Home Relationer/Kommunikation Varje möte är viktigt

Varje möte är viktigt

by Charlotta

Det är inte en slump att du möter de människor du möter, och ska vi gå riktigt på djupet så är det inte heller en slump att du möter de djur du möter eller till och med de träd och den natur du kommer i kontakt med.

Våra liv består av en enda lång serie energiutbyten, en del av dessa energiutbyten sker i form av talad eller skriven kommunikation, annan i form av beröring eller ren energi i form av till exempel känslor eller intentioner. De du möter kommer att påverka dig och du kommer att påverka dem även om ni inte säger ett ord till varandra och även om ni inte ens uppmärksammar varandra. Energierna är alltid vakna och påverkar och påverkas av omgivningen trots att medvetandet inte registrerar det.

Utan att du någonsin får kännedom om det kan din närvaro på en viss plats och vid en viss tid göra all skillnad för personen du stod bredvid. Dina balanserade energier, din positiva inställning och den kärlek du bär i ditt hjärta strålar ut från dig som skenet från en ljuslåga. Utan att det syns sipprar lite av dina energier in i en annan människas energifält och tänder ett hopp i hjärtat som blir upphovet till en ny och mer konstruktiv tanke.

Skulle du prata med personen blir energiutbytet större och orden kan bli hängande i luften långt efter att de är uttalade och också dröja sig kvar i tankarna och hjärtat hos den andra personen långt efter att vederbörande hört dem. Om personen inte är redo att ta till sig orden direkt kommer energin av dem att finnas kvar i det kollektiva energifältet och åter bli tillgängliga för personen vid den tidpunkt då vederbörande är redo för dem.

De individer du träffar på, eller kommer i kontakt med på annat sätt, finns där av en anledning. Kanske har ni båda gjort upp om att träffas vid just den här tidpunkten i livet för att ge varandra det ni behöver för att komma vidare i era respektive liv. Kanske är det du som genom att hjälpa den andre balanserar karma som du samlat på dig i ett tidigare liv. Kanske är det någon av era guider som sammanför er för att få fram ett budskap någon av er behöver höra.

Anledningarna kan vara många men resultatet är detsamma, det finns en mening med de individer du möter. Även de som du upplever som svåra, obehagliga, tröttsamma eller till och med skrämmande är alla där för att uppmärksamma dig på något eller för att hjälpa dig att ta nästa steg i din utveckling, eller för att du ska få en chans att vara till hjälp för någon annan. Din uppgift är inte att bli arg, rädd, upprörd eller irriterad utan att lyssna till budskapet och dra nytta av vad det förmedlar.

Det är inte alltid man förstår direkt, första gången man ställs inför ett budskap kanske man inte ens märker det och inte heller andra eller ens tredje gången, men det gör ingenting. Universum är uppbyggt så att det kommer att fortsätta att presentera samma budskap för dig på olika sätt, ofta allt tydligare och ibland allt mer dramatiskt för att du ska få en chans att inse vad det handlar om och ta de utvecklingssteg som du har planerat för det här livet.

Varje möte är en potentiell hjälp på vägen i någon form, en alarmsignal, en bekräftelse, ett uppvaknande, ett stöd, en vägvisare, en inspiration eller bara en välbehövlig energiinjektion när det känns som om den egna energin håller på att ta slut. I varje möte befinner du dig antingen på givarsidan eller mottagarsidan eller båda delar.

Universum jobbar företrädesvis med subtila signaler och det kan krävas en del träning för att lära sig att känna igen dem och inte minst att överhuvudtaget uppfatta dem. En stor anledning till detta är att vi lever i en tid där majoriteten av kommunikation sker på ett högljutt ”in your face”-sätt som över tid leder till att våra sinnen blir avtrubbade för att inte vi ska överbelastas. Detta gör att vi till en början kan ha svårt att lyssna till dessa finstämda budskap.

Av den anledningen är det en god idé att fysiskt avskärma sig från så mycket av den högljudda och ständiga strömmen av kommunikation som man kan utan att det känns alltför orimligt. Till en början kommer tystnaden och tomrummet att upplevas som obehagligt men relativt snart upptäcker man vägledningen som man nu har utrymme att bli medveten om och som har långt högre värde för det egna livet.

/Andliga guider kanaliserade av Charlotta

4 comments

Annie 22 december, 2019 - 00:08

Står inför att lära mig att leva själv efter ett äktenskap som varat halva mitt liv. Jag googlade på ”hitta min inre trygghet” och hittade hit. Det inlägg jag då fick upp, från din sida, var klockren!

Jag vet fortfarande inte hur jag ska börja, men jag har förslag och jag har hopp om att lyckas. Jag vet att jag behöver den. Min trygghet. En förmåga att leva mitt liv och att förlika mig med det faktum att jag ibland är ensam. Kanske det inte behöver vara så skrämmande som det just nu är? En riktning. Tack!

Charlotta 22 december, 2019 - 09:44

Hej Annie, välkommen hit! Det är lätt att bli skrämd av svårigheten i själva förändringen och tro att det är den svårigheten man måste lära sig att leva med i det nya, men så är det inte. Förändring är ofta svår och problematisk, det ligger i dess natur, men det förändringen leder till kan visa sig vara bättre än det man lämnat. Det man behöver göra är att ge sig själv tid att ta sig igenom förändringsarbetet, att tillåta sig att sörja det gamla men också att bli nyfiken på det nya och välkomna det så att man kan vänja sig och hitta ny fast mark under fötterna. Här är ett inlägg som kanske kan vara till hjälp.
/C

Hanna 22 december, 2019 - 08:50

🙂 Ja, korpen o jag har något speciellt, han dyker alltid upp och vill prata när jag är ute och går. Häromdagen flög han lågt över bilen så jag såg honom tydligt. 🙂

Charlotta 22 december, 2019 - 09:38

Fåglar är trevliga vänner, jag är god vän med ett kråkpar sedan några år och de tillför definitivt glädje och positiv energi. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI