Home Själen Världen är större än du tror

Världen är större än du tror

by Charlotta

Ja, jag vill påstå att världen är större än vad du tror, även större än vad jag tror så vi är lika på den punkten. Oavsett vad någon av oss tror så skulle jag säga att världen är större än så.

Självklart beror det på vad man menar med världen, det är ju inte så att jordklotet är större än vad vi tror. Jordklotets storlek tror jag nog att vi har ganska bra koll på. Men världen i dess mest omfattande betydelse, allting som finns omkring oss, både det vi ser och det vi inte ser. Både det konkreta och det mer abstrakta, det fysiska och det andliga.

Det som är vi, vårt egentliga jag, är något som är så oändligt mycket större och mer komplext än den kärl det är förpackat i under det här livet. Med de begränsade resurser vi har som fysiska människor tror jag helt enkelt inte att vi har kapacitet att till fullo förstå varken världen eller oss själva, och hur fantastiska båda delar egentligen är.

Det här inlägget är det tusende inlägget jag publicerar på Överlevnadsguiden. 1 000 inlägg fördelade på lite mer än fyra år. På samma sätt som jag hoppas att mina texter hjälper er läsare att utvecklas så utvecklas även jag efterhand som jag läser, fördjupar mina kunskaper, tänker och reflekterar.

En av de saker som blir tydligare och mer självklar för mig för varje år som går är just detta att vi alla är energivarelser som hela tiden sänder ut och tar emot frekvenser, och att allting omkring oss också är uppbyggt av energi med egna frekvenser. Även djuren och växterna är besjälade energivarelser.

När jag började umgås med den här typen av tankar, när jag började läsa och ta in den information som finns i ämnet så är det självklart att jag var skeptisk. Det låter så otroligt och är så svårt att bevisa. Men i något läge blev upplevelserna, egna och andras, så många, så överväldigande och så omöjliga att misskreditera att bevisningen inte längre var viktig.

Att vi inte kan bevisa något betyder inte att det inte existerar, det betyder bara att vi, än så länge, inte har tekniken och de resurser som krävs för att bevisa det. Det här är ett av mina absoluta favoritklipp på YouTube. Den här katten är inte unik, den är en god representant för hur alla djur fungerar. Har du ett älskat djur hemma som kanske har något att säga dig?

För att fira bloggens tusende inlägg tänker jag för övrigt erbjuda en finfin rabatt till er bloggläsare, men mer om det imorgon.

/Charlotta

6 comments

Annsofi 21 maj, 2017 - 09:28

Jag är så glad att jag hittade din blogg!

Charlotta 21 maj, 2017 - 09:46

Det är jag också, tack för att du läser! 🙂 ❤️
/C

H 21 maj, 2017 - 15:12

Vill också säga eller skriva att din blogg är så värdefull och ger så mycket så jag vet inte riktigt hur jag ska sätta ord på det 🙂

Charlotta 21 maj, 2017 - 15:18

Men tack H, vad roligt att du tycker det, och vad snällt av dig att säga det. 🙂 ❤️
/C

Annelie 23 maj, 2017 - 22:31

Hej Charlotta!

Att du skriver väldigt tänkvärt och insiktsfullt kände jag direkt när jag började följa Överlevnadsguiden. Hade glädjen att hitta hit ganska snart efter att du startat. Även om ”behovet” av din klokhet inte är densamma längre (i mening att finna ljus i tunneln) återkommer jag ändå minst ett par gånger i veckan för nytt bränsle till reflektion och kanske kunna förflytta min världsbild ännu litet till. Som extra bonus på vägen har jag fått följa även din utveckling. Himla kul!

Själv är jag övertygad om många av de här, så kallade, konstigheterna genom mitt egna ”energiarbete”. Att kommunicera med djur är vi ett antal personer som gör också i Sverige. Varje gång jag haft förmånen att få ett sådant uppdrag förundras jag över hur kloka och kärleksfulla våra vänner djuren är. Och att de också är otroligt omtänksamma och hänsynsfulla om ”sina” människor. Det är rätt fantastiskt!

Som parentes kan jag tillägga att det är saker jag fortfarande inte kan förklara hur de funkar trots att de bevisligen gör det. För egen del behöver jag inte sträcka mig längre än till mobilen jag sitter och knappar på just nu. Det begriper jag inte hur det kan gå till men… 🙂

Ha det fint!

/Annelie

Charlotta 24 maj, 2017 - 10:15

Hej Annelie! Varmt tack för berömmet och dina kloka ord. Kul liknelse med mobilen, ja det är mycket som man inte förstår men som är lätt att acceptera just för att det anses vara accepterat, medan annat som egentligen är mer naturligt ses som konstigt bara för att vi har kommit ifrån det genom vår moderna livsstil. Sköt om!
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI