Home Själen Är du tillsammans med din själsfrände?

Är du tillsammans med din själsfrände?

by Charlotta

Vad tror du, lever du tillsammans med din själsfrände? Läs igenom nedanstående tre beskrivningar och bestäm vilken som bäst stämmer in på dig och din partner, så ska jag sedan avslöja vilken som beskriver en relation med en själsfrände och vad de andra två beskriver.

  1. Du och din partner har en trygg och harmonisk relation där ni väl förstår varandras behov, önskemål och framtidsdrömmar, och kanske ni till och med delar en del av dem. Kärleken och passionen kommer enkelt och känns stark och självklar, ni stöttar och lyfter båda varandra utan en tanke på vad ni själva vinner på att vara generösa. Er svårighet ligger i att ni ibland är för lika och även har samma svagheter och begränsningar.
  2. Du och din partner lever ett bekvämt och väl fungerande liv tillsammans, konflikterna är få och ni tar er lätt förbi dem. Den första himlastormande förälskelsen kan ha lagt sig och ett tryggt och självklart partnerskap ha infunnit sig, men ni kan lika gärna vara passionerade älskare livet igenom. Ni förstår och respekterar varandra och undviker drama, det finns ingen osäkerhet eller svartsjuka mellan er och ni ger gärna er partner utrymme att ha egna intressen och vänner.
  3. Du och din partner har en förmåga att trigga varandra på många olika områden. Ofta gör ni det oavsiktligt bara genom att vara er själva och ibland gör ni det medvetet för att ni inte kan låta bli eftersom vissa beteenden hos den andre retar er till vansinne. Hade det inte varit för att den andre personen känns som hemma och att ni i grunden delar en djup kärlek för varandra så skulle ni bryta upp från relationen på ett ögonblick. Relationen tar mycket energi och det är nätt och jämnt att stunderna av djup förståelse och kärlek uppväger stunderna när det känns som om ni inte står ut en sekund till.

Så vilken typ av relation beskriver bäst den du befinner dig i, är det den första, den andra eller den tredje? Det behöver naturligtvis inte vara exakt så som jag beskrivit det.

Min gissning är att många tror att det första eller andra exemplet beskriver en relation med en själsfrände, men det är faktiskt den sista relationen som är mellan två själsfränder. Den första relationen är med det som kallas ens tvillingflamma. Alternativ två är en person som man inte har en tidigare själsrelation med, och den typen av relation är också den som har störst variation och kan se ut på många olika sätt.

En själsfrände är någon som ingår i ens själsfamilj och som man har haft många liv tillsammans med, man känner varandra mycket väl och är väldigt viktiga för varandra. Innan man kom ner till det här livet bestämde man att man skulle hjälpa varandra att jobba med specifika områden för att kunna utvecklas, områden som man i tidigare liv haft svårt för att bemästra och komma igenom.

Det är lätt att ”fastna” i en relation med en själsfrände även om det aldrig var själarnas tanke och plan, anledningen är att man känner varandra så väl att personen känns hemma och att kärleken är stark. Ett liv med en själsfrände blir dock ofta både svårt och ansträngande eftersom båda på själsnivå har lovat varandra att utmana varandra så att man kan utvecklas.

Själsfränder är alltså personer som brukar dyka upp i livet när de som bäst behövs och hjälpa en att utvecklas och komma vidare, men sedan brukar de försvinna bort igen för då har de fyllt sin uppgift. Ibland är utbytet ömsesidigt och ibland är det den ena som utmanar den andra att växa.

Har du träffat och förlorat en själsfrände så sörj inte förlusten utan gläds åt att ni lyckade genomföra er plan som tänkt och åt det som kommer att bli en kär återförening när ni träffas igen på andra sidan. Vill du ha en relation som är så lugn och harmonisk som möjligt så är det en ny själsbekant som ger bäst förutsättningar för det.

/Charlotta

20 comments

Anna 11 mars, 2018 - 01:36

Jag förlorade min livspartner;( han var alla de du beskriver, försöker att tänka på att vi kommer vara med varandra nästa liv men jag har så många frågor, vet att han är med men antar att han inte kommer vara det alltid när hans tid är redo att gå vidare? Försökt prata om det men får inte helt reda på vad som hände honom den kvällen han gick till andra sidan. Kanske är jag inte redo att höra än eller så behöver jag hjälp av någon som är mer kunnig att prata med änglar? Ha det fint/Anna

Charlotta 11 mars, 2018 - 09:38

Hej Anna, välkommen hit! Jag beklagar att du förlorat din livspartner. Han kommer att finnas med dig så länge du lever och när ditt jordeliv tar slut kommer han att vara bland de som tar emot dig med öppna armar på andra sidan. Han finns där även om du inte alltid märker honom, speciellt när förlusten är färsk och du sörjer och är ledsen så finns hans själ med dig nästan hela tiden. Vill du ha tydligare budskap än vad du får fram på egen hand så ta hjälp av ett skickligt medium.
/C

Anna 13 april, 2018 - 20:52

Ja jag vet inte vart jag ska göra av tomheten ibland.. Var så rätt för varandra men fick så kort tid ihop. Känner inte för att ha de jobben jag haft tidigare har lixom gått vidare, vill bara hålla på med musiken men känns som det är svårt att komma vidare med det då jag inte hittar någon att spela med. Ska jag göra allt själv? Känns iaf lite lättare att veta att han kommer att finnas med mig hela tiden. Jag har själv fått till mig att det är meningen att han ska vara en av mina skyddsänglar tills mitt jordeliv är över… en massa ljus och tusen tack för svaret<3

Charlotta 14 april, 2018 - 08:26


/C

Cosmopolitanstories 11 mars, 2018 - 10:19

Alla 3 beskriver mig och min sambo. Har haft ett par pojkvänner innan och de alla var endast 1 av dessa vilket antingen var sjukt jobbigt eller väldigt tråkigt. Inte nu längre ❤

Charlotta 11 mars, 2018 - 11:44

Hej Cosmopolitanstories, välkommen hit. De tre exemplen är för att beskriva hur det är att leva tillsammans med sin tvillingflamma, en tidigre okänd själ respektive sin själsfrände. Självklart kan en människa ha egenskaper hämtade ur alla de olika tre beskrivningarna men det är inte möjligt att träffa en person som har alla tre själsegenskaperna. Själen är antingen en tidigare okänd själ eller en själsfrände eller, mer ovanligt, ens tvillingflamma.
/C

Annica 11 mars, 2018 - 11:58

Jag har mött och möter medmänniskor som jag känner djup samhörighet med.
Det är något i mötet som klickar,allting stämmer på något sätt.
Jag känner en stor trygghet i dessa möten och kan vara mig själv fullt ut.
Det känns som att man redan har en historia tillsammans även om man inte har
en medveten kunskap om historen.
Vissa människor kan jag vara länge med.Jag får energi, kan ge av mig själv och
kan ge energi till andra.
Dessa möten känns meningsfulla och man känner en samhörighet oavsett
situation.
Någonstans har jag läst om att när en själ föds till jorden så är det redan bestämt till
vilken familj man kommer.
Både barn och föräldrar har i det mötet och relationen en livsuppgift att fylla på olika
sätt och i olika situationer.
Känns som ett hedersuppdrag att de barn man får till sin familj kommer med
ett bestämt mål och ett bestämt syfte.
Att vi ska lära och utvecklas på vår livsresa tillsamman.
Jag vill tipsa om en bok som har gett mig mycket tröst då jag nyligen
förlorat en av mina allra närmaste käraste själsfränder.
Boken heter: Min son och livet efter detta.
Författare: Elisa Medhus.
Boken handlar om den kommunikation läkaren Elisa har med sin son som i
20-årsåldern väljer att avsluta sitt liv.
Elisa som var en sann naturvetare och ateist får i och med kommunikationen
med sin döde son en helt ny syn på vår tillvaro.
Elisa kommunicerar med sin son via ett medium.
Erik, som sonen heter, delar med sig av sina upplevelser av hur det är
att leva på andra sidan i efterlivet som han uttrycker det.
Hur det känns att dö och vad som händer då man lämnar sin fysiska kropp.
Visst är det så att man sörjer och saknar sina nära då de lämnar oss.
Smärtan är så stor.Den går inte att beskriva.
Min trygghet är att de jag har nära i detta liv kommer jag att få möta igen.
Det tar inte bort smärtan i nuet men ger mig verktyg och insikt om en större
helhet som vi alla är en del av.
Lika mycket som vi sörjer de själsfränder som lämnar oss lika svårt är avskedet
på andra sidan när själar väljer att lämna andra sidan för ett nytt liv på jorden.
Allt gott!
<3<3<3
Kram från
Annica

Charlotta 11 mars, 2018 - 12:10

Tack för att du delar dina tankar, erfarenheter och tips Annica! ❤
/C

Jane 11 mars, 2018 - 14:10

Hej!
Var gift i drygt 10 år men har nu varit skild i 20, efter skilsmässan har jag haft flera korta relationer. Tycker väl att livet som singel är helt ok, jag har väl mer el mindre gett upp och slutat leta efter en partner. De jag träffat på som jag skulle kunna tänka mig att ha en relation med är redan upptagna, tycker aldrig jag träffar på några singelmän, finns det ens sådana? Tycker det är svårt att veta hur man ska agera kring detta, tycker inte att det fungerar att sitta på dejtingsajter och leta eller springa på krogen och leta. Jag tycker tyvärr inte att något av dessa saker känns roliga och givande och då tror jag inte att det ger något heller. Samtidigt så känns det som att om jag inte anstränger mig och springer runt och letar så kommer jag absolut inte att träffa någon för det verkar inte vara något som fixar sig av sig självt. Då återstår alternativet att bara ge upp och ställa in sig på att leva ensam resten av livet och försöka göra det bästa av det, tänka är det meningen att jag ska träffa någon så gör jag det annars är det väl inte meningen att jag ska ha n kärleksrelation. Det är möjligt att chanserna att träffa någon är mindre med detta tankesätt men jag har kommit fram till att jag mår mycket bättre när jag tänker så. Lite känns det ju som att om jag letar runt på nätet mm så kanske jag träffar ”någon” snabbare men det känns inte som jag kommer att träffa mannen där det stämmer både mentalt och fysiskt och där vi kan utveckla ett djupare kärleksförhållande genom att desperat leta. Hoppas ju att min tvillingsjäl dyker upp snart men till dess eller om han inte gör det så försöker jag trivas som singel.
Har för mig att jag i tidigare inlägg läst att du också levt som singel länge, har du några peppande råd att komma med för att trivas bra och vara nöjd med sitt singelliv?
/Jane

Charlotta 11 mars, 2018 - 14:30

Mitt råd är att börja jobba aktivt med attraktionslagen för att placera dig själv i en frekvens där du blir attraktiv för rätt män. Vi drar alltid till oss det vi sänder ut oavsett om det handlar om pengar, karriär, vänner eller en kärlekspartner. Om du funderar igenom vilka energier du sänder ut på kärleksplanet så kommer du nog fram till att de inte attraherar den sorts man du vill ha.

Förresten, är du säker på att det är din tvillingsjäl du vill träffa? Tvillingsjäl är detsamma som tvillingflamma, dvs den andra delen av dig själv, någon med exakt samma svagheter, problem och begränsningar som du själv har. Det är inte alltid så lätt att leva med någon som är så lik en själv.
/C

Jane 11 mars, 2018 - 14:51

Jag vill träffa någon där vi kan utveckla ett djupt och bra kärleksförhållande en relation på ett djupare plan. Jag tror att flera män som jag träffar både tycker bra om mig och även kan vara attraherade och lika för mig men det är då inte aktuellt för de är upptagna. När jag träffat någon via nätdejting så har det inte alls känts bra för mig iaf.
Vet inte hur du menar att man rent praktiskt ska göra det så att jag blir attraktiv för rätt män? De som jag träffar i vardagen och skulle kunna tänka mig är redan sambo och gifta. För mig är det viktigt tycker att man i en relation möts och attraheras även av den mentala biten, då jag själv är akademiker tror jag att jag det finns flera jag skulle passa ihop med som också har samma bakgrund men statistiken säger att akademiker separerar i mindre grad, detta gör att chanserna är ändå mindre. Så därför önskar jag att jag kunde trivas helt och fullt som singel och aldrig längta efter en partner. tror att samhället vi lever i har en stark parnorm vilket gör att man har ett stort tyck på sig som singel.

Charlotta 11 mars, 2018 - 14:57

I begreppet ”rätt man” ingår att han är singel och tillgänglig. Är han redan upptagen så spelar hans egenskaper ingen roll för då är han inte rätt. Nu när du skriver får jag en känsla av att du inte är säker på att du helt av allt vill träffa någon utan att det skulle gå lika bra att det bara vore mer accepterat att vara singel. När man sänder ut budskap med så olika energimässigt innehåll kommer du inte att få någon hjälp av attraktionslagen, istället kommer du att få mer av det du redan har, dvs en massa män som är fel för dig. Attraktionslagen svarar på din upplevelse av situationen, din upplevelse genererar frekvenser som attraktionslagen speglar. När man jobbar aktivt med attraktionslagen lär man sig att kontrollera de frekvenser man sänder ut, dvs vilken upplevelse man har, och det gör man med hjälp av att kontrollera sina känslor genom att styra sina tankar och handlingar.
/C

Jane 11 mars, 2018 - 15:29

Har du några tips på hur jag aktivt kan jobba med attraktionslagen?

Charlotta 11 mars, 2018 - 15:41

Jag skrev precis det i slutet på förra kommentare, här kommer det igen. 🙂 ”Attraktionslagen svarar på din upplevelse av situationen, din upplevelse genererar frekvenser som attraktionslagen speglar. När man jobbar aktivt med attraktionslagen lär man sig att kontrollera de frekvenser man sänder ut, dvs vilken upplevelse man har, och det gör man med hjälp av att kontrollera sina känslor genom att styra sina tankar och handlingar.” Här och här hittar du mer info om attraktionslagen.
/C

Jane 11 mars, 2018 - 16:00

Vad bra, tack!

Ulf Olsson 11 mars, 2018 - 15:12

En fundering från mig.
Idag är det nog svårare att finna det man söker om man bortser från internet.
Kalla det grupptillhörighet eller något annat.
Är man då singel hamnar man lätt utanför.
Tyvärr så känns det så i alla fall

Charlotta 11 mars, 2018 - 15:30

Att det är svårare beror nog till stor del på att de flesta har mycket högre krav idag, en partner ska uppfylla oändligt många av ens egna behov numera medan det tidigare mest handlade om ekonomisk och social trygghet. Som singel behöver man göra hela det sociala jobbet på egen hand, man kan inte förlita sig på att partnern drar med en på saker eller agerar isbrytare för nya relationer. Jag tror inte det är svårare att ha ett rikt liv som singel, det krävs bara en annan teknik och att man är beredd att själv ta tag i saken och aktivt söka nytt umgänge.
/C

Ulf Olsson 11 mars, 2018 - 16:04

Jo det stämmer nog det du säger.
Jag klagar inte på mitt liv (eller gör jag det?)
Bara det att det skulle varit trevligt med någon att dela upplevelser och vardagshändelserna med.
Är inte en social och utåtriktad person precis.
Så att söka nya kontakter är jag inte så bra på.
Nä det är nog bra som det är tror jag.

H 11 mars, 2018 - 22:35

Vad intressanta saker ni alla tar upp:) jag har läst förut här om attraktions lagen men de är aldrig fel att färska upp minnet. Till veckan ska jag tänka extra mycket på attraktionslagen 🙂

Charlotta 12 mars, 2018 - 08:26

Det gör du rätt i H, den finns alltid där och svarar alltid på det vi sänder ut, så man gör klokt i att bli mer medveten om vad det faktiskt är man sänder ut. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI