Home Själen Ett urgammalt sätt att bygga tillit

Ett urgammalt sätt att bygga tillit

by Charlotta

När man inte mår bra, när man känner sig sviken av livet eller besviken på livet så förlorar man lätt tilliten. Förlusten av tillit gör att man mår ännu sämre och kan känna sig utlämnad, övergiven och hopplöst ensam. Den här videon beskriver en urgammal metod för att återuppbygga tilliten igen.

/Charlotta

9 comments

Lena 21 maj, 2016 - 11:54

Jag har varit med om mycket i livet men en sak jag faktiskt är bra på är att ”glömma” det negativa och se det positiva som är och har varit. Sen är det mina tankar och min osäkerhet jag måste jobba med förstås. Tänkte höra med dig om hur jag kan tänka när det gäller att far aut på sådana saker jag egentligen vill göra men överväger stanna hem på grund av att jag är rädd att se mitt ex där också. Jag vet inte om jag är redo att möta honom. Rädd att gå tillbaka till honom eller att jag blir ledsen eller svartsjuk när jag ser honom med andra kvinnor. Här är en start för mig att bli fri från dessa tankar men hur ska jag undvika jämföra mig själv med de andra och tänka jag är mycket sämre och att han nu har gjort ett bättre val när vi inte är tillsammans mer.

Charlotta 21 maj, 2016 - 12:06

Att du kan lämna saker bakom dig är en jättebra egenskap. Fundera igenom hur du gör och hur du tänker för att kunna lämna negativa och svåra saker bakom dig och tänka positivt istället, och använd samma teknik på relationen med ditt ex. Principen är precis densamma även om det handlar om olika saker, och fungerar det i det ena fallet så kan du använda samma verktyg även i andra sammanhang. Du har ju redan förmågan, du behöver bara börja använda den på fler områden. 🙂
/C

Lena 21 maj, 2016 - 15:43

Jag vet faktiskt inte hur jag gör. Jag fokuserar på det positiva och det positiva som hänt istället. Men jag ser inte det positiva i att min ex är med andra kvinnor. Jag vet att jag lätt blir svartsjuk och jämför mig till min nackdel. Jag har också kvar känslorna för honom.

Charlotta 21 maj, 2016 - 15:48

Att leta efter positiva saker i att ditt ex är med andra kvinnor är att leta på fel ställe och göra det onödigt svårt för dig. Leta istället efter positiva saker med att inte längre bry dig om och låta dig påverkas av vad ditt ex gör eller tänker.

Känslor för honom kommer du förmodligen att ha kvar så länge du tillåter honom att fortfarande vara en så stor del av ditt liv. Dina tankar på honom håller dina känslor för honom vid liv.
/C

Andreas 22 maj, 2016 - 09:13

Hej Lena, jag tänkte ge dig en input om hur jag har det just nu. Jag kämpar dagligen med tankar om mitt ex och att hon har/kommer träffa en man. Vi har barn ihop och det gör det hela ännu svårare då jag hör ifrån henne nästan dagligen. Enda sättet i mitt tycke är att försöka å inte höra av varandra alls i den mån det går. Vi bor i en liten stad och man springer på varandra här jämt. Något som hjälpt mig är att träffa nya tjejer. Även fast man inte är intresserad kärleksmässigt så har man iaf. träffat en ny vän och det är så jag gör just nu. Det gör att du glömmer ditt ex, om ändå bara för en stund, en kväll eller kanske en hel dag. Träffa nya människor och till slut så är en utav dem hundra gånger bättre än ditt ex ?

Lena 22 maj, 2016 - 12:17

Hej! Tack för ditt inlägg. Vi har ingen kontakt då vi inte heller har barn tillsammans så det är skönt. Jag for ut i går och tog risken att träffa honom. Han var inte där – som tur men saknaden efter honom kom så oerhört. Jag hade en riktigt trevlig kväll, träffade och pratade med många män men på ett sätt så är saknaden efter honom ännu större då. Jag bygger upp ett nytt kontaktnät nu också, både män och kvinnor och söker ingen ny man på det viset men vänner. Jag hoppas att tiden gör att han inte finns inom mig. Jag tänker oftast inte på honom men sådana här kvällar som gårdagen gör att det känns eftersom han och jag ofta var på sådana tillställningar.

Och jag vet jag är värd bättre än honom. Jag läser det han sagt åt mig genom åren (det jag skrivit ned just för sådana här situationer så jag kan läsa och veta det är rätt beslut). Så många elaka saker jag hört – och ändå saknar jag honom! Det verkar ju sjukligt.

Tiden gör säkert sitt. Och så tror jag också på att leva sig igenom sorgen och få vara ledsen också även om man fokuserar på nuet och framtiden.

Andreas 22 maj, 2016 - 18:10

Jag förstår dig precis. Jag har inte behövt skriva ner saker utan jag kommer ihåg allt tråkigt man behövt stå ut med. Och härom veckan var jag ner till kusten där hennes familj har en stuga och känslorna av saknad och tomhet bara sköljde över mig. I början kan det vara lätt att försköna en människa, men efter ett tag så inser man att den där människan inte var såå fantastisk som man först trodde. Nu har det gått åtta månader sen vi gick isär och det är fortfarande ganska jobbigt emellanåt. Tror att efter ett år, så är det så nära bra som möjligt. Man måste uppleva julafton, påsk, midsommar, semester osv en gång och minnas hur man hade det innan man på riktigt kan släppa det.
Sen är det ju alltid hur man blev lämnad. Blev man lämnad för en annan eller var det bara dåligt, förhållandet man hade?

Tina 22 maj, 2016 - 07:35

Hej Charlotta!
Jag tycker dina videoinlägg är toppen & ett jättebra alternativ om man som mig inte alltid riktigt har orken att ta sig igenom en längre text!
Lär mig alltid något nytt när jag kikar in här:-).

Charlotta 22 maj, 2016 - 07:51

Tack Tina, vad roligt att höra! 🙂 Kolla gärna in Överlevnadsguidens YouTube-kanal, för filmerna kommer lite oftare där än på bloggen.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI