Home Själen Varför är livet så svårt?

Varför är livet så svårt?

by Charlotta

För många människor känns livet tidvis väldigt svårt, nästan omöjligt svårt, som om man hela tiden blir testad och utmanad, och som om det aldrig får vara enkelt. Måste det vara så, och varför är det så?

För er som är övertygade om att döden på alla sätt är slutgiltig och att det inte finns något mer i livet än det vi ser och kan ta på så kanske ni vill sluta läsa här och komma tillbaka i morgon, för mitt svar på de frågorna representerar min världsbild och den inkluderar i högsta grad ett liv efter detta.

Livet känns svårt därför att våra själar är vana vid en helt annan tillvaro än den jordelivet erbjuder. Vi är vana vid ett själsliv i harmoni och balans, med fullkomlig förståelse, ärlighet och genuin kärlek för varandra. Inte konstigt då att själen kan känna sig ensam, förvirrad och orättvist behandlade i den tuffa miljö som jorden erbjuder.

Jorden är inte vår naturliga hemvist utan mer som en praktikplats. I andevärlden har vi vårt hem, det är där vi går vår utbildning, har våra lärare, guider och vänner, men med jämna mellanrum  behöver vi lämna den trygga sfären för att försöka omsätta allt det vi lärt oss i praktiken.

Vi vet alla att man kan bara utvecklas till en viss gräns genom att teoretiskt läsa sig till saker, för verklig utveckling behöver man uppleva saker och ting på egen hand och leva igenom svårigheterna. Det är det vi gör här på jorden.

Före varje nytt jordeliv kommer vi överens med våra lärare och guider om vilken typ av liv vi ska leva nästa gång. Vi blir uppmuntrade till att utmana oss själva på områden som vi ännu inte behärskar, men i slutänden är det vi själva som väljer vilket liv vi ska leva, vilka andra själar vi ska dela det med och vilka svårigheter vi ska möta.

Skulle vi misslyckas med att bemästra svårigheterna och kanske ta den lätta vägen istället för att få de lärdomar som själen tänkt sig, så är det ingen som skäller på oss när vi kommer hem igen. Tillsammans med guider, lärare och de vänner som känner oss allra bäst analyserar vi vad som hände och får det stöd vi behöver för att lyckas bättre nästa gång.

Desto fler liv man har levt desto lättare har man att anpassa sig till jordelivet och till de rädslor och det turbulenta känsloliv som kommer med den fysiska kroppen.

För en ung själ kan uppgiften kännas omöjlig och den förlorar sig lätt i den fysiska kroppens upplevelser och problem, medan en mer erfaren själ har lättare att bibehålla kontakten med sig själv och sin egen visdom, och kan på det sättet bättre hantera de problem som den stöter på såväl som den känslomässiga aspekten av livet.

Jorden räknas som en svår värld att inkarneras i eftersom själen här utsätts för både fysiska och psykiska plågor. Men det är också en attraktiv värld eftersom samspelet mellan människorna är exceptionellt, likväl som det kan vara väldigt brutalt när det är dåligt så kan det vara helt fantastiskt när det är bra, och variationen erbjuder oändliga utvecklingsmöjligheter för själen.

Under hela vårt jordeliv har vi ständig stöttning från vår guide, samma guide som följer oss i andevärlden och som har huvudansvaret för vår utveckling. Hamnar vi i svårigheter så finns guiden alltid där för oss, kanske får vi inte alltid hjälp så snabbt som vi skulle önska eftersom tanken är att vi ska lära oss att lösa problemen själv, men om vi stillar tankarna och lyssnar inåt så får vi det stöd och de tecken vi behöver för att ta oss vidare.

När praktiken är slut för den här gången återvänder vi hem till andevärlden, till våra vänner och till utbildningen för att utvärdera hur det gick, för fortsatta studier och för trevlig samvaro med dem som står oss allra närmast. Och så småningom även för att planera och genomföra en ny praktik i ett nytt jordeliv.

/Charlotta

5 comments

H 21 februari, 2017 - 10:21

Hej,jag tror också på ett liv efter det här eftersom jag varit med om märkliga händelser. Men i mitt liv som jag lever idag är jag less /uttråkad på att jämt få kämpa mig fram vare sig det gäller jobb eller privatliv. Det är konstigt ibland men ska jag t.ex meka med något så är det alltid något som inte går som det ska! Typ en skruv som egentligen tar 15 sekunder att skruva ut,men den går istället sönder så jag får extra krångligt och håller på i en timme… Jag förstår inte ibland varför? 🙂

Charlotta 21 februari, 2017 - 10:33

Kan det vara så att du ska lära dig tålamod? 🙂
/C

H 21 februari, 2017 - 18:06

Hej, ja kanske är det tålamod som är något jag ska lära mig med. 🙂 Jag vet att ja inte heller ska jämföra mig med andra vad de lyckas. Men det blir att jag gör det ibland. Alla bitar verkar bara falla på plats för dem. Jag tror att vi alla behöver lite tur i livet i alla fall en gång i just detta liv 🙂

Livets mening 14 februari, 2018 - 16:36

Mitt liv har alltid varit svårt sällan jag känt mig lyckad i nånting jag gör fast jag gör alltid mitt bästa i både jobb/ kärlek men förlorar oftast i kärleken Var för är det så? Ska man våga avsluta detta liv är jag i kris situation nu behöver jag hjälp ?

Charlotta 14 februari, 2018 - 18:29

Hej Livets mening, välkommen hit! Sanningen är den att lycka inte är en destination att nå fram till utan en livsväg som man väljer. Lycka har mindre att göra med yttre omständigheter och mer att göra med vilka förväntningar man har och hur man ser på sg själv och sitt liv. Läs gärna det här inlägget om lycka. Tänk på att du har valt detta livet för att få en chans att utvecklas och att lära dig vissa saker, avslutar du det i kommer du att behöva göra om samma sak igen. Fundera istället på vad du kan göra för att förändra din upplevelse och vad du behöver för att kunna/orka göra de förändringarna. Ett steg i taget i rätt riktning gör ingen stor skillnad på en dag, men en jättestor skillnad på ett år.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI