Home Själen Kan kvantfysik bevisa själens eviga liv?

Kan kvantfysik bevisa själens eviga liv?

by Charlotta

Ofta slås jag av vilka oerhörda kontraster vår värld innehåller och hur lätt det är att hamna i samtal med polariserade åsikter. Man behöver inte alls gå så långt som till att jämföra olika delar av jorden med varandra, utan det räcker alldeles utmärkt med att betrakta sin närmaste omgivning och t ex jämföra människors syn på livet, för att inte tala om deras syn på döden.

Sverige är förmodligen ett av världens mest icke-troende länder, och samtidigt ett av de länder som i störst utsträckning sätter sin obefläckade tilltro till vetenskapen. Fast i sanningens namn ska sägas att det nog är ganska många som på senare år börjat vackla i sin tilltro till just vetenskapen med tanke på allt som kommer fram om forskningsfusk och dolda agendor.

Det som gör det hela extra intressant är att det i andra länder bedrivs seriös forskning på områden som i Sverige med avsmak betraktas som bluff och båg av de vetenskapstroende, och allt oftare kommer denna forskning fram till resultat som befinner sig så långt från det svenska kollektiva medvetandet att det helt enkelt inte är möjligt att ta till sig.

Och nu är vi där igen. En amerikansk forskare vid namn Dr. Robert Lanza har konstaterat att livet inte slutar i dödsögonblicket utan kan fortgå för alltid. Dr. Robert Lanza har för övrigt blivit framröstad av New York Times till den tredje viktigaste, nu levande, vetenskapsmannen, så det är inte heller vem som helst som påstår detta.

För att göra det hela ytterligare intressant nämner Dr. Lanza att multipla universa kan existera parallellt och att vi kan leva flera parallella liv i dessa olika universa. Med andra ord pratar han om liv i olika dimensioner.

Så om man som svensk emellanåt känner sig lite ensam och udda med sina tankar på detta livet som ett i raden av många, eller när man funderar på vad det är själen egentligen har för avsikt att lära sig under just detta livet, eller om man reagerade så oväntat positivt på en ny bekantskap för att den personen är en själsfrände, så behöver man inte göra det längre.

Istället kan man påminna sig om att Sverige är ett mycket litet land med en stark övertro till allt som kallas vetenskap och som därför ringaktar, eller helt förkastar, allt vars existens denna ofullständiga vetenskap ännu inte kan, eller vill, bekräfta.

Men missförstå mig inte, jag är själv vetenskapligt skolad och hyser största respekt för verklig vetenskap. Den vetenskap som är modig och orädd och inte tvekar inför att ge sig ut på obeträtt område utan att veta vad den kommer att finna där. Det är den kvasivetenskap som, av rädsla och/eller ekonomisk vinning, syftar till att bevara det befintliga och därför vägrar släppa fram nya, eller för den delen nygamla, tankar och idéer, som jag starkt vänder mig emot.

Ibland kan det vara väldigt uppfriskande, och helt nödvändigt för självuppfattningen, att lyfta blicken och spana bortom det egna närområdet för att upptäcka att det inte är man själv som är annorlunda eller kanske till och med konstig, man råkar bara befinna sig i en miljö med oliktänkande.

/Charlotta

27 comments

Annica 28 februari, 2018 - 14:36

Jag tror från djupet av mitt hjärta att våra själar lever vidare i andra dimensioner.❤❤❤
Precis som när vi föds och en dörr öppnas så öppnas en ny när vi dör och lämnar vår fysiska kropp.
Det andliga närmar sig det vetenskapliga med stormsteg.
Jag tror även vetenskapsmannen eller vetenskapskvinnan kan känna hänförelse och förundran över livets mirakel.
Vi är här på jorden för att fullfölja det livsuppdrag vi själva har bestämt.
Ibland i svår sorg och svår smärta.
Ibland i glädje och motivation.
Ibland i ilska och frustration.
Jag tror det var Platon som pratade om en idé- och skuggvärld om jag nu minns rätt.
Liknelsen var bra tycker jag.
Vår jord hur vacker och fantastisk den än är ,är bara en skuggvärld av den riktiga världen.
Idevärlden, alltings ursprung, en djup allomfattande kärlekskraft som allting kommit ifrån.En superintelligens som inspirerar både vetenskapsmän, konstnärer, musiker, författare och oss alla oavsett var vi verkar och lever.
Alla idéer,alla kunskaper, all vishet har sitt ursprung i något alldeles fantastiskt.
Något mycket större än vad vi kan ta in med våra mänskliga sinnen.
Iallafall så länge vi är här på jorden i våra fysiska kroppar med de begränsningar det medför.
Allt gott!
Kram från
Annica
❤❤❤

Charlotta 28 februari, 2018 - 15:22

Tack för dina tankar Annica! ❤
/C

Ulf Olsson 28 februari, 2018 - 15:37

Bra och intressant.
När det gäller Forskning och vetenskap så är det kanske inte mitt område.
Människan har ju generellt svårt att tro på saker som dom inte kan se eller ta på.
Det har visserligen gått många sci-fi filmer och sånt på tv.
Och där råder det ingen brist på fantasi.
Men det är bara underhållning och och verklighets flykt.
Men det att livet fortsätter i någon form efter det att man har gjort sitt här på jorden.
Ja det är jag övertygad om.
Det finns ett svar på våra frågor och funderingar.
Och det svaret får vi den dag då vi lämnar detta jordeliv.
(lite lösryckta tankar från mig)
Uffe

Charlotta 28 februari, 2018 - 17:54

Tack för dina tankar Uffe!
/C

Peter 28 februari, 2018 - 22:57

Det där med vetenskap och metafysik är inte så separerat som vi vanligtvis låts tro. Det är agendor bakom det, men istället för att skriva någon lång harrang om det så tipsar jag om följande två bra klipp istället:

https://youtu.be/m7NXfuMhIwc

https://youtu.be/D1sWVjXhKfg

Charlotta 1 mars, 2018 - 09:09

Tack för din input Peter, jag håller helt och hållet med dig.
/C

Hanna 1 mars, 2018 - 09:29

Precis vad jag tänkte på denna morgon och tack för raderna! <3
Skönt att det finns fler som jag, som vet detta. Behöver inte känna mig udda, konstig eller knäpp ;-). Vet ju att det är som du skriver och som Dr. Lanza vet. Det kan bara vara svårt att förklara med ord, just detta. /Hanna

Charlotta 1 mars, 2018 - 11:05

Det är nog där en stor del svårigheten ligger, vi människor vill gärna kunna förstå exakt och förklara exakt hur saker och ting fungerar, och när vi inte kan det tror vi att det är det samma som att det inte finns.
/C

Elin 16 januari, 2020 - 15:45

Hej Charlotta! Jag har en en fråga, om man är född på jorden med en diagnos eller ett personlighetsdrag, kommer det att följe med själen sen efter döden till nästa liv? Alltså är det min ”personlighet” och är det de som är min själ? Sättet jag är på och svagheter, sitter det i kroppen eller själen? ☺️

Charlotta 16 januari, 2020 - 17:43

Hej Elin! Det är en fråga som inte har något enkelt svar. Den lätta delen att svara på är att mellan jordeliven är själen alltid hel och frisk, man tar alltså inte med sig sjukdomar eller andra problem till andevärlden. När det gäller andra jordeliv är det möjligt att ta med sig rester från sitt förra liv, det kan vara en del av den karma man ska jobba vidare med, men det behöver inte vara så. Tydliga personlighetsdrag brukar dock följa med och visa sig både mellan jordeliven när man lever som själ och i jordelivet. Är man till exempel envis eller viljestark eller försiktig så är det ett karaktärsdrag som ofta hänger med under lång tid, dvs genom många inkarnationer och även tiden däremellan. Sättet du är på sitter förmodligen både i kroppen och själen, jag skulle säga att det är en kombination av miljö i detta livet, biologiskt arv från dina föräldrar och karmiskt arv från tidigare liv samt även var i universum din själ har sin ursprungliga hemvist.
/C

Elin 18 januari, 2020 - 17:27

Ok! Tack för svaret!❤️

Lisbeth 18 januari, 2020 - 18:41
Leia 21 januari, 2020 - 20:49

Hallå! Jag heter Leia och är 15 år. Jag har en fråga, en fråga som du möjligtvis inte kan svara på, men jag ger det ett försök. Jag tänker super mycket på detta med liv efter döden, jag själv vill och tror på det, men jag kan ju aldrig vara 100 % säker. Tror du att man kan fråga någon slag medium person, ( eller dig jag vet inte om du är det ) lite frågor om nära och kära som har gått över till andra sidan. Jag vet ett sätt att få reda på sanningen om medier verkligen stämmer med den information som de berättar. Tror du isåfall att man kan fråga en sådan person om information om någon av mina nära och kära, typ ”vad heter min mormor, eller vad ser hon ut som just nu” liksom för att få reda på om det som säger stämmer? Måste be om ursäkt för en sådan krånglig fråga men finns det något sätt att bevisa att det dem säger är sant och allt allt detta med efter döden och andra sidan stämmer? Så tacksam för svar! 🙂

Charlotta 21 januari, 2020 - 21:24

Hej Leia, välkommen hit! Här på Jorden är vi väldigt fokuserade på våra fysiska kroppar och på materiella saker, vi vill gärna kunna se saker och röra vid saker för att få bekräftat att de är på riktigt. Även våra samhällen är uppbyggda på ett sådant sätt att vi inte gärna vill tro på något om vi inte får bevis för det och något av det som smäller allra högst är så kallade vetenskapliga bevis, även om vi vet att det många gånger inte alls är att lita på. När vi dör och lämnar våra kroppar återgår vi samtidigt till vår ursprungliga form som är ren energi och i samma veva upphör vår fascination med allt det fysiska och materiella. När vi är på andra sidan bryr vi oss om andra saker som istället har med själen att göra och allra mest bryr vi oss om kärlek, att de som lever kvar vet att de är älskade och att allting kommer att bli bra.

Av den anledningen är det ofta svårt att få den sortens bevis du efterfrågar från andevärlden, de är helt enkelt inte speciellt intresserade av att prata om sådana saker utan vill mycket hellre tala om att de är stolta över oss, säga förlåt för något de gjorde medan de levde och som de nu inser var fel, eller bara säga att de älskar oss. Om du kontaktar ett skickligt medium kan du säkert få kontakt med din mormor men det är inte alls säkert att hon ger dig de bevis du vill ha. Olika medium har också olika förmågor, det är långt ifrån alla som ser den de pratar med eller hör en röst, det är mycket vanligare att de får upp som tankar i huvudet eller symboliska bilder för sin inre syn. Om du väljer att kontakta ett medium så råder jag dig att ta noga reda på hur personen arbetar och vilken information vederbörande kan ge så du inte blir besviken på resultatet.

Egentligen vill jag dock råda dig att börja lyssna till ditt eget hjärta/din egen själ och försöka känna in vilken information du får därifrån. Du har nämligen all denna kunskap inom dig, någonstans i ditt hjärta vet du att du är en själ, att du har levt många liv tidigare och att din kropp bara är ett tillfälligt transportmedel. När du börjar kunna lyssna till den delen av dig själv kommer du också att kunna få kontakt med ditt högre jag och dina guider och då behöver du inte undra längre för då känner du vad som är sant.
/C

Leia 21 januari, 2020 - 21:12

Hallå! Jag heter Leia och är 15 år gammal. Jag vill bara börja med att säga att jag tror på liv efter döden med andra sidan, men jag kan ju inte vara 100 % säker. Jag tänker ställa en fråga som jag tror att du tyvärr inte är mottaglig till att besvara, men jag tänker ge det ett försök. Eftersom att jag vill vara helt säker undrar jag om du tror att det är möjligt att fråga någon medial om ens nära och kära. Jag menar, om jag ska kunna känna mig helt säker på att det dem berättar om mina nära och kära stämmer in rätt, kan man fråga dem lite mer personliga frågor? Typ ”vad heter min mormor, eller vad ser hon ut som” om det ska vara en pålitlig källa också att de påstår att de vet vad som pågår där så bör de väll veta, eller?! Jag måste bara få be om ursäkt för en sådan krånglig fråga, men jag får nästan panik av att något annat än andra sidan ska stämma gällande vad som händer efter döden, men jag vet som sagt inte helt vad som stämmer! Så himla tacksam för svar 💗

Charlotta 21 januari, 2020 - 21:32

Se mitt svar på din förra kommentar.
/C

Elena 26 januari, 2020 - 08:14

Vilken otroligt bra text! Jag har en fråga, min smolk och jag har alltid haft ett otroligt kärleksfullt och starkt band, men om man bråkar med en förälder eller ett syskon under detta livet, kommer det liksom att nollställas på andra sidan. Låt mig förklara enklare, om vi säger att min mamma är väldigt arg på mig för någonting, fast vi innerst inne älskar varandra, kommer hon fortfarande vara arg sen när vi dör och blir själar, är det något som sitter kvar i själen eller kommer det försvinna? Då menar jag liksom tonårsbråk och sådant som jag vet att jag och mina syskon kommer växa ifrån! Tacksam för svar❤️

Charlotta 26 januari, 2020 - 11:49

Jag är ganska säker på att du inte behöver vänta tillnärmesevis så länge på att din mamma ska förlåta dig. Det är naturligt att bråka ibland med dem som står en närmast, speciellt mellan barn och föräldrar eftersom det är en del av frigörelseprocessen det innebär att bli vuxen. Detta är de allra flesta föräldrar väldigt medvetna om, och också de allra flesta upproriska barn och tonåringar, och ofta har båda parter ångrat sig och förlåtit den andra redan innan dörren smäller igen. Prata gärna med din mamma om det här, chansen är stor att hon tycker bråken är lika jobbiga som du gör men att det under denna perioden i era liv ändå är svårt att undvika. Men om det nu skulle vara så att mamman eller barnet inte kan förlåta i detta livet så gör de det garanterat när de kommer över till andra sidan. Där får man möjligheten att se objektivt på hela sitt liv och förstå andra sidan av saker man upplevt.
/C

Elena 26 januari, 2020 - 09:44

Hejsan! Jag har en fråga, min familj och jag och mina syskon har alltid haft ett väldigt starkt band tillsammans! Men nu vid tonåren så blir det mycket bråk och tjafs plus när man har skilda föräldrar. Men kommer det tas bort när vi kommer till andra sidan? Eller kommer alla komma ihåg hur arga vi var på varandra att vi liksom inte möts igen sen. Och hur blir det när man har skilda föräldrar? Kommer jag inte få se dem tillsammans eller kommer jag överhuvudtaget få träffa dem då?❤️

Charlotta 26 januari, 2020 - 11:53

Mitt svar på förra frågan gäller även här. Du och dina syskon har planerat att komma till samma familj just för att få den här upplevelsen tillsammans. På samma sätt har era föräldrar planerat både att träffas och få barn tillsammans och att senare skiljas och kanske träffa andra, denna planering har ni barn också varit med i och alla var överens om hur allt skulle utspela sig innan ni kom ner till Jorden. Hela livet handlar alltså om upplevelsen, hur man själv utvecklas genom sina upplevelser och hur man hjälper andra att utvecklas genom sina upplevelser. När ni kommer hem igen, till andra sidan, kommer ni att prata om hur ni genomförde era planer, om ni lyckades med det ni hade tänkt er, om det var svårare än ni trott, osv. och ni kommer alla att vara goda vänner och fullständigt förlåtna.
/C

Elena 26 januari, 2020 - 15:45

Ok tack för svaret! Har ett väldigt starkt band till mina nära och kära och inte minst mina storebröder så det löser sig!❤️

Marika 18 mars, 2020 - 17:21

Hejsan! Hittade nyss din hemsida, jag tror vill bara först och främst säga att jag är 100 % säker på andra sidans existens och tror på själen precis som du, men jag har en fråga. Vad jag fått veta så sitter alla sinnen kvar som lukt, smak och att man kan känna och ta på saker. Men hur funkar det utan en kropp? Och om det går, undrar jag om man kan kramas och umgås eller till och med ha sexuellt umgänge på andra sidan? Jag lyssnar mycket på ett medium ( Phil quinn ) och enligt honom så kan man forfarande känna saker och textiler, och även dofta och smaka. Han menar på att vi är energi och så länge vi tänker på vad vi vill göra så kan vi göra det, ( på andra sidan ) allt detta leder då till min egentliga fråga som är, kan vi leva fysiskt på andra sidan utan en fysisk kropp?

Charlotta 18 mars, 2020 - 17:32

Hej Marika! Så vitt jag vet kan man inte leva fysiskt i det icke-fysiska, däremot kan man nog till stor del avläsa energier för att få motsvarande information som vi får genom våra sinnen.
(PS. Oberoende av vilket alias man väljer när man kommenterar ser jag genom mailadress och IP-nummer om den som kommenterar har kommenterat tidigare eller inte, bara så du vet. Det syns också i kommentarsfältet genom att avataren blir densamma.)

Christer Ståbis 20 mars, 2020 - 18:02

Hej Marika ! Jag kan dela med mig lite av det lilla jag vet i den frågan. Den andliga världen är oerhört komplex, för det första. Det finns så många olika ”ställen” och så många olika väsen. Att ge en heltäckande beskrivning är för mig helt omöjligt (vilken ingen människa kan göra). Det finns helt andra möjligheter ”på andra sidan” än vad det finns här på Jorden. Likaså för levande väsen att ändra skepnad. I den andliga världen kan du se ut precis som du gör idag (fast ”default” lär vara att se ut som när vi är ”som bäst” här på Jorden, i fråga om ålder och utseende). (Ja, jag vet ju inte var just du står idag då. Du må ju vara i dina bästa dagar just nu.) ; )
Andra väsen kan skifta skepnad i den andliga världen och så även vi. (Jag har dock ingen aning om hur svårt det är eller hur naturligt det känns att göra det men det lär inte vara några större problem att göra.) Min uppfattning är att du lika gärna kan vara en ”boll” av ljus i den andliga världen, om du vill det.
Om du VILL känna smak och lukt m m i den andliga världen så finns det möjlighet till det. Du kan till och med dricka och äta, om du vill det också. Fast vi behöver inte äta och dricka i den andliga världen för att överleva. Alla fysiska saker vi kan uppleva här på Jorden kan vi uppleva i den andliga världen också. Fast jag skulle tro att de flesta vill uppleva det av trygghetsskäl. De flesta som dör kommer till ”Trädgården” (referens Robert Monroe som varit där själv) eller något annat ställe där de känner sig hemma eller trygga. Allt för att det ska bli en så behaglig övergång till den andliga världen som möjligt. En del träffar släktingar och en del en ”läkare”. Vilket som är mest passande i varje enskilt fall.
(Det finns några undantag dock. Det är de som blint tror på att det kommer till ett visst ställe. Då är det troligt att de gör det också. De kan då hamna bland likasinnade, som har samma tro eller övertygelse om verkligheten. Fanatiker tillhör den kategorin. De lär sedan vara där tills de inser att det finns något annat utanför också…)
Krama någon kan du visst göra i den andliga världen. Vad beträffar sex vet jag inte hur nära upplevelsen på Jorden man kan komma. Det finns dock de som försöker ha sex. Hur bra det går vet jag inte.
Dock så skulle jag gissa på att det flesta inte känner något behov av att ha sex när de kommit till den andlig världen. Där uppfylls man av så mycket kärlek ändå så man blir tillfreds av det.
Så, om du vill se ut som Marika även i den andlig världen så är du välkommen att göra det. Vill du se ut som en lysande boll så kan du göra det. Krama någon kan du också göra. : )
Det jag minns av den andliga världen är i alla fall att det är mycket skönare att vara där, än här. Man ser också klarare och har ett annat lugn. Det är bara några fördelar…
Det jag upplever när jag är i den andliga världen, ibland under sömnen, är att jag är så lugn och ”cool”. Jag kan se och uppleva både det ena och det andra men det skrämmer mig inte ett dugg. Jag hade varit mer bekymrad över en del av de sakerna här på Jorden, om jag varit i min fysiska kropp… 😀
Jag hoppas det gav några svar, det jag sade. : )

Tim 3 februari, 2021 - 20:51

Hej!
Jag har en fråga bara.
Om själen existerar och om även olika dimensioner existerar, hur kan själen vara i alla dessa dimensioner / parallella universum på samma gång?

Charlotta 4 februari, 2021 - 10:12

Hej Tim, välkommen hit! Själen är multidimensionell. Den del av själen som inkarnerar ner i en mänsklig kropp är bara en liten del av den stora, högdimensionella ljusvarelse som vi egentligen är. Vi är alltså samtidigt den mindre del av vår själ som är en inkarnerad människa och den större del som är vårt högre jag. När det kommer till parallella universum är jag inte säker på om du menar olika universa, alltså helt skilda åt från vårt, eller om du menar olika tidslinjer i vårt universum? Olika universa befolkas av andra skapelser än vår så där är våra själar inte för närvarande. Parallella tidslinjer finns det oändligt många av och varje enskild själ existerar på mängder av dem, till fullo. I begreppet parallell tidslinje ligger att det inte är fråga om en uppdelning utan om att hela individen befinner sig i båda (alla) existenserna. Det är så ett multidimensionellt universum fungerar.
/C

Tim 4 februari, 2021 - 12:52

Intressant! Tack för svar!

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI