Home Själen Din bästa vägledare

Din bästa vägledare

by Charlotta

Vi är alla utrustade med den ultimata vägvisaren men medan den hos vissa är tydlig och stark är den hos andra svagare och svårare att urskilja. En del är mer vana vid att lyssna till den och följa den och för andra låter det otroligt att den överhuvutaget existerar. Det jag pratar om är den inre rösten, magkänslan, intuitionen, själsrösten, sitt högre jag eller vad man nu väljer att kalla den.

Den inre rösten är något som alla föds med men som utvecklas olika beroende på hur mycket man lyssnar till den och litar på den. Desto mer man använder den och vågar tro på den desto tydligare blir den.

Jag tror att alla har upplevt situationer där man stått i valet och kvalet och där allting pekat mot en sak men det varit svårt att fatta beslutet eftersom det inte kändes riktigt bra. Till slut har man struntat i den där odefinierbara känslan och gjort det som var mest logiskt, bara för att i ett senare läge inse att det inte alls blev bra och då tänkt: ”Jag visste det! Jag visste hela tiden att det var något som inte stämde, jag kunde bara inte sätta fingret på det.”

Den inre rösten har aldrig fel. Det som kan hända är att man förväxlar den med andra saker, som t ex rädslor eller prestige (ego), men när man verkligen lyssnar till den inre rösten så vet den i varje läge vad som är bäst för en själv, vilka val man ska göra, vad man mår bäst av, vilken väg som leder framåt osv.

Oavsett vad andra människor säger, hur kloka eller välutbildade de än är, stämmer det inte överens med vad din egen inre röst säger så är det inte rätt för dig. Och du behöver inte ens kunna motivera det, det är bara så det är. Ofta faller alla pusselbitarna inte på plats förrän i efterhand och då först förstår man till fullo varför det var den vägen som var den rätta.

Är din inre röst svag och otydlig så träna dig på att lyssna till den och att lita på den så kommer den snart att växa sig stark och tydlig.

/Charlotta

2 comments

Annica 13 januari, 2019 - 22:38

Tack för att du lyfter det viktigaste vi människor har. ❤❤❤
Vår själ.
Vårt sanna medvetande som vi alltid har med oss som är vårt sanna jag och den som följer oss genom våra liv på jorden.
Vi är själar i kroppar.
Kroppen dör men själen är evig.
Livet blir lättare på många sätt att leva om vi gör det,kommer till insikt om att vi består av en odödlig del,energi som aldrig kan försvinna.
Denna odödliga del av oss besitter också en massa kunskap och vishet som kan hjälpa oss när vi lever våra liv.
Många gånger lever vi våra liv i rädsla. I rädsla är det svårt att slappna av och lyssna inåt.
För att höra själens röst måste man vända sig inåt,bli stilla och sakta ner.
Det finns en väldig trygghet i att vara i kontakt med sin själ.
Det kräver en del träning men det är värt tiden.
Min rädsla för olika saker släpper mer och mer i takt med att jag låter själ och hjärta få leda mitt liv.
Därmed inte sagt att livet med automatik blir lätt och alltid flyter på. Men jag har hittat min egen själ igen och det finns så mycket kraft i det.Jag börjar förstå vem jag egentligen är efter år av stress,rädslor, prestationsångest och en evig kamp.
Livet kan bli annorlunda.
Livet är att vara nu och se alla ögonblick av det fina i livet.
Saker vi kan vara tacksamma för.
Livet är också att möta svårigheter och utmaningar för att våra själar ska utvecklas och växa.
Allt är en del av en större helhet. Vi hör alla ihop på det ena sättet eller det andra.
Det finns ingen bättre eller sämre.
Ingen högre eller lägre.
Det finns bara olika livsresor för att vi ska lära och växa i kärlek.
Vi är här på jorden som själar för att lära oss att praktisera kärlek till oss själva och andra.
Det vi gör eller inte gör mot andra gör vi mot oss själva.
Så den dagen alla kommer till insikt om att vi alla är våra själar så kommer vi också att leva,tänka och handla annorlunda. Både mot oss själva,våra medmänniskor,vår natur och våra djur.
Jag mötte min son som nu är i andevärlden under en healingstund. Han förklarade med ett leende och med glimten i ögat att det här hade vi redan bestämt tillsammans som själar innan detta liv.
Att min största mänskliga förlust i att förlora min största gåva också på något sätt ska få mig att växa och lära.Så det kan bli så ljust i den stora sorgen En stund. Trots att jag har förlorat mitt barn.
Det kan bli så ljust för att jag vet att vi kommer återse varandra igen i en annan dimension inte alls långt bort från vår.
Allt gott.
❤❤❤
Kram från
Annica

Charlotta 13 januari, 2019 - 22:51

Tack för dina tankar Annica! Vad fint att du har kontakt med din son, det underlättar processen. ❤ Kram!
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI