Home Själen Själens upplevelse av kroppen

Själens upplevelse av kroppen

by Charlotta

Kroppen behöver själen men själen behöver inte kroppen, en kropp utan en själ är ingenting, ett tomt, dött skal helt utan funktion och mening. En själ utan en kropp är däremot en gudomlig skapelse i all sin glans och kraft, evig, oändlig och helt utan begränsningar.

För att ”få plats” i kroppen behöver själen tillåta sig själv att begränsas på en mängd olika sätt och lever därmed det fysiska livet som en spillra av sitt egentliga jag. Först när kroppen är förbrukad och själen åter blir fri kan den existera i sin fulla kapacitet.

Detta kan vara svårt att ta till sig, eller ens förstå, när man är fostrad in i ett samhälle som inte bara dyrkar kroppen utan också till stor del förnekar själens blotta existens och långt mindre erkänner dess funktion och kapacitet.

Vi får lära oss att kroppen är allt och att allt i våra liv, och i synnerhet våra liv, hänger på kroppen, dess funktion, dess utseende, dess förmåga, dess attraktivitet, dess unikhet, dess förmåga att passa in och sticka ut. Nästan allt handlar på ett eller annat sätt om kroppen och på det viset vaggas vi in i ett liv av triviala meningslösheter som håller oss upptagna med det som är allra mest oväsentligt för livet och välbefinnandet.

Tron på att vi är kroppar som lever inte bara separerade från varandra utan också i ständig konkurrens med varandra, leder oss in på en väg där vi ständigt ifrågasätter oss själva och ständigt är i konflikt med varandra.

Allt detta är egots påfund för att befästa separationen, men eftersom kropparna inte är vad vi är så är separationen bara en illusion. Vi är själarna som har vår tillfälliga hemvist i fysiska kroppar, och som själar är vi alla bröder som står i ständig kontakt med varandra. Lider en av oss så påverkas vi alla negativt. Fröjdas en av oss så påverkas vi alla positivt.

Men vi lär oss att inte lyssna till själens oändliga visdom, att inte låta den visa oss vägen, att inte känna den själsliga samhörigheten med andra människor såväl som med naturen och djuren, att inte utnyttja själens ursprung för att uppnå och bibehålla hälsan, och inte minst för att inte förstå att vi till vårt ursprung är gudomliga varelser så mycket mäktigare och mer kärleksfulla än vad vi någonsin kan föreställa oss.

När vi en gång valde att bryta oss loss från vårt ursprung för att få en upplevelse i separation, i fysiska kroppar och utan den medvetna vetskapen om vad och vilka vi är, så fick vi ett ego på köpet. Egots funktion är att hålla kroppen vid liv och att övertyga oss om att separationen är verklig. Det gör egot genom att på alla tänkbara sätt ”bevisa” att vi är ensamma, att kroppen är vår trygghet och att vårt liv går ut på att skydda den och upphöja den så mycket som möjligt.

Man skulle kunna kalla vår värld för egots lekplats, en lekplats där leken sedan länge gått överstyr och inte är så rolig längre. Varje ego slåss för sitt eget liv, ett liv som per definition inte är på riktigt utan bara ett skådespel sprunget ur en uråldrig önskan om att uppleva något annat är genuin kärlek och harmoni.

Själen, som för tillfället glömt vad och vem den är och vad den kan, följer med i leken och planerar varje fysiskt liv så att möjligheten att vakna och bli medveten hela tiden blir större och större. Mellan de fysiska liven vet själen precis vem den är, men uppvaknandet måste ske under ett fysiskt liv för att återföreningen med ursprunget ska kunna ske.

Själens syn på kroppen är som ett verktyg för att uppnå ett mål, ett sätt att ta kontroll över egot och dess alla misstag som görs i oförstånd och rädsla, men som egentligen inte har någon som helst betydelse.

Det som är du är din själ, den kärleksfulla, alltigenom goda, eviga, oförstörbara, odödliga och gudomliga energi som utgör din identitet. Motsvarande gäller för alla andra människors identitet och allt annat levandes identitet. Allt levande, oavsett fysisk livsform, delar samma energi och samma ursprung. Allt levande är förbundet med varandra och är i grunden ett.

Vi, de själar vi egentligen är, går opåverkade genom kropparnas livscykler. Oavsett vilka fasor kroppen upplever så är själen, vårt egentliga jag, oförändrad och i alla avseenden oskadd. Liven kostar oss ingenting, de är bara steg på vägen mot ett uppvaknande till vetskapen om vilka vi egentligen är. Genom att träna oss själva i att lyssna mindre och mindre till egots uppdiktade historier om en separation som inte är verklig närmar vi oss den punkt där vi kan återförenas och existera i vår fulla kapacitet.

/Charlotta

Medförfattare: Andliga guider

22 comments

Annica 18 augusti, 2019 - 18:49

Vad härligt att du och dina guider skriver om själen.🙏❤❤
Den som är det vi egentligen är bortom fysik och vetenskap.
Bortom egot,rädslor och prestation.
Jag är så tacksam för jag är i kontakt med min egen själ igen.
Jag har börjat läsa en bok som handlar om själen och dess kraft.
Den heter Jag var död i 8 minuter och kom tillbaka med livets nycklar av Martin Wentzel.
Han möter sina guider i andevärlden och får beskrivet hur vår själ fungerar och hur den existerar och har vi kunskap om det kan vi leva ett mer himmelskt liv även här på jorden som både fysisk person och med den inre kroppen av ljus och själsenergi som egentligen är vi.
Det är spännande att upptäcka saker om sig själv och sin själ på denna resa i att vara människa.
Dessa insikter hjälper mig mycket i sorgen efter vår son.
Det gör att ljuset kan lysa i mitt inre fast det är mycket saknad och sorg.
Allt gott ❤❤❤
Kram från
Annica

Charlotta 18 augusti, 2019 - 20:02

Tack för boktipset Annica, böcker är en pålitlig källa till kunskap, utveckling och även sällskap. Kram! ❤
/C

Lisbeth 22 augusti, 2019 - 15:21

Tack för en mycket vacker beskivning av livet, enheten och själens evighet. Mycket bra förklarat!

Charlotta 22 augusti, 2019 - 21:48

Tack Lisbeth, roligt att du finner texten meningsfull.
/C

Majsan 2 november, 2019 - 15:51

Novis inom området men känner en enorm nyfikenhet och dragning till detta. Har vid några tillfällen haft upplevelser som varit svårförklarliga men som jag tolkat att vi fått besök. Pudelherren visade med all tydlighet på att vi hade besök. I mina drömmar har bla min mor kommit, efter lång tid efter sin traumatiska bortgång, och tröstat mig och berättar om hur bra hon har det nu. Vaknade lättad och med förtröstan efter detta besök. Men nu i samband med sjukdom önskar jag att jag hade mer insikt för att ge mig själv möjlighet till ett lugn. Kram!

Charlotta 2 november, 2019 - 16:14

Det du beskriver låter som typiska besök och när de skedde upplevde du (och pudelherren) dem som besök så det finns ingen anledning att tvivla på att det faktiskt rörde sig om andebesök. Det bästa sättet att bli starkare i sin övertygelse är att tillåta sig att tro på att det man känner och upplever är på riktigt och att välkomna både andebesök från anhöriga och vägledning från guider. De finns där allihop och gör vad de kan för att stötta och hjälpa, men så länge vi har garden uppe håller de ett visst avstånd för att inte skrämma oss eller rubba vår jämvikt. Känner du dig dragen till det så läs böcker i ämnet, läs bloggar, följ Facebook-konton och YouYube-kanaler med esoteriskt innehåll, ju mer du lär dig desto lättare blir det att vila i övertygelsen om att det är sant. Kram!❤️
/C

Lisbeth 16 november, 2019 - 22:02

Matt Kahn förklarar!
https://youtu.be/JL710Iky6pE

Elin 13 januari, 2020 - 19:52

Hej Charlotta! Tack för att du delar allt detta, jag håller helt med! Känns helt rätt och bra, men jag har me fråga. Folk som har haft nära döden upplevelser säger att de kommit till denna magiska plats likt som himlen där de träffar nära och kära men även deras guide genom det ljusa, men många forskare och hjärtläkare har efteråt sagt att detta kan vara hallucinationer eller något fel man upplever eftersom att man fått för mycket syrgas i blodet eller fått en dos för mycket morfin osv. Är det sant att allt dedär som folk upplevt vid nära döden upplevelser bara är hallucinationer från medicinen eller är det dom säger sant? Och är nära döden upplevelser desamma som att vara död? Även fast du är död i 8 min men återupplivas – räknas du ändå som död och händer allt detta påriktigt? Har väldigt många frågor men jag tror och vet att detta med själen är sant, men det är bara det att de alltid finns skeptiker och andra forskare som kommer med ”psykologiska förklaringar” osv.. otroligt tacksam för svar!

Charlotta 13 januari, 2020 - 20:11

Hej Elin, välkommen hit! Jag ser ingen anledning att tvivla på dem som säger sig ha haft en nära döden-upplevelse, det de beskriver överensstämmer väl med den bild jag har av hur övergången till andevärlden ser ut och de flesta människor som har en nära döden-upplevelse beskriver den på liknande sätt. Förmodligen skulle liknande hallucinationer kunna framkallas på kemisk väg och det är naturligt att läkare föredrar den förklaringen eftersom det är det de har utbildning i och många av dem tror inte ens att det finns något som heter själ. I slutänden är det bara du som kan bestämma vad som är mest rimligt och mest sannolikt för dig, vad andra tror är deras sak och påverkar inte vad som är sant för dig.
/C

Elin 13 januari, 2020 - 21:47

Ok! Tack så himla mycket för ett fint svar, jag tror dig! Har alltid känt att jag har ett ”rikt inre liv” och känner också att det är väldigt konstigt att vi inte skulle ha något mer än vår kropp, vad är det annars som skulle göra oss så speciella på ett individuellt sätt om inte själen! Jag har faktist känt det som att jag ibland känner igen saker som jag inte riktigt kan sätta ord på var det kommer ifrån – så det skulle möjligtvis kunna vara något jag kommer ihåg från ett tidigare liv! Men tack så mycket för hjälpen jag har tusen frågor kring detta men allt detta om var forskare säger om ”andra logiska förklaringar” har jag alltid funderat kring och om de har rätt eller ej. Men du verkar erfaren och man tror ju mer på den som faktist upplevt händelsen själv. Kram!❤️

Linnéa 18 januari, 2020 - 18:22

Hej! Jag heter Linnéa, jag har en fråga. Vad tycker du kring detta att själen sägs väga 21 gram, stämmer det, eller är det en myt?💕

Charlotta 18 januari, 2020 - 18:55

Hej Linnéa! Enligt de uppgifter jag har så har själen förvisso en viss vikt men den är väsentligt mindre än 21 gram, till och med mindre än 1 gram. Att kroppen minskar i vikt efter döden kommer sannolikt av att nedbrytningen av kroppen börjar i dödsögonblicket, och hade man vägt kroppen någon dag senare så hade skillnaden varit större än 21 gram.
/C

Christina 20 januari, 2020 - 14:32

Hejsan! Mycket intressant inlägg måste jag säga, men jag skulle bara vilja fråga hur du vet allt detta? Vad har övertygat dig om att detta är sanningen. Vad är ditt skäl att folk bör tro på att detta är sant? Christina.

Charlotta 20 januari, 2020 - 14:43

Hej Christina, tack och välkommen hit! Du bör inte tro på någonting som du inte själv upplever som sant oavsett vem som säger det och det inkluderar naturligtvis mig. Den enda sanning du ska tro på är din egen och är du osäker på vad den är råder jag dig att läsa och ta in åsikter från ett så brett perspektiv som möjligt så du kan bilda dig en egen uppfattning. Min uppfattning har vuxit fram genom omfattande egna studier, egna erfarenheter och på senare år även direktkontakt med individer i andra dimensioner, bland annat med mina föräldrar och min hund som för närvarande befinner sig i den dimension många kallar himlen, men den vilar allra mest på en medfödd vetskap om att detta är det enda rimliga alternativet.
/C

Christina 20 januari, 2020 - 15:58

Okej då vet jag! Jag tror nog trots allt på detta och har själv ibland känt av vissa tecken, det finns så mycket vi människor har kvar att utforska om så det är mycket möjligt! Och fantastiskt om det är såhär!

Erika 9 februari, 2020 - 10:31

Har en fråga, vad anser du om spöken och annat sådant? Är det folk från andra sidan eller finns det också spöken och sånt som vill skrämmas?

Charlotta 9 februari, 2020 - 10:58

Spöken är en gammaldags benämning på allting icke-fysisk. Ett spöke kan lika gärna vara en äldre släkting som är där för att se efter dig och vara ett stöd för dig, som ett energiminne på platsen från något som hänt för hundratals år sedan, som något annat esoteriskt. Begreppet spöke hör enligt min uppfattning hemma i spökhistorier och gör ingen nytta inom den esoteriska världen eftersom det inte säger någonting om vad som egentligen händer utan enbart något om den som beskriver händelsen.
/C

Erika 9 februari, 2020 - 19:58

Ok! Tack för svar 🙂

CF 31 januari, 2021 - 17:27

Hej Charlotta
Jag har i flera år känt att någon leder mig. Om jag står helt stilla och slappnar av, så börjar snart min kropp att förflytta sig (gå) utan att jag själv initierar det. Denna ”kraft” kan även lyfta mina armar och få mig att peka på saker mm. Den pekar då ofta på symboler för kärlek, tex hjärtan eller snälla ord som står skrivna någonstans. Jag ställer även frågor och ber att få svar genom att kraften ska flytta mig tex till köket för ”ja” och till hallen för ”nej”. Jag har inte lyckats lista ut vad detta är för kraft. Jag är fullt frisk och har inga mentala problem. Fungerar bra i både arbete och privatliv. Jag frågade en präst för ett par år sedan och han trodde att jag kanske var en sån som har kontakt med andar. Då gick jag några utbildningar i mediumskap, vilket var givande, men ingen där kunde förstå eller förklara vad det är för något jag upplever.
Jag har på sistone börjat fundera på om det kan vara att jag känner av min egen själ. Därför googlade jag något sådant och då kom jag till din sida och detta inlägg, som jag verkligen tycker om. Jag gillar verkligen din beskrivning. Tror du att det kan vara en rimlig teori, eller har du någon annan tanke? Tack på förhand!

Charlotta 1 februari, 2021 - 10:19

Hej CF, välkommen hit! Det mest troliga som jag ser det är att det är ditt eget högre jag som du upplever, med andra ord din själ. Prova gärna att ställa frågor där du har verklig användning av svaren, det kommer att ge dig bra kvitto på om det är ditt högre jag eller inte. Ditt högre jag (den delen av din själ som inte är inkarnerad i kroppen utan fortfarande befinner sig i högre dimensioner och har tillgång till den universella sanningen) vill alltid ditt bästa och är att betrakta som en av dina främsta guider. Mat brukar vara ett tacksamt område att fråga om, håll t ex ett sockerpaket i handen, mot bröstet och fråga om detta är något din kropp vill ha. Notera hur kroppen rör sig eller vad du känner. Håll sedan en frukt/grönsak/naturbeteskött eller annat hälsosamt på samma sätt och ställ samma fråga. Notera hur kroppen rör sig eller vad du känner. Efterhand som du blir mer och mer säker i kommunikationen kan detta bli ett fantastiskt verktyg på alla områden i livet och sannolikt kommer kommunikationssättet att utvecklas efterhand som du börjar använda det och lita på det. Skulle du få lågfrekventa, elaka eller farliga svar är det antingen en helt annan typ av energi du får kontakt med eller så är det ditt ego som lägger sig i diskussionen, det senare alternativet är det mest troliga. Egot gillar inte när själen får mer utrymme.
/C

CF 5 februari, 2021 - 21:43

Tack snälla Charlotta
Det känns som att du har mycket visdom att förmedla.
Jag har upplevt detta i några år och jag tar fram det ibland vid behov. Jag har ofta frågat om råd och det har alltid visat sig vara kloka råd som jag har gjort rätt i att följa. Jag har enbart haft positiva upplevelser. Jag ska testa dina frågor med frukt och socker också.
Eftersom jag är kristen är jag ibland lite rädd samtidigt. Första gången jag upplevde detta var nämligen på en kyrkogård och jag var lite orolig att jag ”fått med mig” något oönskat därifrån. Något som också fått mig tveksam är just detta med den universella kunskapen eller allsmäktigheten, som jag tycker saknas. Jag har ibland frågat konkreta saker som ”är min dotter i skolan eller i stallet?” och har då fått fel svar. Det borde väl ett högre, universellt jag veta? Eller när jag kastar iväg en boll och ber ”kraften” att leda mig till bollen medan jag blundar. Det fungerar inte. Jag hittar inte bollen. Det verkar som att kraften ändå måste använda mina sinnen för att fungera. Givetvis har jag även funderat på om jag bara har något fel i nerverna eller i signalsubstanserna i hjärnan som gör att jag inbillar mig detta. Men jag har som sagt inga andra tecken på psykisk ohälsa. Jobbar som vd och har fru och barn etc. Eftersom jag inte hört eller läst om något liknande blir jag ibland orolig att det ska vara något ”ont” eller att det är något fel på mig.
Men sedan landar jag i att alla upplevelser är positiva och jag har alltid fått goda råd som varit till god hjälp.
Stort tack för ditt svar. Jag har stor tillit till det du skriver. Du känns äkta.

Charlotta 6 februari, 2021 - 10:11

Jag ser inga anledningar att tro att du fått med dig någon lågfrekvent entitet, att du skulle vara besatt av en demon eller liknande. Ingenting av det du beskriver tyder på det. Att du inte alltid får sanningsenliga svar kan ha tre naturliga förklaringar, dels att svaren du ber om inte håller något egentligt värde för dig och alltså finns det ingen anledning för ditt högre jag/dina guider att ge dig svaren, dels att det inte är meningen att vi människor ska få alla svar serverade eftersom det skulle förta en del av livsupplevelsen, och dels att egot gärna går in och ska ha ett ord med i laget så fort vi har en uppfattning om vad svaret borde vara. Så länge du ställer frågor som faktiskt håller verklig mening för dig och försöker att hålla dig neutral och inte låter egot påverka hur du tycker svaret ska vara, så skulle jag säga att du har tillgång till en väldigt värdefull vägledning som du kan ha stor nytta av och som bara vill ditt bästa.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI