Home Själen Har du tillit till Livet?

Har du tillit till Livet?

by Charlotta

Är du en av de människor som väntar på att allting ska gå åt pipan? Tänker du att det är bäst att njuta så länge det går för förr eller senare så tar det roliga slut och verkligheten hinner ikapp? Utgår du från att Livet är ute efter dig och känns det som om du smyger omkring under radarn så länge det inte händer något obehagligt?

Hur känns det att leva så? Gör det dig glad? Får det dig att känna dig lugn och harmonisk? Är det en inställning som uppmuntrar till att möta varje dag och utmaning med tillförsikt och ett leende på läpparna? Om inte så skulle jag vilja erbjuda ett annat förhållningssätt.

Vad skulle det betyda för dig om du fick veta att Livet vill dig väl?

Alltid, i alla lägen.

Att Livet utan undantag vill ge dig det du vill ha och behöver.

Skulle det förändra ditt liv på något sätt? Skulle det förändra dig?

Den ojämförbart viktigaste människan för hur ditt liv utvecklas är du själv, det finns ingen annan som kan mäta sig på det området. Inte dina föräldrar, inte din partner, inte din chef och inte ens riksbankschefen eller Stefan Löfven.

Den rollen är din och bara din, men du har en god och pålitlig samarbetspartner i Livet. Livet vill att du lyckas, att du växer och utvecklas, och att du når dina drömmars mål och får allt det du önskar dig. Livet gör hela tiden sitt bästa för att spegla dig och på så sätt förse dig med det du ber om.

Kruxet är att Livet pratar inte svenska. Inte heller engelska, spanska, kinesiska, arabiska eller något annat av världsspråken. Livet talar frekvens. Surt kanske du tycker då eftersom du inte pratar frekvens, men det är ju precis det du gör, du har bara inte koll på vad du säger.

Varenda känsla du upplever representerar en frekvens som startar hos dig och sedan sänds ut i Universum till allt och alla som kan ta emot den. Du kan vara så säker på att din hund lyssnar, att din katt lyssnar, har du häst lyssnar den också precis som alla andra djur som kommer i din väg.

Använder du väl inarbetade och väldigt tydliga frekvenser som irritation eller passion så kanske till och med din partner lyssnar,  men framför allt så kan du vara helt säker på att Livet alltid lyssnar och alltid svarar dig med samma frekvens.

Det är därför det är så svårt att ta sig ur lidande genom bristtänkande eller tankar på hur svårt man har det, för Livet svarar dig med samma sak som du sänder ut, alltså mer brist och mer lidande eftersom det ju uppenbarligen är det du ber om.

Livet gör alltså i varje stund sitt bästa för att tillmötesgå dig och vara ett stöd och en hjälpare för dig, men du behöver börja be om rätt saker genom att sända ut rätt frekvenser. Är du ovan så rekommenderar jag dig att börja smått och träna dig på att hitta tacksamhet, glädje och njutning i din vardag och att göra det mesta möjliga av de känslorna.

Och räkna med att Livet hör att budskapet har förändrats och genast påbörjar jobbet med att tillfredsställa dina nya önskningar.

/Charlotta

11 comments

Emma 18 april, 2016 - 11:00

Jag har läst dina poster både här och på facebook ett tag nu och vilken tur är det. Det har hjälpt att läsa det du skriver, det har gett mig en känsla av hopp när allt känts dumt och tråkigt. Om så bara för ett litet tag. Tack.

Charlotta 18 april, 2016 - 12:56

Välkommen hit Emma! Vad roligt att höra att mina inlägg ger dig hopp, det känns stort att få göra det för någon. ❤️ Tack för att du läser.
/C

Annelie 18 april, 2016 - 13:53

Sitter och ler med hela ansiktet efter att ha läst din text. Visst är det fantastiskt vad vi själv kan påverka! Det är så hoppfullt för oss alla. Tack för påminnelsen.

Kramar!

/Annelie

Charlotta 18 april, 2016 - 14:07

Ja, det är verkligen fantastiskt när den insikten sjunker in, tack själv för att du läser Annelie. Kram! ❤️
/C

J 18 april, 2016 - 18:34

Tänkvärt! Jag var på mitt nya jobb idag 🙂 Så nervöst och märkte hur jag gick runt och trodde att människor kanske inte tycker om mig..och hur viktigt jag tycker att det är att de gör det. Och så verkar folk så självsäkra och det var lite tuff stämning..men jag tänker att jag borde kunna vara som jag är ändå 😎 Jag brukar slås av den tanken att folk lyssnar på människor som är så..så jag kanske borde va sån istället..för jag brukar få höra att min attityd inte matchar min kompetens. Men jag känner mig osäker på mig själv inför folk.. Nu blev det lite off topic kanske 😎

Charlotta 18 april, 2016 - 18:46

Visst ska du vara dig själv, och inte bara lite grand utan fullt ut, skruva upp volymen på det som är du och våga ta plats percis som du är. Du har ju redan börjat göra en hel del för att förbättra ditt självförtroende och bli tryggare i dig själv och livet, fortsätt på den banan så kommer du att känna dig mer och mer bekväm när du ställs inför nya människor.
/C

J 18 april, 2016 - 19:05

😀 Tack! Ja, kanske är det rädsla som håller mig tillbaka lite för vad folk ska tycka och om jag är bra nog..att jag ska få massa ansvar direkt om jag visar att jag är säker 😎 och att jag inte ska lyckas med det..nu fick jag ett aha-moment 😉 Tack för du svarar, du är så klok!

Charlotta 18 april, 2016 - 19:15

Jag har mina ljusa stunder. 😉 😀 Det är för övrigt en moment 22-grej det där. Desto mer du sträcker på dig och tar för dig och låter säker när du pratar, desto säkrare kommer du att känna sig. Så om du bara kliver in i den uppåtgående spiralen och börjar så föder ett självsäkert beteende mer självsäkerhet. Å andra sidan fungerar det på samma sak på andra hållet också, desto mer du tvekar och håller tillbaka dig själv desto mer osäker känner du dig.

Och en sak till, om du visste hur många gånger jag har sagt eller gjort saker som har varit halvbra eller dåligt förberedda och som blivit succeer som jag fått massor med beröm för bara för att jag framfört det med självsäkerhet, rak rygg, tydlig röst och en fast blick i åhörarnas ögon. Var inte rädd för att människor ska tycka du inte är bra nog, intala dig istället att du ska slå dem med häpnad med din kunskap och att du är den mest kunniga på stället. Om du tror på dig så kommer de också att göra det. 🙂
/C

J 18 april, 2016 - 19:21

Ja, nu jävlar 🙂

Katarina 28 januari, 2018 - 19:15

Härom natten när ångest o mörkertankar inte gav mej nån ro skrev jag Tillit i sökfältet på youtube….o då dök du upp😊Känner att jag hittar många verktyg i dina texter o en go’ känsla av att jag inte är ensam med mitt grubbel.
Känner tydligt att jag nu i några dagar åter fastnat i negativa tankar o oro: jag duger inte, jag har inte lyckats ge mina barn bra förutsättningar, det är mitt fel att barnen inte är mer målmedvetna, om barnen hade varit mer ”framgångsrika” så hade jag kunnat vara gladare…
Jag hör själv hur dumt det låter. Men jag har tränat mkt på dessa destruktiva tankar. Jag lever villkorat. (Inser jag nu efter att ha läst här!)
”Kan jag vara glad o tacksam trots att allt inte är perfekt”?
Är det duktighetskraven som fällt mej?
Jag vill vända om mitt tänk o leva o njuta! Tror du jag kan klara det?
Hjärtlig o lite vemodig hälsning,
Katarina

Charlotta 28 januari, 2018 - 20:23

Hej Katarina, väkommen hit! Så glad det gör mig att bli ”hittad” vid ett tillfälle när jag behövdes som bäst. ❤️ 🙂 Självklart kan du klara att bryta gamla tankemönster och istället skapa nya. Du skriver själv att du har tränat mycket på de destruktiva tankarna för att bli så bra på dem, hur mycket har du tränat på de upplyftande tankarna? Lika mycket? Nej, trodde inte det. 😉 Du behöver ge dig själv kred för att du försöker och är ihärdig och inte banna dig för att du faller tllbaka i gamla spår, det är inte misslyckande utan bara tecken på att du har en bit kvar innan det sker av sig själv. Att bli medveten om var du är och vart du vill komma är ett bra första steg, resten handlar mycket om envishet och målmedvetenhet.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI