Home Uppstigna Mästare Tro bygger inte på dogmer och doktriner

Tro bygger inte på dogmer och doktriner

by Charlotta

Oavsett om man ser tro som något positivt eller negativt så är det för de flesta människor starkt förknippat med religion och därmed också med regler och förbud om hur man ska leva och vad man får och inte får göra. För att rättfärdiga dessa regler, förbud och straff hänvisar man till den eller de religiösa skrifter som man inom respektive religion anser vara Guds ord, nedtecknat av människan. Mycket ofta används tolkningar av dessa skrifter som anledning att behandla människor fruktansvärt illa och utan ett uns av den gudomlighet man anser sig representera.

Att dessa skrifter samtliga är nedtecknade av människan råder det inga tvivel om men att de på ett korrekt sätt representerar Guds ord och vilja är mycket långt ifrån sanningen. Det mesta som människan gör i Guds namn har ingenting med Gud att göra utan är en representation av människans egen längtan efter makt, kontroll, framgång och rikedom. Den längtan är i sin tur en effekt av den fria vilja Gud gav människan, en frihet och ett handlingsutrymme som kan både brukas och missbrukas men som ändå för alltid och utan begränsningar tillhör människan.

Guds önskan för människan är att hon ska återvända till Gud. Medan människan söker efter vägen tillbaka vill Gud att hon ska vara lycklig i vetskapen att hon är en del av Gud och att hon alltid och utan undantag är älskad av Gud. Det var detta budskapet jag undervisade om och detta budskapet jag demonstrerade genom mitt sätt att leva och mitt sätt att dö. Men allt det jag undervisade om har förvanskats och kommit att användas i helt andra syften som inte har någonting att göra med tro men allt att göra med makt.

Det behövs ingen religion för att tro, inga regler och förbud och inga hot eller bestraffningar. Det enda som behövs är en övertygelse om att man är del av något större och att detta något vill en väl. Det finns ingen viktigare del av tron än upplevelsen av att vara villkorslöst älskad och att livet är större än kroppen. Allt jag gjorde och allt jag undervisade om handlade om att sprida det budskapet. Alla människor är en del av Gud och har en direktförbindelse till Gud, det behövs aldrig några mellanhänder varken för att tala med Gud eller för att lyssna till honom.

Det behövs inte heller någon skrift som talar om hur man ska leva, vad som är rätt och fel eller hur man ska göra för att få kontakt med Gud. Människan är född med en inre vägledning och en ständig kontakt med sitt ursprung som alltid finns där, oavsett om människan är medveten om det och lyssnar till det och oavsett vilken livsväg hon väljer. Den inre vägledningen är den sanna vägledningen i livet och den enda vägen till Gud och den kan aldrig ersättas av någon religion.

/Jesus kanaliserad av Charlotta

6 comments

Christer Ståbis 15 mars, 2020 - 22:24

Intressant att du kanaliserat Maria Magdalena och Jesus den senaste tiden. Jag kände för att titta på Jesus Christ Superstar (filmen från 1973), som jag verkligen gillar. Jag gillar både musiken och filmen i sig. Verkligen bra gjord. Min favorit bland musikal-filmerna.
Jag lyssnade sedan på musiken en gång om dagen i flera dagar. Jag hade den i huvudet i kanske en veckas tid. Det här var för kanske två veckor sedan. Sedan så kanaliserade du Maria Magdalena och sedan Jesus. Intressant sammanträffande…

Charlotta 15 mars, 2020 - 22:35

Jesus har varit med mig mycket de senaste åren och det gladde mig att äntligen få lov att kanalisera ett inlägg om hur felaktig bilden av honom är. Känner du dig dragen till Jesus och vill få en bättre bild av mannen och hans liv rekommenderar jag hans självbiografi. Jag håller just på att läsa den för andra gången, en fantastiskt intressant bok som i princip kullkastar hela kristendomen.
/C

Christer Ståbis 16 mars, 2020 - 01:34

Okej. Jag vet inte om jag har läst den boken. Jag har läst en bok om honom, av honom men den var på svenska. Jag lånade den av en person jag inte har någon kontakt med nu så jag vet inte om det är den och kan inte kolla det. Det stod (för många människor) kontroversiella saker i den. Jag personligen blev inte så förvånad över det som stod i den. Jag får titta mer på om den har funnits på svenska någon gång, i fall det kan vara samma bok som jag läst.
För övrigt så vet jag att de flesta av de religiösa skrifterna har blivit förvanskade och feltolkade i århundraden. Jag har bl a hört att saker är bortplockade eller uteslutna ur bibeln, såsom reinkarnation.
Jag har alltid gillat Jesus och faktum är att om någon hade frågat mig vem jag hade velat träffa, om jag fått välja en enda person, död eller nu levande så hade mitt svar tveklöst blivit Jesus. Kanske en dag… : )

Lisbeth 16 mars, 2020 - 11:00

Tack för en fantastisk text och givande diskution! Mycket inspirerande och intressant!

Charlotta 16 mars, 2020 - 11:48

Tack Lisbeth!
/C

Christer Ståbis 16 mars, 2020 - 11:35

Åh, trevligt att det lilla jag bidrog med kan vara till någon glädje för någon också. 🙂

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI