Home Relationer/Kommunikation Är ofrivilligheten egentligen ett val?

Är ofrivilligheten egentligen ett val?

by Charlotta

Ur kommentarsfältet:

Det där med att vara ”ofrivilligt singel” är ett väldigt lurigt begrepp. Jag brukar själv undvika att använda det eftersom det lätt lurar in en i offerrollen när det oftast inte alls är där man borde befinna sig.

Att hitta kärlek mitt i livet skiljer sig ofta från att hitta kärlek tidigt i livet och den största skillnaden är att man har mognat och utvecklats som människa, man vet på ett helt annat sätt vad man vill ha, hur man vill leva och kanske mest av allt vad man inte vill ha och hur man inte vill leva. Detta är naturligtvis en styrka som gör det lättare att träffa rätt med en ny relation, men det begränsar också urvalet, i vissa fall väldigt mycket. Som tjugoåring tycker man kanske att de flesta killar är intressanta, men som femtioåring är det nästan ingen som fångar ens intresse.

Och det är här det där med ”ofrivilligheten” kommer in. För även om man upplever att det är ofrivilligt så är det i de flesta fall ett val, hade man varit beredd att ta vem som helst bara för att slippa vara ensam så hade man inte behövt vara singel, men eftersom man har krav på vederbörande så väljer man bort de män som står till buds.

Är det då fel att ha krav? Absolut inte! Att gå in i en relation bara för att slippa vara ensam är helt förkastligt ur ett känslomässigt perspektiv, då är det mycket bättre att vänta tills rätt person dyker upp, även om man tvingas vänta längre än man har lust med.

Enligt min erfarenhet så träffar man någon när man är redo, och har man inte träffat någon än så innebär det med stor sannolikhet att man inte är redo än. Kanske finns det mer att göra vad gäller den egna personliga utvecklingen innan det är dags för dig att träffa någon. Kanske behöver man ta sig ur sin trygghetszon och prova på nya saker, både för att hitta nya värden i livet men också för att hitta rätt partner.

Jag är övertygad om att bara man gör sin del och ser till att vara ute i sociala sammanhang och träffa nya människor, så kommer mannen (eller kvinnan) när man är redo. Och har han inte kommit än så är det bara för att man alla bitarna inte har fallit på plats än.

/Charlotta

4 comments

Åsa 11 september, 2015 - 08:59

Tack <3 Det är så sant det du skriver, även om det kan kännas smärtsamt att vara "ensam". Samtidigt får man minnas att rätt uppskatta sina vänner – det är de som gör livet värt att leva och om de behandlar en mycket bättre utan att vänta sig något i retur så kan man fråga sig vilken typ av man det är man drar till sig egentligen, pga ens oläkta sår…

Coachen 11 september, 2015 - 09:59

Tack för dina tankar Åsa.
/C

Sanne 13 september, 2015 - 14:11

Väldigt intressant. Konstigt livet kan forma sig och vilka insikter man får av att gå igenom dessa resor.. Att något som fått en må dåligt under en viss tid.. ändå kan få en att inse vad man vill ha för människor i sitt liv och vilka som får en att sugas musten ur. För just när man är i den stunden med den människa som man tror man har det så bra och harmoniskt med.. Och allt vänds upp och ner.. och sedan för i tillbakablick se att men jisses vad fel man hade. Det finns så mycket mer att få och att ge. ” Alla säger kärleken gör ont, men det är inte sant. . Ensamhet gör ont . Avslag/Avisning gör ont.. Att förlora någon ont. . Avund gör ont. . Alla får dessa saker förväxlade med kärlek , men i verkligheten är kärlek det enda i världen som täcker upp all smärta och gör att något känns underbart igen .. Kärlek är det enda i världen som inte gör ont..” Så alla som går igenom något oerhört tufft.. Saker och ting blir bättre.. Man tror inte det just där o då… Men jag kan säga för min del som gått igenom mycket.. och är ”här & nu”… Man har lärt sig mycket och livet ger oss olika prövningar för att utveckla oss och vårt medvetande för att lära sig mer om sig själv och om andra.. Ibland räcker hjälpen med en blogg 😉 för att själv kunna spåna och förstå att livet inte är en motgång även om det ibland kan kännas motigt…för vi går alltid framåt <3 tack charlotta.

Coachen 14 september, 2015 - 21:20

Tack för dina tankar Sanne, det låter som om du har kommit till en del betydelsefulla insikter.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI