Home Relationer/Kommunikation Så här gör du för att möta ditt livs kärlek

Så här gör du för att möta ditt livs kärlek

by Charlotta

Det är naturligt att vilja träffa någon om man är singel, och för att kunna träffa någon behöver man vara öppen för att möta nya människor och öppen för att släppa in kärlek i sitt liv och skapa utrymme för den.

Det är när önskan att träffa någon får alltför stort utrymme i det dagliga livet som det kan gå överstyr och istället för att öka sina chanser för att träffa någon så minskar man dem oavsiktligt.

Det som händer är att man börjar fokusera på bristen av en partner, på hur saknaden känns, på hur ensamheten känns, på allt roligt man inte kan göra för att man inte har någon att dela det med, på allt som man hade tänkte sig att livet skulle innehålla men som inte finns där för att man inte har någon partner, ja listan kan göras lång.

Den typen av tankar gör dels att hindrar flödet i livet genom att man intar en känslomässig försvarsställning och dels att man sänder ut desperata signaler till omgivningen, och inget av det är attraktivt för en potentiell partner. Dessutom är man ofta så upptagen med att fokusera på avsaknaden av en partner att man missar alla tillfällen att faktiskt träffa någon.

En partner kommer när man är redo, kommer det ingen så är man inte redo än. Man kan tycka att man är redo, men jag skulle vilja påstå att livet är klokare än vad vi är på det området. Så i väntan på rätt person har man ett utmärkt tillfälle att jobba med sig själv, att utvecklas och bygga upp sig själv och sitt eget liv till så som man vill leva, där den enda pusselbiten som saknas är just en partner. Det finns ingen anledning att vänta med allt det roliga bara för att man är singel, tvärtom så blir man en mer attraktiv partner om man redan har skapat sig ett tillfredsställande liv istället för att bara sitta och vänta på att någon ska komma och göra livet roligt.

Jag tror inte på att jaga runt för att hitta en partner, däremot tror jag på att leva ett intressant och innehållsrikt liv och att vistas i miljöer där man på ett naturligt sätt träffar mycket människor, det kan vara via jobbet eller via hobbies och fritidsintressen. Jag tror också på att själv ta kontakt med människor, av båda könen, utan någon baktanke om det kan vara en partner eller inte, utan med enda intentionen att lära känna nya intressanta människor. Förr eller senare träffar man någon som känner någon som presenterar en för någon och vips, så står han eller hon där.

Hur gärna du än vill träffa någon så leta inte efter en partner, leta efter det intressanta i varje människa du möter och var generös med att bjuda in nya bekantskaper i ditt liv. Då kommer partnerna som en trevlig bonus den dag du är redo fördet.

/Charlotta

4 comments

Fenix 10 december, 2015 - 21:58

Har själv testat på lite dejting på några forum men kände att den världen är knepig.
jag tror att det ofta blir så att man som långvarig singel lätt fastnar i ett desperat, oändligt letande efter den där ”perfekta” partnern som vi vet måste finnas någonstans.

Vi bygger upp en allt mer detaljerad bild av vad vi vill ha och vad vi inte kan tänka oss tills knappt någon alls duger. Ju fler man träffar desto högre krav får man och till slut sitter man där ensam utan att inse att problemet egentligen mest ligger hos en själv. Därför är det viktigt att leva sitt liv ute i verkligheten och skapa sig ett eget liv som vi är nöjda med som ni nämner.

Har man inget fungerande liv så signalerar man tydligt ut detta och de potentiella dejterna lär lysa med sin frånvaro..Man behöver inte vara perfekt men att my hyfsat bra är en fördel.
Att vara glad och positiv är bara detta en relationsöppnare. Människan är en unik varelse som ska behandlas med respekt. Även en själv. Relationer och kommunikation är rätt intressant.

Charlotta 10 december, 2015 - 22:10

Relation och kommunikation är verkligen intressant, tack för att du delar dina tankar.
/C

Jenny 9 februari, 2021 - 20:33

Tycker det låter vettigt det du skriver, men har du något bra knep på hur man kan få bort sådana tankar? Vad ska man göra när tankarna kommer och tar över hela ens tillvaro? Har saker att göra om dagarna, och det är just själva partnern och närheten som saknas, men vad gör man när tankarna kommer och förstör en hel dag?

Charlotta 9 februari, 2021 - 20:40

Det korta svaret är att du väljer bort de tankarna och väljer andra tankar istället. Vi tror gärna att vi inte har förmåga att kontrollera våra tankar, men det har vi, vi är bara otränade på att göra det. Att träna dig själv i att styra dina tankar istället för att bli styrd av dina tankar kan vara något av det bästa du gör för dig själv. Här är två inlägg som beskriver hur man kan göra.
http://www.overlevnadsguiden.se/mental-traning/sa-har-avprogrammerare-du-din-hjarnan/
http://www.overlevnadsguiden.se/mental-traning/tankekontroll-fran-grunden/
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI