Home Relationer/Kommunikation Den perfekte partnern

Den perfekte partnern

by Charlotta

Hur är den perfekte partnern? På den fråga finns det lika många svar som det finns människor, och det är för väl att det är så, för tänk så hemskt det vore om alla letade efter samma sak. I verkligheten finns det inte en partner som är perfekt för alla, däremot så kan alla vara perfekt för någon och det är det som det handlar om, att hitta den som är perfekt för just en själv. Det finns dock en del kriterier som verkar vara ganska generella och som de flesta vill ha i en partner, som ärlighet, omtanke, respekt och naturligtvis kärlek.

Om man ser det från andra hållet så så betyder det att det är dessa saker som man behöver kunna erbjuda en annan människa för att vara intressant som partner. Men vad mer då, vad är det som får en människa att stå ut bland andra och upplevas som attraktiv och intressant, så intressant att man vill leva tillsammans för resten av livet? Även om den yttre akttraktionen är av betydelse så är det den inre attraktionen, utstrålningen och personligheten, som är avgörande på lång sikt.

Alla kan falla för ett snyggt skal, men om skalet är ”tomt” så blir det svårt att tänka sig ett liv tillsammans. Om istället skalet bara är hyfsat och med en del skavanker men insidan fullkomligen strålar, så blir personen ändå snart den vackraste man sett. Så vad är det som får en människa att stråla? Återigen så beror det på vem man frågar, men vissa gemensamma nämnare brukar dyka upp. För att andra ska uppfatta dig som karismatisk och med en attraktiv personlighet så bör du införliva följande karaktärsdrag i din personlighet:

 • Uttrycksfull: Hjälp andra att förstå dig genom att vara tydlig med dina känslor.
 • Öppen: Visa vem du är så att andra lättare kan relatera till dig.
 • Varm: Inkludera och bry dig om så känner sig andra betydelsefulla och älskade.
 • Ödmjuk: Den som inte behöver bevisa något har råd att vara ödmjuk.
 • Reflekterande: Att kunna dra lärdom av livet visar på djup och visdom.
 • Rikt inre liv: För att det ska kunna bli intressant på utsidan måste det hända spännande saker på insidan.
 • Harmonisk: Den som trivs med sig själv utstrålar balans och välbehag även i kaosartade situationer.
 • Stabil: Visa att du står stadigt i livet även när det blåser hårda vindar.
 • Positiv: Att vara positiv är inte att se bara ljus utan att kunna föreställa sig ljuset även i becksvart mörker.
 • Full av liv: Hur litet livet man än lever så finns det ändå alltid trevliga saker att fylla det med.
 • Uppskattande: Ta inget för givet, uppskatta alla dem som finns i ditt liv och allt du har och får.

Som nog många noterar finns det dessutom en annan väldigt bra anledning att jobba på att tillägna sig de karaktärsdragen, nämligen att trivas med sig själv och njuta av livet.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI