Home Relationer/Kommunikation Är ”Den Rätte” verkligen den du vill ha?

Är ”Den Rätte” verkligen den du vill ha?

by Charlotta

Kan det vara så att vi lurar oss själva genom att leta efter Den Rätte?

Med Den Rätte finns det en inlärd (tack för det Hollywood) föreställning om att allting ska gå lätt och vara enkelt redan från början, att relationen ska komma naturligt och att förhållandet ska surfa på den eviga kärleksvågen utan någon betungande arbetsinsats från de inblandade.

Existensen av Den Rätte signalerar också att alla andra är fel, så skulle relationen ta slut så ser det väldigt mörkt ut på kärleksfronten efter det. Det var ju Den Rätte och det säger sig självt att fungerade det inte med Den Rätte hur ska det då kunna fungera med någon annan?

Istället för att leta efter Den Rätte så ge dig själv chansen att välja. Välj den person du vill leva med, hur mycket större är det inte att säga att ”Jag kunde ha valt många andra, men jag valde dig.” istället för att säga ”Eftersom du är Den Rätte så har jag inget val, jag måste ta dig.”.

Om man från början väljer att älska någon så är det också lättare att fortsätta välja att älska även om det emellanåt kräver mer arbete än vad man hade tänkt sig.

Välj vem du vill älska, så kan du också välja att fortsätta älska honom eller henne varje dag under resten av livet, just därför att det är ditt val.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI