Hur man blir stark

by Charlotta

Vad är det att vara stark och hur blir man det?

Stark blir man inte genom att undvika svårigheter, stark blir man genom att utsättas för svårigheterna och övervinna dem, eller i alla fall hantera dem på ett accpetabelt sätt.

Detta betyder att även om det i en jobbig situation skulle vara skönt att befrias från svårigheten så är det i längden ingen hjälp för att bygga en trygg och stark individ.

Tar man bort en svårighet så dyker det snart upp en ny, och en till, och ytterligare en. Livet kommer alltid att vara kantat av problem och motgångar av olika storlek, så att försöka undvika dem gör bara att smällen blir desto värre den dagen den väl kommer.

Bättre då att får lära sig att ta de små problemen efterhand som de kommer så är man bättre rustad att hantera de stora den dagen de dyker upp.

Så den sanna hjälpen är inte någon som tar bort det som gör dig svag, utan den sanna hjälpen är någon som hjälper dig att bli stark. Någon som hejar på och tror på att du kan klara det, någon som kan ge råd om hur du ska gripa dig an problemet eller som tar dig i handen meda du tar dig igenom den svåraste biten.

Verklig styrka byggs när man gång på gång överträffar sina egna förväntningar, när man upptäcker att man kan klara av mer än man någonsin trott var möjligt, när man inte låter sig kuvas av sin egen rädsla eller andras åsikter.

Man behöver inte ens lyckas alla gånger, modet att våga försöka kan vara precis lika mycket värt. Och när erfarenhet läggs till erfarenhet så har man snart en person som vid motgångar och problem rätar på ryggen, ser problemet i ögonen och litar till sin egen förmåga.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI