Home Inspiration/medvetenhet Vad som händer när du jämför med andra

Vad som händer när du jämför med andra

by Charlotta

Brukar du titta på vad andra har och hur andra lever och önska att du hade det på samma sätt? Då är risken stor att du lurar dig själv att tro att du vill ha saker som du egentligen inte vill ha.

/Charlotta

6 comments

Lena 5 juni, 2016 - 19:57

Kul att du är tillbaka! 🙂 Ja det är lätt hänt att man dras med i vad alla andra har. För min del är det familjelivet jag kan avundas andra, de som har sitt sammanhang nånstans att höra hemma. Det är inte alltid men ibland kan en stark avundsjuka drabba mig. För övrigt känner jag att jag inte känner något avund till att andra människor har större möjligheter att unna sig och resa och köpa en massa saker. Jag är rätt nöjd. Men visst skulle det vara roligt att hitta mitt eget sammanhang där jag skulle höra hemma och ha någon som älskar också mig.

Charlotta 5 juni, 2016 - 20:07

Tack Lena! 🙂 Sammanhang kan man hitta på många olika sätt, det behöver inte vara genom en egen familj. Ofta kan det vara en god idé att fokusera på att hitta och engagera sig i andra sammanhang för att hitta livsglädje och för att undvika att lägga fokus på bristen av en partner.
/C

Lena 6 juni, 2016 - 07:45

Vissa dagar (ofta helger) så kan en saknad och sorg bli så stark efter det att jag känner jag är oälskad och oviktig. Jag försöker fokusera på annat och ha att göra vilket jag ofta har men känslorna brukar komma på kvällarna då jag är ensam hemma. Innerst inne hade jag velat ha en familj och mitt sammanhang via det. Jag känner också jag hade velat ha mer vänner att umgås med men jag har svårt att få kontakt och många verkar inte vilja umgås med mig. Jag är en lugnare människa och vill inte heller vara någon annan än den jag är. Har du några tankar kring detta? Får man bara acceptera att leva med sorgen och en känsla av misslyckande?

Majsan 6 juni, 2016 - 09:13

Hej Lena, känner precis som du angående familj, saknar verkligen en partner, och kramar, hur lär man sig leva utan kramar (vänjer mig nog aldrig). Men bestämde mig tidigt för att göra det bästa av situationen när min man lämnade mig och gick med i ett kompisnätverk på nätet (Citypolarna), har varit riktigt modig och fått massor av vänner. Vissa kvällar kan jag känna mig ensam så som du och ibland behöver jag nog det men något offer kan jag inte bli då det nästan alltid finns någon aktivitet på kompisnätverket, det blir i så fall ett medvetet val att stanna hemma och detta har varit jättebra för mig. Kanske finns detta där du bor också..

Lena 6 juni, 2016 - 10:07

Hej Majsan och kul att du svarade! Jag är faktiskt med i en likanden grupp. 😉 Eller egentligen har jag just gått med så jag är ny och känner inte så många – ännu. Men ändå tror jag att den där djupa kontakten och samhörigheten inte är på samma sätt som den man delar med en livspartner. Det som jag saknar. Jag har ganska fullt upp i vardagen med olika aktiviteter och jobb men snart är det semestertider och då blir det så tydligt vad jag saknar. Saknar den där närheten både fysiskt men också att veta at det finns någon att dela tankar med, erfarenheter och upplevelser, någon som finns i svåra stunder som ett stöd. Idag gör jag allt det ensam, alla svårigheter har jag gått igenom ensam. Har varit ensam i snart tio år och är självständig och klarar mig men saknaden efter kärlek finns där – och kommer nog alltid att finnas.

Tack för tipset – nu gäller det bara för mig att skapa kontakter också – det är svårt för mig då jag behöver lång tid att bygga upp en kontakt med och man försvinner lätt i mängden av alla utåtriktade och pratglada människor.

Charlotta 6 juni, 2016 - 09:54

Tack för din kloka kommentar Majsan, jag håller med i allt du skriver. Så istället för att svara mer här kommer mina tankar som ett eget inlägg imorgon. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI