Home Själen Bli den du verkligen är

Bli den du verkligen är

by Charlotta

Ur arkivet:

Känner du igen att det ibland kan dyka upp en känsla av att det väntar större saker på dig och att det liv du lever nu inte motsvarar vad du egentligen handlar om? En känsla av att du spelar en biroll i filmen om ditt eget liv när du borde spela huvudrollen?

Eller känner du igen att du under speciella omständigheter och i vissa situationer agerar på ett sätt som får dig att undra ”Var kom det där från?” eller ”Vem var den personen?” för att du inte känner igen ditt eget beteende?

Den typen av upplevelser är inte en tillfällig sinnesrubbning eller hallucination på grund av vätskebrist eller för lite sömn, det du känner i de situationerna är din sanna potential, det är din inre storhet och ditt högre jag som gör sig påmind och ”tittar ut” i ett obevakat ögonblick för att påminna dig om vad du kan åstadkomma, eller helt enkelt för att du inte var snabb nog för att hinna stänga in den med hjälp av alla falska sanningar du lärt dig genom åren.

Förmodligen har du på ett eller annat sätt under åren fått lära dig att du ska passa in och vara lagom duktig för att bli omtyckt, att du måste arbeta hårt och helst lida lite för att förtjäna det goda i livet, att vissa har det förspänt i livet medan andra får kämpa för varenda krona och att det är så det är, att de talangfulla är framgångsrika och alla andra är avundsjuka, att vinner jag så förlorar du, att du alltid måste välja för man kan aldrig få båda delar, att anfall är bästa försvar och att det är ett tecken på svaghet att visa känslor. Dessa och liknande ”regler” är vad som undermedvetet formar ditt agerande och din föreställning om vad du kan förvänta dig av livet, av dig själv och av dina medmänniskor.

Men ditt högre jag köper inte det dravlet, för ditt högre jag vet att den typen av begränsningar är fabricerade falska sanningar som har sitt ursprung i människors rädslor och trygghetsbehov, och vars enda uppgift är att bibehålla status quo och undvika alla former av själslig utveckling.

Ditt högre jag vet att du är skapad för att vara unik och för att stå ut, och sörjer därför alla dina ansträngningar att likformas för att passa in. Ditt högre jag vet också att framgång föder framgång och att det inte alls behöver vara på någon annans bekostnad, och att du visst kan få allt du önskar i livet, och att känslor är en av dina främsta styrkor, aldrig en svaghet.

Huvudbudskapet från ditt högre jag är att älska dig själv som den du är innerst inne och att sprida den kärleken ut i världen, och att du ska bejaka och vidareutveckla de förmågor och talanger du har. När du lyckas med det blir dina resurser oändliga och det är bara fantasin som sätter gränser.

Detta är kunskap som finns inom dig och som representerar det som verkligen är du. Du kan välja att ifrågasätta alla falska sanningar, syna dem i sömmarna och bestämma dig för att det är påståenden som inte längre hjälper dig, och istället släppa fram ditt rätta jag genom att montera ner fasaden.

Fasaden är ett spel för galleriet och existerar på bekostnad av äkthet och genuinitet. Du kan inte utvecklas till din fulla potential när du är upptagen med att spela spel för att motsvara omgivningens förväntningar, utan du utvecklas när du är äkta och sann mot dig själv och människor omkring dig, och när du låter ditt högre jag lysa igenom i all sin glans.

/Charlotta

4 comments

Jenny 6 februari, 2016 - 10:15

Oj wow vilket inlägg! Jag blev så berörd av det.

Charlotta 6 februari, 2016 - 10:49

Tack Jenny, vad roligt att höra. 🙂
/C

Lotta 7 februari, 2016 - 21:42

Så kloka ord! Du träffar alltid rätt i det du skriver! Det känns som det är till mig personligen! Man vill ju ta fram sin äkta, genuina person, men visst blir det en fasad många gånger! Själv tycker jag det är svårt att hitta mitt rätta jag…..i skogen, ensam i lugn och ro, då känns det som jag hittat mig själv!

Charlotta 7 februari, 2016 - 21:49

Tack Lotta, vad roligt att du tycker det, känns det som att det är till dig så är det säkert det. 🙂 Första steget är att ta reda på vem man egentligen är, och det har du redan gjort, i ensamheten i skogen. Nästa steg är att träna på att ta med sig den personen i fler och fler situationer och känna sig trygg med det.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI