Home Relationer/Kommunikation Ska du stanna eller gå?

Ska du stanna eller gå?

by Charlotta

Du vrider en aning på huvudet och sneglar förstulet på din partner. De drag du en gång fann så attraktiva påminner dig numera bara om hur snabbt det milda uttrycket kan förvidas i förakt och besvikelse. Eller så var du kanske egentligen aldrig så attraherad som du ville intala dig, kanske lät du dig bara svepas med?

Du betraktar händernas välbekanta rörelser och sluter för ett ögonblick ögonen för att konstatera att du kan föreställa dig exakt hur varje finger ser ut, hur det känns att sluta dem i din hand, hur de känns när de smeker din kind, hur huden doftar. Hela din trygghet i en hand.

Denna person som du en gång valde att leva tillsammans med, som du känner bättre än någon annan människa och som känner dig på samma sätt, denna människa som känner ditt innersta har blivit någon som egentligen inte förstår dig alls, någon som du inte är säker på om du orkar leva tillsammans med, men som du samtidigt inte vet hur du ska kunna bryta dig loss från. Och som du tror att du kanske inte ens kan klara av att leva utan.

En person har blivit en del av ditt liv, blivit en del av dig, och nu vet du inte längre vem du är eller hur livet ser ut utan den personen. Man hugger ju inte av ett ben bara för att man inte gillar det längre, det fyller ju trots allt en funktion, och hellre ett dåligt ben än inget ben. Eller?

I grund och botten tror jag att alla relationer kan räddas, frågan är om parterna är beredda att lägga den tid och energi som krävs. Om båda parter är villiga att göra nödvändiga kompromisser och även villiga att göra förändringar på sig själva för att kunna rädda relationen.

För saken är den att en relation kan inte förändras förrän människorna i relationen förändras. Att fortsätta att vara precis som man är och göra som man brukar, medan man hoppas på att relationen ska bli bättre är att förvänta sig det omöjliga.

Så istället för att mäta relationen efter hur bra den är just nu, så mät den efter hur villiga ni båda är att förändras för att i första hand rädda relationen och sedan fortsätta utveckla den. Kommer ni båda att lägga den tid och den energi som krävs? Kommer ni båda att vara villiga att prioritera relationen och varandra och ge avkall på era egna önskemål?

Eller vill ni båda två egentligen fortsätta att vara precis så som ni är och hoppas på att det ska vara den andra personen som förändras och gör allting bättre?

/Charlotta

2 comments

M 3 april, 2016 - 21:49

Hej Charlotta, har du något snabbt sätt att få bort oroskänslor? Ska jag tänka på andningen eller på något annat vis? Det är mest saker i arbetet jag tänker på… Hälsn M

Charlotta 3 april, 2016 - 21:55

Hej M, att jobba med andningen är bra, här är videon om hur du andas i fyrkant. Du kan också prova att meditera eller använda den här healingmetoden.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI