Home Relationer/Kommunikation Sörjer du en känsloöppnare? Gör inte det, var tacksam istället!

Sörjer du en känsloöppnare? Gör inte det, var tacksam istället!

by Charlotta

Ibland träffar vi de där människorna som berör oss på djupet på ett sätt som vi inte trodde var möjligt. De som kommer med himlastormande passion och sån uppslukande själslig intimitet att det bara inte går att värja sig, och anledningen till att vi träffar dem är för att de ska hjälpa oss att öppna våra hjärtan och väcka upp våra kroppar igen.

Har man varit med om ett svårt uppbrott, eller varit ensam länge så är det lätt att man stänger ner och bommar för dörren till känslorna, och tänker att man aldrig kommer att kunna öppna sig för någon igen.

Men då skickar livet någon som det helt enkelt inte går att motstå, någon som drabbar en med sådan kraft att murar och lås raseras i en rasande fart, och som visar att förmågan att älska och känna tillit finns kvar, starkare än någonsin.

Ofta så kommer de här människorna i sällskap av en massa omöjliga omständigheter, förutsättningar som passar så dåligt in i det egna livet att det inte skulle fungera i längden, eller så kommer de vid alldeles fel tillfälle, innan man är riktigt färdig med det gamla, med det som man behöver ta sig igenom först. Det är lätt att tänka att det är dålig tajming, men jag tror det är repcis tvärtom, det är perfekt tajming.

Den här typen av känsloöppnare är inte tänkta som livslånga relationer, helt enkelt för att de inte skulle passa för det, istället är det en gåva från livet för att man inte ska ge upp hoppet och misströsta.

Deras uppgift är att vara brobyggare och dörröppnare och påminna om vilka känslor som finns inom oss, när vi väl är redo för dem. Deras uppgift är också att vara en måttstock för framtiden, för hur attraktion, passion och kärlek ska kännas när den är som bäst, så vi inte ska förledas att kanske än en gång nöja oss med en relation som är rätt på pappret och fungerar praktiskt.

Så var inte bedrövad för dem som kom in i ditt liv och gick igen, utan var tacksam för den tid de var där.

/Charlotta

9 comments

Nettan 15 juli, 2015 - 16:59

Kan exet ha varit en känsloöppnare? Men jag sörjer honom otroligt mycket iallafall om det nu var en sån han var

Coachen 15 juli, 2015 - 18:16

Det kan bara du svara på Nettan. Ställ frågan till dig själv så finner du säkert svaret.
/C

Nettan 15 juli, 2015 - 18:41

Jag önskar att han vore mer än så

marie 11 september, 2015 - 01:59

Önskar exakt samma sak…

Marija 17 juli, 2015 - 09:50

Mycket sant =) Bra och tänkvärda ord. <3

Coachen 17 juli, 2015 - 09:56

Tack Marija!
/C

Åsa 17 juli, 2015 - 13:52

<3

Kjell 22 juli, 2015 - 12:02

Så sant,så sant!

Coachen 22 juli, 2015 - 12:13

Tack Kjell!
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI