Home Relationer/Kommunikation Du är inte andra människors måltavla

Du är inte andra människors måltavla

by Charlotta

God fortsättning bloggvänner!

Som första tanke år 2016, som för övrigt ska bli ett alldeles fantastiskt år för väldigt många människor om man ska tro dem som kan förutsäga sånt, så vill jag erbjuda en möjlighet att neutralisera livets obehagligheter en smula och ta steget bort från skottgluggen.

Många gånger tar vi åt oss av vad andra människor gör och säger helt i onödan. Eftersom våra egna liv naturligt kretsar kring oss själva så tror vi lätt att även andra människor har fokus på oss, vad vi gör, hur vi ser ut, hur vi lever, hur vi mår, vad vi tror och tänker osv. Men i verkligheten är det sällan så, för andra människor har, precis som vi, fokus på sig själva.

Det kan vara bra att påminna sig själv om att i de allra flesta fall så gör människor inte saker mot någon annan, utan de gör saker för sig själv. Att det samtidigt drabbar någon annan är bara en tråkig bieffekt som många nog inte ens tänker på, och de som trots allt inser det orkar inte med att ta hänsyn till det, för att de har så fullt upp med sig själv och sina egna bekymmer att energin inte räcker till mer.

Att inte tänka eller orka är egentligen inte en ursäkt för att vara obetänksam och egoistisk, men i en värld som snurrar alldeles för fort och där många lägger nästan all sin energi på att hålla uppe en fasad som säger  att allt är bra, så kan det vara en förklaring till varför det blir så.

Så nästa gång någon, som du hade förväntat dig mer av, säger något som gör dig ledsen eller gör något som får dig att känna dig liten och dum, eller bara gör dig allmänt besviken, så överväg möjligheten att personen inte gjorde det mot dig utan för sig själv, och i just den stunden inte förmådde mer än så.

Med den inställningen slipper du ta illa vid dig av en massa saker som med stor sannolikhet inte är riktade mot dig, och samtidigt ger du personen en andra chans att visa att vederbörande egentligen inte menade illa utan bara var överbelastad av sitt eget liv.

/Charlotta

6 comments

Hanna 1 januari, 2016 - 12:04

TACK för denna text! Det var mitt i prick för mig. Tack för överlevnadsguiden o allt bra o viktigt som du skriver om. Kram Hanna.

Charlotta 1 januari, 2016 - 12:08

Vad roligt att höra, Hanna. 🙂 Tack själv för att du läser, kram på dig.
/C

Karin Chamoun 1 januari, 2016 - 13:38

Tack! precis vad jag behövde! det gick rakt in i hjärta och hjärna just idag! Det är så sant och jag behöver påminna mig om detta ofta! Även om jag förmår att tänka klokheter själv för att försöka trösta mig så fungerar det så mycket bättre när någon annan säger de klokheter man behöver! Kram!

Charlotta 1 januari, 2016 - 14:19

Precis så är det, det som man säger till sig själv har sällan samma effekt som om någon annan säger det. Jag tror det ligger i människans natur, vi är skapta för att behöva varandra. 🙂 Kram tillbaka!
/C

Ulrika 1 januari, 2016 - 15:55

God fortsättning!
Jag vill börja det här året med att tacka dig Charlotta för din inlägg, du sätter ord på mycket av det jag går och funderar på. Dina inlägg har hjälpt mig mycket nu över jul-och nyårshelgen, helger som jag av olika anledningar tycker är periodvis jobbiga.
Jag ser fram emot att få fortsätta följa din blogg under 2016.
Varma hälsningar

Charlotta 1 januari, 2016 - 16:15

Tack Ulrika, vad gulligt av dig! Ja, den här tiden på året är jobbig för många och det gör mig väldigt glad att höra att bloggen kan lätta upp tankarna något när det känns svårt. Jag ser fram emot att fortsätta blogga under 2016 och att få ha intressanta och givande samtal i kommentarsfälten med dig och alla andra läsare. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI