man får från medium stämmer för en själv eller inte så man inte begränsar sig till vägar någon annan har valt åt en. Att ett medium är känt är inte en garanti för kvaliteten på budskapen, det säger egentligen bara att personen är bra på att marknadsföra sig själv. Inte heller är det så att ett medium som tidigare var väldigt bra säkert kommer att vara lika bra för all framtid, kvaliteten på mediumskapet står alltid i direkt förhållande till hur mycket arbete personen fortlöpande gör med sig själv. Inte heller är det säkert att ett medium som ger värdefulla budskap till en person ger lika pricksäkra budskap till nästa person. Därför ska man alltid kolla med sin intuition vem man ska vända sig till och vilken information man ska ta till sig.
/C

Lenni 17 november, 2019 - 06:15

Hej Charlotta!
Jag tänker på en annan aspekt – kan det vara kärlekens uppgift att hjälpa med i utvecklingen? Säg att om två personer inte träffats, då skulle de inte bli ställda inför vissa saker, gå genom dem och lära av dem. Berika varandra och bli stärkta i sin kärlek. Fortsätta utvecklas tilltsammans. Det kan vara just kärleken som gör att man uptäcker nya sidor hos sig själv och bejakar dem (eller arbetar med dem på annat sätt), att man samtidigt får hjälpande hand att utveckla dem. Och vara samma tillgång för sin respektive. Vad är kärleken om inte detta?

Charlotta 17 november, 2019 - 09:50

Absolut kan det vara så, det finns alltid många möjligheter.
/C

KRS 17 november, 2019 - 17:08

TACK Charlotta – för att Du genom Din fantastiska förmåga att uttrycka genuin visdom, på ett förståeligt och trovärdigt sätt, har blivit ett värdefullt stöd på min personliga utvecklingsresa.
TACK för allt Du ger av Dig själv.
TACK för att Du delar med Dig av Din andliga kompass.
Tack för Ditt civilkurage.
Hoppas Du ursäktar men nu kan jag inte hålla mig längre utan måste fråga – har Du skaffat en ny fyrbent livskamrat?
KRS

Charlotta 17 november, 2019 - 21:11

Väl bekomme och varmt tack för ditt översvallande beröm.❤ Nej, ingen ny pudel än men jag har fått indikationer på att Karak planerar att komma tillbaka i ny pälskostym under nästa år för ännu ett liv tillsammans med mig så jag väntar med spänning på vidare besked.😊
/C

Nina Jönsson 17 november, 2019 - 21:18

Själskontraktet, hur minns jag det?

Charlotta 17 november, 2019 - 21:30

Hej Nina, välkommen hit! Själskontraktet minns man i allmänhet inte eftersom vitsen med livet är att man ska ta sig igenom det för egen maskin. Vissa kan dock få en form av aha-upplevelse när man uppnår de stora milstolparna, lite som en igenkänning eller att man på något sätt hade det på känn. Det är heller ingen vits att i förväg försöka ta reda på vad som står i själskontraktet eftersom det bara skulle skapa förvirring och rädsla att ställas inför all den informationen vid ett och samma tillfälle. Det du istället ska göra är att börja lyssna till din intuition och följa den så kommer du att få vägledning för att ta ett steg i taget mot att uppfylla ditt själskontrakt. Här är ett par inlägg som handlar om hur man finner och stärker sin intuition och utöver det jag nämner där kan daglig meditation vara ett bra verktyg.
Din bästa vägledare
Fem metoder att stärka intuitionen
/C

Nina Jönsson 19 november, 2019 - 21:21

Kan du rekommendera en meditation?

Charlotta 20 november, 2019 - 10:06

Här är en kort, guidad meditation som kan vara bra att börja med.
https://www.youtube.com/watch?v=8CozPpadMho
/C

Uffe 10 december, 2019 - 20:11

Tja att att jag inte träffat någon beror på flera faktorer.
Är feg helt enkelt.
Och har ansvar för en familjemedlem som diagnostiserat autism
Och nu är det lite sent i livet att få någon kontakt antar jag.
Men visst känns det tomt ibland.

Charlotta 10 december, 2019 - 20:20

För sent är det aldrig om du verkligen vill träffa någon.
/C

Uffe 11 december, 2019 - 00:44

Visst skulle man vilja det.
Men dating saiter o.s.v. är inget som jag funderar på.
Allt sådant känns så ytligt.
Att få dela vardagen med och uppleva saker tillsammans med någon.
Är och förbli nog bara en dröm

Charlotta 11 december, 2019 - 09:28

Välj inte en metod som du tycker känns ytlig, välj något som passar dig. Det viktiga är att du regelbundet placerar dig själv i situationer där du träffar nya människor och att du är öppen för och inställd på att träffa och inkludera en ny person i ditt liv. För att komma dit måste du börja tänka i banorna att du ska träffa någon istället för att tänka att du aldrig kommer att träffa någon. Så länge du tänker att det aldrig kommer att hända så är det precis vad du kommer att uppleva.
/C

Uffe 12 december, 2019 - 01:00

Ja naturligtvis har du som vanligt helt rätt i det du skriver.
Bryta mönster och vanor.
Och att aktivt söka. Är en självklarhet om något skall hända.
Det gäller väl att inte vara bekväm och våga att lämna komfortzonen lite så att säga.

Charlotta 12 december, 2019 - 10:04

Precis så! Om du fortsätter att göra som du alltid har gjort kommer resultatet att bli detsamma som det alltid har blivit, vill du ha ett annat resultat måste du börja göra saker annorlunda.
/C

Åsa 17 juni, 2020 - 10:28

Den stora livskärleken har landat, baam så öppnade himlen sig och där var han. Det var verkligen så. Han var inte som jag förväntat mig, helt olik någon annan, men jag känner sådan ren kärlek, acceptans och respekt.
Jag har redan en familj. Mina tre barn och en man. Mitt inre slits itu av tankar och känslor som egoism, höga värderingar om kärnfamiljen, tomhet och samtidigt en kärlek som är större och olikt allt annat, som inkluderar mig själv. På något vis. Ge mig vägledning ❤️

Charlotta 17 juni, 2020 - 10:53

Hej Åsa, välkommen hit! Jag förstår att du befinner dig i himlastormande och samtidigt kaosartade känslor just nu och att det är svårt att veta hur du ska gå vidare. Sanningen är dock att det bara är du själv som kan vägleda dig i detta, innerst inne vet du vad som är rätt väg att gå och det enda du behöver göra är att stilla tankarna tillräckligt mycket för att kunna lyssna till vad själen säger dig. Om du inte lyckas höra svaret direkt så ge inte upp utan fortsätt att ställ frågan och lyssna, svaret kommer att komma.❤️
/C

Anonym;;; 27 juli, 2021 - 23:19

Hej jag är pojke på 23 år och har aldrig haft någon tjej;) Jag tror att jag kommer inte hitta mitt livs kärlek, jag ger upp:((

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI