Home Själen Väntar du på din själsfrände? Är du alldeles säker på det?

Väntar du på din själsfrände? Är du alldeles säker på det?

by Charlotta

Ordet själsfrände har något av ett rosa skimmer över sig, som ett kärlekens Shangri La där livet är enkelt och självklart och med en djup förståelse och sinnesfrid. Inte konstigt att det är mångas mål och dröm att få träffa sin själsfrände.

Men man ska vara försiktig vad man önskar sig, för det kan hända att man får det, och i fallet med själsfränden så kanske det visar sig vara mer än vad man hade tänkt sig.

Ur ett sjäsligt perspektiv så står begreppet själsfrände nämligen för lite andra saker än den romantiserade versionen. Själsfrände är förvisso en själ som tillhör samma själsgrupp som man själv, som man levt en lång rad liv tillsammans med, och som därför är någon som känner och förstår en på djupet. Men det innebär också att det är någon som känner ens svagheter och vet inom vilka områden man vill och behöver utvecklas.

Själsfränden är en person med en själ som har varit med och planerat det jordeliv man lever just nu, som vet vilka mål man har med detta livet och vilka delar av sin själsliga utveckling man har tänkt sig att jobba med under sitt liv. Men inte bara det, utan själsfränden har också lovat att vara delaktig i den utvecklingen, att hjälpa till att säkerställa att man får uppleva de utmaningar man behöver för att ha möjlighet att utvecklas.

I realiteten är alltså själsfränden oftare en person som utmanar dig på ett sätt som gör att du tvingas att växa, någon som kanske retar gallfeber på dig för att han eller hon vet precis vad som triggar dig mest, eller som kräver mer av dig än du egentligen känner dig bekväm med.

Den personen som du känner stor samhörighet med men som samtidigt är den som snabbast kan driva dig till vansinne, är med stor sannolikhet din själsfrände. Och själen i den personen har tagit sin uppgift att hjälpa dig att utvecklas i det här livet på största allvar.

Ofta är själsfränden en personer som kommer och går i våra liv, eller som bara stannar under en kort period för att knuffa oss i rätt riktning i ett kritiskt ögonblick på vår livsväg. Att leva ett helt liv med sin själsfrände kan vara mer än de flesta orkar med.

Den där personen som allt känns enkelt och behagligt med, den som är en lugn och trygg hamn som får oss att slappna av och känna oss bekymmerslösa och lätta om hjärtat är oftare en livspartner än en själsfrände.

Själsfränden står oss närmare i andevärlden men i jordelivet är själsfränden mer av en läromästare än en nära vän. Livspartnern däremot är en själ som vi oftast inte har samma nära relation till i andevärlden men som står oss nära i jordelivet, och som representerar trygghet och harmoni.

Kanske är det så att du redan träffat din själsfrände, kanske var det ditt jobbiga ex?

/Charlotta

5 comments

Johanna 7 april, 2017 - 20:44

Jag sa till en vän att jag träffat min soulmate när jag träffade mitt ex. Mitt ex sa att ingen förstod honom som jag gjorde, vi connectade verkligen på djupet. Han finns inte i mitt liv längre och nu är det en livspartner jag vill träffa. Frågan är bara vad han ville lära mig?
Kanske var det att lämna mitt förflutna bakom mig, att vissa saker inte är okej, eller fick jag en spark i baken att lämna mitt jobb illa kvickt eftersom vi jobbade på samma ställe och idag har jag ett jobb jag älskar nästan..
Det är så lätt att tänka soulmate när man har en romantisk bild av att träffa någon och den vill man ju inte tappa..ska man tänka annorlunda när man ska träffa någon kanske?

Charlotta 7 april, 2017 - 20:58

Tänk på vilka egenskaper du söker, vad du vill ha i en man och hur du vill känna tillsammans med honom. Undvik att kalla det för något speciellt så riskerar du inga missförstånd mellan dig och Universum. 🙂
/C

Johanna 7 april, 2017 - 21:09

Okej 🙂 Det finns en väldigt fin person på mitt jobb..men det är lätt att bli rädd eftersom jag träffa mitt ex på jobbet också..lite lurigt!

Charlotta 7 april, 2017 - 21:25

Erfarenheter är till för att utveckla dig, inte begränsa dig. Gå in i nya relationer med öppet hjärta, men också med öppna ögon. 🙂
/C

Johanna 7 april, 2017 - 21:37

Du är så klok 🙂

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI