Home Relationer/Kommunikation Så påverkar sexuella relationer dina energier

Så påverkar sexuella relationer dina energier

by Charlotta

Rätten att förfoga över sin egen kropp är något vi ska vara mycket rädda om och värna i alla sammanhang. Rätten att bestämma vad man äter, vilken sorts vård man vill ha, vilka behandlingar man vill ta emot, vilka människor som har rätt till närkontakt och inte minst vem eller vilka man har sex med är något som varje människa måste ha rätt att bestämma själv. Om detta borde det inte finnas några tveksamheter.

Att man har rätt att göra något är dock inte alltid detsamma som att man bör göra det eller att det är det bästa möjliga alternativet. Ibland blir det som en underförstådd förväntan, eller till och med ett tvång, att bara för att man får så måste man för annars ”missar man att utnyttja tillfället”. Den tankevurpan går från ett tvång till ett annat och resultatet är dettsamma, i praktiken bestämmer man inte själv.

När det kommer till sexuella relationer är det ofta precis det som händer, istället för att låta den egna känslan och de egna önskemålen styra rättar man sig efter någon annans förväntningar. Man förväntas vilja ha sex, man förväntas vilja ha sex med många olika, man förväntas gå hem med någon när man går ut en kväll, man förväntas bli av med oskulden innan man når en viss ålder, man förväntas ha sex regelbundet med sin partner osv.

Sex framställs som en okomplicerad aktivitet som, om man vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder, inte innebär någon form av negativ effekt på kroppen, själen eller känslolivet utan enbart är en rolig och hälsosam njutning. Men är sex verkligen så okomplicerat att man kan ha det när som helst, hur som helst och med vem som helst utan att det påverkar? Inte om man ser till de energimässiga aspekterna och de effekter det har på auran och de egna energierna, för i så fall finns det ingenting som heter meningslöst sex, allt sex påverkar aurans energistruktur och alla sexuella partners lämnar spår hos oss.

När man är intim med en annan människa skapas en djup energimässig förening som påverkar hela energiflödet i kroppen och inte bara i stunden. Har man sex med en person som är balanserad, kärleksfull, positiv och högvibrerande är det de energierna som kommer att blandas upp med ens egna och man känner sig glad och upplyft av mötet. Har man däremot sex med någon som är ur balans, negativ och lågvibrerande så är det de energierna man kommer att bära med sig från mötet.

Desto fler individer man är intim med desto mer främmande energirester bär man med sig i sin aura och desto svagare och mer diffusa blir ens egna energier. När de egna energierna blir svaga är det lättare att må både psykiskt och fysiskt dåligt och uppleva förvirring om vem man är, vad man gör och vad meningen med allt är, livet känns allmänt rörigare och mer svårbegripligt och välmåendet försämras.

Har man en aura som blivit uppblandad av många andras energier blir man också otydligare för andra människor, energin blir svårare att läsa av och risken för att dra till sig negativa energier istället för positiva ökar. Precis som man säger att om man har oskyddad sex med någon så ligger man med alla personer som den personen tidigare har legat med, så kan man säga att samma sak gäller energimässigt, såvida man inte medvetet ser till att rensa bort alla främmande energirester.

På motsvarande sätt blir monogama relationer stärkta av sex eftersom samma energier gång på gång blandas och med tiden både anpassas till varandra och till viss del förenas med varandra. Desto mer man är intima tillsammans desto djupare blir kontakten och desto starkare blir det energimässiga bandet.

Att vara selektiv med vem man ger sin kropp till handlar inte i första hand om moraliska och religiösa värderingar utan om energi och välmående. Din energi är det viktigaste du har och den är ditt ansvar, behandla den med respekt och förstånd både för ditt eget välmåendes skull och för dem du väljer att dela din energi med.

/Charlotta

17 comments

H 22 april, 2018 - 21:40

Hej,jag tror förändringarnas tid har slagit till detta år inte minst på jobbet. Kollegor slutar efter löpande band därifrån och jag funderar hur allt ska bli? Jag känner en oro inför allt måste jag medge.. Hur bär jag mig åt med allting?

Charlotta 23 april, 2018 - 08:56

Hej H! Försök att se framåt istället för bakåt. Tänk att detta är förändringar som sker till allas bästa, situationen var inte bra som den var, speciellt inte för dig, och nu får du hjälp på traven med att förändra något som var dåligt till något som kommer att bli mycket bättre. Att det blir lite rörigt precis under skiftet är naturligt, det viktiga för dig är att inte kämpa emot utan att se det som en hjälp och leta efter möjligheter istället för problem. Tänk dig att detta händer för din skull, för att du ska få det bästa möjliga, och se vart förändringen leder dig.
/C

A 23 april, 2018 - 06:57

Självklart att vi själva bestämmer över vår egen kropp. Som du så mycket riktigt skriver så beror det helt och hållet på vad som ”färgar” vår identitet vad gäller energier, om vi har intima förhållanden med en kärleksfull partner, eller en osäker och hård sådan. Jag har erfarenhet av båda och måste säga att jag fortfarande får bäst energi när jag tänker på den mjuka partnern jag var tillsammans med, för några år sedan. En sak jag funderat på under senare tid, är att det finns så många kvinnor i min ålder som anser att sex är mycket viktigt och att de vill hitta på nya saker inom sexlivet. Vi män i den här åldern har inte den förmågan, vad är skillnaden? Jag har inte riktigt förstått det ännu.

Charlotta 23 april, 2018 - 08:59

Jag vet inte med säkerhet varför det är så, men jag tror det kan handla om att det är vanligt att yngre kvinnor känner sig hämmade sexuellt för att de upplever att kraven är så höga att de inte vågar ha roligt och bara njuta. Sex blir en prestation som inte lämnar utrymme för en avslappnad inställning och den egna fantasin. När kvinnorna blir lite äldre vågar de släppa på de gamla föreställningarna om hur de måste vara för att leva upp till sina egna, omvärldens och framförallt mannens förväntningar, och då vaknar den upptäckarlust som aldrig fick en chans i yngre år.

En annan aspekt kan kanske vara att det är ett sätt att känna sig ung, spontan och busig, eller kanske att försöka verka vara det även om man inte känner sig så. Eller så är det fortfarande en fråga om vad kvinnor tror att män vill ha. Det kan nog vara olika för olika kvinnor.
/C

Hanna 23 april, 2018 - 15:01

Ja, de män man har haft finns alltid något speciellt med. Märkligt, för de män jag haft släpper aldrig taget om mig. Eller så här är det. Vi är alltid vänner, även om vi inte ses mer än kanske någon gång, det kan gå år emellan. Om nu träffar jag en sedan 2, 5 år. Samme jag träffade när jag var 18 år, sedan igen efter 30 år, och nu igen efter ännu mer år. Nu har vi det lugnast och bäst.
Ja vi är inne i en turbulent period sedan några år. Det händer mycket runt omkring och i världen, som nya energier på ett stort sätt. Är också inne i en turbulent period, det går åt ett håll jag kanske inte hade tänkt. Är nyfiken, och lite trött, på vad framtiden har. Har ju redan hunnit leva ca 14 totalt olika liv och har varit ur trygghetsboxen i många år…./Hanna 🙂

Charlotta 23 april, 2018 - 15:19

Tack för att du delar Hanna.
/C

H 23 april, 2018 - 16:44

Tack Charlotta,ditt svar hjälpte mig nu otroligt mycket och det klarnar i mina tankar.

Charlotta 23 april, 2018 - 18:04

Roligt att höra H! 🙂
/C

Stina W 23 april, 2018 - 19:59

Hej!
För några veckor sen var det en gift kollega som bjöd ut mig på bio. Då det var en film jag gärna ville se så följde jag med honom. Vi jobbar inte väldigt nära varandra men vi pratar gärna när vi träffas vid lunchen men har inte något nära samarbete. Jag tänkte först att han frågade väl och såg det som två kollegor som går på bio inget mera, och något han är öppen med för sin fru. Jag fick sedan veta av en annan kollega att hans fru var bortrest vid det tillfället. Då jag även upplever att han är väldigt förtegen med vissa saker inför mig sånt som bra kollegor borde delge varandra. Tex när han ska ha semester med sin fru så säger han inget om det trots att jag frågar. Nämner bara att han ska bort men inte med vem. Nu funderar jag om han såg det som ett så avslappnat kollegialt biobesök som jag trodde. Vi har båda sagt att vi gärna går på bio igen men när jag tänker efter vet jag inte om det är så bra. Tycker väldigt bra om honom och ibland tycker jag även att det finns en attraktion men så tänker jag att det nog bara är inbillning. Är det inte så att det kan vara lättare att känna något för en otillgängliga person.? Vad tror du om hans avsikter och är det ok att gå ut sådär med gift man då vi inte är väldigt nära kollegor?

/ Stina

Charlotta 23 april, 2018 - 20:13

Det faktum att du själv frågar dig om det är så bra att ni träffas på tu man hand är ett tecken på att du innerst inne vet att det är olämpligt, att det inte är så oskyldigt som du försöker intala dig utan att både du och han egentligen har andra tankar om varandra än rent kollegiala. Hur skulle du se på situationen om det var du som var hans fru?

Det kan vara så att det är lättare att falla för någon man vet att man inte kan få, det brukar handla om att man egentligen inte är redo för en fast relation, kanske för att man är rädd för att binda sig eller rädd för en nära relation.
/C

Stina W 23 april, 2018 - 20:42

Tack för ditt svar.
Jag har inte alls tänkt på honom med något annat intresse före biobesöket och jag har inte alls trott att han känt något annat än vänskap för mig heller. Sedan har jag ju ändå funderat på om det ev kan vara så. Det kanske absolut inte alls är så för honom, han har ännu inte frågat om vi ska hitta på något mera. Det kan ju vara så att han såg det som en rolig, lite spännande grej, lite förbjudet just då den kvällen när hans fru var bortrest. Något som han kan tänka sig flera gånger men bara när det passar honom väldigt bra ( frun är bortrest). Han kanske inte är så intresserad av mig varken som kollega i någon högre grad eller har något mera romantiskt intresse utan tycker det kan vara kilo chef spännande att gå ut med en singelkollega någon gång när det passar honom bra. Tror du att det kan vara lite så han tänker, annars borde något mera förslag och initiativ kommit vid det här laget?
SW

Charlotta 23 april, 2018 - 20:50

Kanske, men jag ser det inte som sannolikt.
/C

Stina W 24 april, 2018 - 17:42

Jag tänkte lite mera så att om han var intresserad av mig på ett mera romantiskt sätt så borde han ha tagit något mera initiativ men det har inte alls hänt något åt det hållet. Nästan lite tvärtom. Det var därför jag tänkte att det nog för honom bara var en rolig, spännande grej när han var ensam hemma. Kanske kan han tänka sig någon träff igen men då när det passar honom bra. Av den anledningen skulle jag vilja fråga honom om att hitta på något om han kan eller inte. Jag har inte gjort det utan försökt att lägga ner det.
När jag är inne på den här tanken så minskar mitt intresse för honom väldigt iaf, för om det var så han tänkt hela tiden så är han inte så rolig.
Vad är det som gör att du är skeptisk till att det skulle kunna vara så?
Stina W

Charlotta 24 april, 2018 - 18:15

Hans beteende antyder att det finns ett romantiskt/sexuellt intresse bakom, och i ärlighetens namn gör ditt beteende också det, även om varken du eller han erkänner det för er själva.
/C

Stina W 25 april, 2018 - 14:36

Ja, jag misstänker att du har rätt. Det känns jobbigt att ha känslor för någon som är upptagen, vi träffas dessutom lite då och då på jobbet. Har du något bra tips för att hantera det här på ett bra sätt? Det kan ta energi att ha känslor för någon man inte kan få, även om man lägger mest energi i huvudet genom tankar. Vill ju känna att jag mår bra och triv med mig själv, inte svag och längta efter någon otillgänglig person. Så bra konkreta tips skulle jag bli jätteglad för.
/S

Charlotta 25 april, 2018 - 15:48

Om du kan omvandla intresset till något positivt, något du kan leka med i tankarna och ha som en humörhöjare på jobbet men samtidigt vara helt bestämd med att du aldrig kommer att agera på det, då kan du mycket väl vårda din förtjusning över mannen så länge den finns kvar. Om du däremot känner att den drar ner dig och gör dig besviken eller får dig att känna dig mer ensam är det bättre att sluta tänka på honom helt och hållet. Känslorna följer tankarna, så det du tänker på är det du kommer att känna. Gör tankarna på honom inte dig glad så välj att tänka på något eller någon annan istället.
/C

Stina W 25 april, 2018 - 17:42

Tack för dina tips.
Det är lite olika, ibland är det något positivt men andra gånger så drar det ner mig mera och jag känner att det är jobbigt. Då det är positivt så är det hopp och tankar på att det kan bli något mera mellan oss. Skull jag däremot tänka att det aldrig kan bli vi så är det nog mera negativt att tänka på honom. Jag antar att jag får försöka att diciplinera tankarna mera.

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI