Home Självförtroende/självkänsla Det finns ingenting du kan göra för att bli värdig

Det finns ingenting du kan göra för att bli värdig

by Charlotta

Oavsett vad det är du vill ha av livet, vad du drömmer om, vad du önskar dig eller längtar efter så finns det inte någonting du kan göra för att bli värdig det, och absolut ingenting du kan göra för att förtjäna det.

Att vara värdig är inte något du blir eller något du förtjänar.  Att vara värdig det du vill ha och önskar dig är något du inser och accepterar att du redan är, att du alltid har varit och alltid kommer att vara. Att vara värdig kommer inte med prestation eller resultat, det finns redan inbyggt i att vara människa och en del av skapelsen.

Hade du inte varit värdig så hade du inte varit här. Men du är här och alltså är du värdig, alltså förtjänar du att vara lycklig, att må bra, att känna frid, att vara fri, att vara framgångsrik, att vara uppskattad, att vara älskad och att känna dig älskad, att få älska andra, att få känna dig betydelsefull, att få vara en del av en gemenskap, att få växa och utvecklas, och att få känna glädjen och tillfredsställelsen av att ge till andra av dig själv och av det du har.

Detta är inte rättigheter som du behöver förtjäna, detta är förmågor som finns inom dig och som du bara behöver bli uppmärksam på och släppa fram. 

/Charlotta

 

2 comments

Linn 11 augusti, 2016 - 23:02

Vad bra skrivet! Har aldrig tänkt på det sådär konkret ”inser och accepterar att du redan är”.

Charlotta 11 augusti, 2016 - 23:07

Tack! 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI