Home Relationer/Kommunikation Stafettrelationer

Stafettrelationer

by Charlotta

Ur Arkivet:

Att vara utan en respektive är väldigt laddat för många, för en del är känslan så skrämmande att det är något som de praktiskt taget är livrädda för och vill undvika till varje pris. Rädslan för att vara själv leder till det ena korta förhållandet efter det andra i en så strid ström att det är svårt att hålla reda på när bytena sker och vad de olika personerna heter.

Men det kan lika gärna handla om någon som kommer ut ur ett riktigt långt förhållande och innan omgivningen insett att det tagit slut och hunnit uttrycka sina sympatier så är den gamla partnern ersatt med en ny kärlek, och livet går vidare utan att pausknappen ens har varit nertryckt.

För min del har jag svårt att förstå hur kärleken kan byta skepnad så snabbt och lätt, istället verkar mer det handla om en stor rädsla för att vara ensam än om kärlek eller förälskelse.

Om man verkligen har älskat någon är det då möjligt att så snabbt komma över sorgen och förlusten av den personen? Behöver man inte tid för sig själv, för att läka och reflektera och dra lärdom av vad som hänt för att sedan utvecklas genom det?

Eller handlade det aldrig om kärlek i de avslutade relationerna utan var det redan från början bara en fråga om att ha sällskap och slippa vara ensam, vilket sällskap som helst Eller det kanske bara handlar om ett behov av sex?

Eller är det en rädsla för vad omvärlden ska tänka, att man är mindre värd som singel? Eftersom man inte har någon vid sin sida så måste det vara ett tecken på att man är ointressant, oattraktiv och oönskad och det ryktet vill man absolut inte riskera att få?

Anledningen till de snabba bytena är säkert olika från individ till individ, men jag skulle gärna vilja uppmuntra alla som bryter upp att inte ha för bråttom in i nästa relation.

Det är okej att vara ensam, faktum är att det kan vara riktigt skönt ibland, och det är definitivt inte ett teckan på att man är en sämre människa, utan snarare att man värderar sig själv högt och anser sig vara värd mer, och också att man visar respekt för det förhållande man just avslutat.

Att ge sig själv tid och utrymme att tänka och känna efter ett förhållande är också en möjlighet att växa som människa. Om man hela tiden är på väg någonstans och aldrig landar så blir livet bara en lång rad upplevelser som man inte inte hinner lära sig något av eller utvecklas från.

/Charlotta

6 comments

Hera 25 april, 2016 - 20:56

Som någon som ”råkat ut” för en person som flydde sin rädsla och ensamhet efter ett havererat äktenskap genom att gå in i nya relationer så kan jag bli otroligt provocerad av människor som inte tar ansvar för sig själva och sina kommande relationer genom att inte ta chansen att faktiskt utvecklas och lära sig av det som varit. Att hitta modet att faktiskt möta sig själv och de egna demonerna. Jag tror som du att det nog ofta handlar mer om rädsla och att undvika ensamhet än kärlek. För hur kan man älska och leva ihop med nån ena månaden för att några månader senare vara kär i nån annan, för mig är det helt omöjligt att förstå…

Charlotta 25 april, 2016 - 21:27

Det är så sant som du säger att det inte bara påverkar den person som går snabbt vidare utan också den eller dem som personen inleder relation(er) med. Tack för att du delar dina erfarenheter Hera.
/C

Fenix 26 april, 2016 - 09:10

Ska inte älta om dejtingsidor : )
Mej jag vet inte själv hur många gånger som jag stött på detta problem.
Där personen i fråga börjar sin presentation om att de just har kommit ur ett långvarigt förhållande.
Eller att de är nyblivna singlar. Känns så fel enligt mej att sätta upp i en dejtingprofil när man är i detta stadie Man lurar sig själv bara.

Ytterst få är mogna och redo för en relation under denna tidpunkt.
Man måste vara redo och mogen, känslomässigt mogen att kunna släppa in en ny människa med allt vad detta innebär.

Vissa man mött under åren backar efter någon månad just PGA av de inte är redo
De lämnar efter sig ett sorgearbete om man råkar gillar personen.
Sedan får man börja om igen PGA att man råkat ut för en energitjuv och någon som inte alls är mogen för nya relationer.

Varför inte vänta och jobba med sig själv lite. Smälta den gamla relationen lite
Se singellivet som en förberedelse till en ny relation. Pausa lite och rå om sig själv
Vi hinner ju med vad vi ska ändå. Att vara singel är inte så dumt heller om man mår bra och har det bra runt omkring sig. Finns mycket att njuta av och ta sig för som singel.

Varför ha så bråttom ?

Charlotta 26 april, 2016 - 10:37

Personer som agerar som du beskriver är inte ute efter att de träffa en ny kärlek utan de försöker bara fylla tomrummet som har uppstått när de förlorat sin gamla kärlek. Problemet är att det inte inser att de känslomässigt fortfarande är kvar i sin gamla relation och hoppas hitta någon ny som passar som en pusselbit i det hål de har inom sig. Ett agerande som naturligtvis är dömt att misslyckas.
/C

Hera 27 april, 2016 - 19:04

Det är så skönt att läsa era kommentarer. Ibland känns det som jag är den enda som resonerar så här…

Charlotta 27 april, 2016 - 19:11

Nejdå, du är inte ensam Hera. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI