Home Själen Att leva i en känsla av separation

Att leva i en känsla av separation

by Charlotta

Ensamhet, utsatthet, konflikt, hat, sårbarhet, fördömande, irritation, skuld, skam, ånger, aggression, isolering. Listan på oönskade känslor vi upplever i våra liv kan göras lång, men i slutänden handlar det egentligen om samma sak:

Vi, och de. Eller jag, i motsats till alla andra. En känsla av att leva i separation från sin omvärld.

Jag tror att vi är många som, på någon nivå, kan relatera till och acceptera tanken att i grunden och från tidernas begynnelse kommer vi alla från samma ursprung. Alla vi som lever på denna planet delar i något avseende samma materia, energi eller beståndsdelar och är tätt sammanbundna i vår existens. Såväl människor som djur, natur och planeten själv.

Om man är en person som lever med en tydlig och väl utvecklad känsla av medfödd samhörighet så färgar det livsupplevelsen på ett genomgripande sätt. Det blir lite lättare att känna förståelse, lite lättare att visa omtanke, lite lättare att acceptera och lite lättare att ta ansvar eftersom man intuitivt vet att vi alla sitter i samma båt.

Men det påverkar på fler sätt, har man en stark och grundläggande känsla av att allt hör ihop blir det också svårare att känna sig ensam och isolerad, det blir svårare att tolerera hat och konflikter och svårare att se att det skulle finnas någon anledning till varken skuld, skam eller ånger.

En alldeles färsk studie från American Psychological Association visar att människor som har denna enhetskänsla (oneness) upplever större tillfredsställelse med livet än de som inte har den. I studien framkom att större tillfredsställelse med livet var kopplat till bland annat bättre studieresultat hos unga personer och bättre hälsa hos äldre personer.

Studien visade också att känslan av samhörighet med allt levande är större bland människor som tillhör en religion och mindre bland ateister. Detta är speciellt intressant eftersom religion ofta ses som en anledning till att människor är mer nöjda med livet, men kanske är det alltså inte religionen i sig utan känslan av att vara del av något större.

Min egen syn på varför det i alla stora religioner, kanske alla trosuppfattningar överhuvudtaget, förekommer denna tanke om samhörighet i något som är större än individen är att det helt enkelt är sant. Energimässigt har allt i skapelsen sin uppkomst i samma universella skaparenergi vilket betyder att vi verkligen är energimässigt sammanbunda i all evighet.

Att på någon nivå i sitt medvetande uppleva denna samhörighet eller ”oneness” ger en viss tillit, frid och ett hopp som, hur litet det än är och även om det vacklar ibland, gör livet lite lättare och mer njutbart.

/Charlotta

2 comments

Annica 2 juni, 2019 - 13:41

Tack för din text Charlotta ❤️❤️❤️
Du beskriver det så fint.
Det är denna känsla av enhet som gör att livet kan kännas helt även när det blåser
och stormar i våra liv på olika plan.
Jag skulle önska att jag hade den känslan varje dag och i varje stund.
Häromkvällen gick jag en promenad.
Det var så tungt i sorgen.
Fotade lite grann för just i att fotografera kan jag hitta ett underbart flow.
Som lyfter själen på ett underbart sätt.
Jag kan inte förklara hur men plötligt blev allt så underbart helt.
Det var en närvaro i stunden som gjorde hjärtat helt.
En oförklarlig lycka som jag inte kan sätta fingret på.
De stunderna är rikedom på riktigt.
Jag tror att just denna enhetskänsla kommer sprida sig allt mer och lever vi människor i den
vill vi inte starta några krig mer.
Vare sig i det lilla eller stora.
Allt gott.❤️❤️❤️
Kram från
Annica

Charlotta 2 juni, 2019 - 15:23

Tack för att du delar din upplevelse Annica. Precis det du berättar om beskrivs i En kurs i Mirakler, när vi gör saker vi älskar och känner glädje av så är vi i den gudomliga energin. Det är så livet är menat att vara men vi har kommit så långt bort från sanningen om vilka vi är och vad vad allting handlar om att vi oftast upplever att vi har tappat kontakten. Hoppas du snart får känna så igen, kram!❤️
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI